GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama podići će cijelu destinaciju na višu razinu

Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama podići će cijelu destinaciju na višu razinu
DESTINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 16:32
Autor: SEEbiz
OPATIJA – Novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak održao je sastanak s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem na kojem je dogovorena suradnja na brojnim projektima koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u Opatiji, ali i osigurati nova radna mjesta za lokalno stanovništvo.

Liburnia Riviera Hoteli žele biti predvodnik u razvoju Opatije i Kvarnera te uz podršku Grada Opatije, drugih lokalnih i regionalnih institucija i gospodarstvenika podići raznolikost ponude i turističku vrijednost destinacije na jednu višu razinu.

„Ako ćemo svi zajedno upravljati destinacijom, ujediniti sve resurse, osmisliti i razvijati specifične turističke aktivnosti, programe i proizvode, usmjeriti se na razvoj zelenog i digitalnog turizma, dobit ćemo dodatni sadržaj koji će privući turiste i omogućiti Opatiji da postane jedna od najpoželjnijih destinacija tijekom cijele godine“, izjavio je predsjednik uprave LRH Vladimir Bošnjak.

Prvi korak u tom smjeru je i sastanak održan s Gradom Opatijom na kojem se već razgovaralo o konkretnim projektima kao što su osnivanje turističko-tehnološkog inkubatora i inovacijskog centra, osnivanje hotel škole, razvoj dodatnog sadržaj za mlade, osnivanje kulinarske akademije, organizacija međunarodne ljetne škole, digitalizacija raznih usluga i proizvoda, ali i drugi projekti koji će omogućiti razvoj Opatije.

Jedna od tema bila je i nova financijska omotnica iz EU koja otvara niz mogućnosti za prijavu projekata na natječaje Europske unije, a koje će LRH i Grad Opatija zajednički razvijati i prijaviti.

Iako će ova godina biti nepredvidiva i izazovna za turistički sektor, Vladimir Bošnjak naglasio je kako LRH želi očuvati postojeća radna mjesta te zaposliti do 500 novih radnika u ovoj sezoni ako epidemiološka situacija to dozvoli.

„Hrvatska je prošle godine bila jedna od vodećih turističkih odredišta na Mediteranu i nema razloga vjerovati da to neće biti i 2021. godine, posebno s obzirom na to da je sigurnost postala prioritet broj jedan svim turistima koji planiraju putovati. U tom smislu, većina njih bira odredišta koja su blizu i do kojih je lako doći automobilom, što Opatija može i mora iskoristiti“, zaključio je Bošnjak.

Tagovi: Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Vladimir Bošnjak, Ivo Dujmić
PROČITAJ I OVO
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
KARIJERE
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
BANJA LUKA - Nove promjene događaju se u rukovodstvu Triglav osiguranja a.d. Banja Luka.
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
LOŠE VIJESTI
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
ZAGREB - Loše vijesti za sve one koji naručuju iz Kine jeftinije proizvode. Naime, paketi male vrijednosti do 160 kuna poskupjet će 25 posto od 1. srpnja.
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
TRENDOVI
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice travnja.
Butković: Najvjerojatnije uvodimo elektroničke vinjete
VINJETE
Butković: Najvjerojatnije uvodimo elektroničke vinjete
RIJEKA - Dio Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO) odnosi se i na plan razvoj konkurentnog, energetski održivog i učinkovitog prometnog sustava, koji je vrijedan 5,5 milijarda kuna, istaknuo je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je prometni dio NPOO-a predstavio u Lučkoj upravi Rijeka.
Lidl Hrvatska načelno nije protivan prijedlogu o ograničavanju rada nedjeljom
STAVOVI
Lidl Hrvatska načelno nije protivan prijedlogu o ograničavanju rada nedjeljom
ZAGREB - Lidl Hrvatska načelno nije protivan prijedlogu o ograničavanju rada trgovina nedjeljom, odgovorili su u petak na upit Hine iz tog trgovačkog lanca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE