GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbavac i Vlaić napustili NO Podravke

Grbavac i Vlaić napustili NO Podravke
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2019 / 10:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Podravke su u utorak izvijestili da su dva člana Nadzornog odbora (NO) iz reda mirovinskih fondova dala ostavke - Damir Grbavac i Petar Vlaić.

Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava uputila je nedavno ozbiljno upozorenje Vladi iz kojeg proizlazi da će se mirovinski fondovi postupno povlačiti iz tvrtki u kojima imaju veći broj dionica ostane li na snazi odluka da ne smiju autonomno predlagati članove nadzornih odbora.

Naime, kad predlaže člana nadzornog odbora tvrtke u koju je uložilo imovinu mirovinskog fonda, mirovinsko društvo, prema zakonskim odredbama koje su stupile na snagu početkom ove godine, mora predložiti "nezavisnog člana koji ima odgovarajuće stručne kvalifikacije i iskustvo te nije u poslovnim, obiteljskim i drugim vezama s mirovinskim društvom, većinskim dioničarom, odnosno imateljem udjela ili grupom većinskih dioničara, odnosno imatelja udjela ili članovima uprave ili nadzornog odbora mirovinskog društva ili većinskog dioničara, odnosno imatelja udjela". Budući da su mirovinski fondovi povezani s gotovo cijelom financijskom i investicijskom zajednicom u Hrvatskoj, tako im je poprilično sužen manevarski prostor za predlaganje članova NO-a skupštinama poduzeća.

Obvezni mirovinski fondovi imaju predstavnika u NO-u HT-a, u kojem imaju 15 posto dionica, Zagrebačke burze (u kojoj imaju 10 posto), Sunce koncerna (25 posto), a predsjednika NO-a imaju u Podravci (47 posto), Končaru (49 posto) i Jadranu Crikvenici (70 posto).

Tagovi: Damir Grbavac, Petar Vlaić, Podravka
PROČITAJ I OVO
Nike servirao razočaravajuću prognozu
PAD DIONICA
Nike servirao razočaravajuću prognozu
NEW YORK - Dionice proizvođača sportske opreme Nike pale su u petak šest posto (cijena je pala ispod 150 dolara).
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE