GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Građani ogorčeni na rad poštara, sve više pritužbi HAKOM-u

Građani ogorčeni na rad poštara, sve više pritužbi HAKOM-u
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2022 / 11:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sve je više pritužaba na rad Hrvatske pošte. Štoviše, nakon telekomunikacijskih usluga i HEP-a, drže neslavno treće mjesto na ljestvici onih na čiji rad građani imaju najviše primjedbi.

U ovom slučaju problem su preporučene pošiljke. Inspektori HAKOM-a otkrili su slučajeve u kojima su poštari prije nego što su pokušali uručiti preporučenu pošiljku - ispisali obavijesti o dospijeću s naznakama roka i mjesta preuzimanja, javlja HRT.

Zanimanje poštar već odavno nije poželjno. Kupovanje preko interneta najviše se slijeva na njihova leđa.

Previše paketa i pošiljaka rezultiralo je time da teško stignu obaviti osnovni posao - predaju pisama i preporučenih pošiljaka. Takvo iskustvo ima i gospođa s kojom je razgovarala emisija Potrošački kod HRT-a.

U sandučiću je pronašla obavijest da pošiljku preuzme u pošti, iako je - kaže - uvjerena da je bila kod kuće. No u sandučiću je pronašla obavijest da pošiljku preuzme u pošti.

Nije jedina, čak štoviše, događa se to svaki dan, kažu u Udruzi za zaštitu potrošača "Korana" iz Karlovca.

- Predavala sam svoju pošiljku kad je gospodin došao stvarno frustriran i na kraju je nastradala službenica koja radi na šalteru, iako su one u tom cijelom lancu najmanje krive. I stvarno je čovjek prigovarao s razlogom, isto tako kaže - bio sam doma, niti su mi zvonili, samo su mi ostavili cedulju, kaže predsjednica udruge Marina Matanić Novaković.

Tri potrošača s područja Šibenika odlučila su takve slučajeve prijaviti HAKOM-u. Inspektori su utvrdili da su poštari unaprijed ispisali obavijesti o dospijeću s naznakama roka i mjesta preuzimanja, iako još nisu pošiljku ni pokušali uručiti.

"Ističemo kako je ovakvo postupanje suprotno odredbi članka 37. stavka 5. ZPU., što je u svom rješenju utvrdio poštanski inspektor HAKOM-a, a svojom presudom također potvrdio Visoki upravni sud RH. Naime, HP je protiv navedenog Rješenja pokrenuo upravni spor protiv HAKOM-a pred Visokim upravnim sudom RH. Visoki upravni sud RH donio je presudu kojom je tužbeni zahtjev HP-a odbijen te je potvrđeno rješenje poštanskog inspektora, konkretnije, da ispisivanje obavijesti o prispijeću pošiljke bez prethodno izvršenog pokušaja uručenja primatelju ili drugoj zakonom ovlaštenoj osobi predstavlja kršenje odredbi ZPU-a te slijedom navedenog, isto nije dopušteno", kažu iz HAKOM-a.

Ako se prisjetimo početka priče - više je nego jasno zašto se to događa. Nije riječ o pojedinom poštaru, kažu u Udruzi "Korana" Karlovac, jer se takvi slučajevi događaju u cijeloj zemlji.

- Oni jednostavno nemaju dovoljan broj osoblja doraslog tome poslu. Oni bi s poslovne strane trebali reći, "imamo toliko ljudi, osoba koje mogu isporučivati na terenu naše pošiljke, toliko ih možemo primiti". Oni jednostavno uzimaju prekomjerno posla, čemu nisu dorasli, kaže Matanić Novaković.

U Hrvatskoj pošti, kažu u priopćenju, poštovat će presudu suda, pa time i inspekcijski nalaz.

"Moguće je da prilikom svakodnevnog rada dođe do neznatnog broja omaški, međutim, nepravilnosti prilikom dostave su iznimka, a ne pravilo. Također redovito provodimo edukacije za poštare kako bi osigurali kvalitetu dostave i poštivanje svih propisa. Postoji čak 35 različitih vrsta dostave pošiljaka koje su definirane propisima i poštari ih moraju sve dobro znati kako bi mogli kvalitetno obavljati svoj posao", stoji u priopćenju HP-a.

U HAKOM-u su također potvrdili da primatelj, ako je bio kod kuće, a pošiljka mu nije uručena već vraćena pošiljatelju, može tražiti povrat plaćene cijene poštanske usluge. Biti poštar danas - u svakom slučaju - više nije jednostavan ni lak posao!

Tagovi: Hrvatska pošta, HAKOM, Hrvatska elektroprivreda
PROČITAJ I OVO
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
OČEKIVANJA
Lufthansa očekuje normalizaciju zračnog prijevoza tek 2023.
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa ne očekuje da će situacija koju je prouzročio nedostatak osoblja vratiti u normalu do iduće godine i navela je smanjenje broja letova kao jedino rješenje u ovom trenutku.
Sava Re potvrdila isplatu dividende
DIVIDENDA
Sava Re potvrdila isplatu dividende
LJUBLJANA - Sava Re objavila je odluke svoje Glavne skupštine održane prekjučer, 23. lipnja 2022. godine.
Toblerone gubi ekskluzivitet švicarskog proizvoda
PROIZVODNJA
Toblerone gubi ekskluzivitet švicarskog proizvoda
BERN – Mondelez, proizvođač čokolade Toblerone, krajem iduće godine premjestit će dio proizvodnje svojih kultnih trokutastih čokolada iz Švicarske u Slovačku, navodeći planirani snažan rast i potrebu povećanja kapaciteta.
JPMorgan i Disney će svojim zaposlenicima snositi troškove putovanja na pobačaj
POTEZI
JPMorgan i Disney će svojim zaposlenicima snositi troškove putovanja na pobačaj
NEW YORK - Dvije velike američke kompanije, najveća banka u državi JPMorgan i produkcijska kuća Disney, najavile su u petak da će svojim zaposlenicama snositi troškove putovanja u klinike za pobačaj, nakon što je Vrhovni sud SAD-a poništio ustavno pravo na pobačaj.
Avion na letu Solun - Innsbruck zbog kvara je prisilno sletio u Zagreb
PROBLEMI
Avion na letu Solun - Innsbruck zbog kvara je prisilno sletio u Zagreb
ZAGREB - Zrakoplov kompanije Trade Air na letu Solun - Innsbruck prinudno je sletio u Zračnu luku Franjo Tuđman radi kvara na hidraulici, izvijestila je ta zračna luka u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE