GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama podići će cijelu destinaciju na višu razinu

Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama podići će cijelu destinaciju na višu razinu
DESTINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 16:32
Autor: SEEbiz
OPATIJA – Novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak održao je sastanak s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem na kojem je dogovorena suradnja na brojnim projektima koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u Opatiji, ali i osigurati nova radna mjesta za lokalno stanovništvo.

Liburnia Riviera Hoteli žele biti predvodnik u razvoju Opatije i Kvarnera te uz podršku Grada Opatije, drugih lokalnih i regionalnih institucija i gospodarstvenika podići raznolikost ponude i turističku vrijednost destinacije na jednu višu razinu.

„Ako ćemo svi zajedno upravljati destinacijom, ujediniti sve resurse, osmisliti i razvijati specifične turističke aktivnosti, programe i proizvode, usmjeriti se na razvoj zelenog i digitalnog turizma, dobit ćemo dodatni sadržaj koji će privući turiste i omogućiti Opatiji da postane jedna od najpoželjnijih destinacija tijekom cijele godine“, izjavio je predsjednik uprave LRH Vladimir Bošnjak.

Prvi korak u tom smjeru je i sastanak održan s Gradom Opatijom na kojem se već razgovaralo o konkretnim projektima kao što su osnivanje turističko-tehnološkog inkubatora i inovacijskog centra, osnivanje hotel škole, razvoj dodatnog sadržaj za mlade, osnivanje kulinarske akademije, organizacija međunarodne ljetne škole, digitalizacija raznih usluga i proizvoda, ali i drugi projekti koji će omogućiti razvoj Opatije.

Jedna od tema bila je i nova financijska omotnica iz EU koja otvara niz mogućnosti za prijavu projekata na natječaje Europske unije, a koje će LRH i Grad Opatija zajednički razvijati i prijaviti.

Iako će ova godina biti nepredvidiva i izazovna za turistički sektor, Vladimir Bošnjak naglasio je kako LRH želi očuvati postojeća radna mjesta te zaposliti do 500 novih radnika u ovoj sezoni ako epidemiološka situacija to dozvoli.

„Hrvatska je prošle godine bila jedna od vodećih turističkih odredišta na Mediteranu i nema razloga vjerovati da to neće biti i 2021. godine, posebno s obzirom na to da je sigurnost postala prioritet broj jedan svim turistima koji planiraju putovati. U tom smislu, većina njih bira odredišta koja su blizu i do kojih je lako doći automobilom, što Opatija može i mora iskoristiti“, zaključio je Bošnjak.

Tagovi: Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Vladimir Bošnjak, Ivo Dujmić
PROČITAJ I OVO
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
PROJEKTI
Rio Tinto: 2,4 milijarde dolara za realizaciju projekta Jadar
BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto danas je saopštila da je opredelila 2,4 milijarde američkih dolara za izgradnju rudnika i postrojenja za preradu litijum-borata za projekat Jadar u Loznici, jedan od najvećih greenfield projekata litijuma na svetu.
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
ODLUKE
Skupština Mercatora odlučila o pokriću gubitka i potvrdila rad Uprave i Nadzornog odbora
LJUBLJANA - Na 28. redovnoj skupštini dioničari Mercatora d.d., upoznali su se sa izvještajem o poslovanju kompanije u 2020. godini, potvrdili rad Uprave i Nadzornog odbora te usvojili izmjene i dopune Statuta i odluke o pokrivanju neto gubitka i pojednostavljenom smanjenju osnovnog kapitala.
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
SKOK PRIHODA
Snažan oporavak LVMH-a u prvoj polovini godine
PARIZ - Francuski proizvođač luksuznih roba LVMH u utorak je izvijestio kako je u prvoj polovini godine ostvario 28,7 milijardi eura prihoda, što je porast od 56 posto u odnosu na isto razdoblje lani kada su u tijeku bila zatvaranja zbog suzbijanja pandemije koronavirusa.
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
VINJETE
Slovenski Dars prodao znatno manje vinjeta nego 2019.
LJUBLJANA - Do kraja lipnja slovenski Dars je s 2021. prodao ukupno 2.622.601 vinjeta, što je pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
SJAJNE BROJKE
Odlični rezultati Ericsson Nikole Tesle u prvih šest mjeseci
ZAGREB - U prvih šest mjeseci 2021. godine svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson Nikola Tesla Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih poslovnih rezultata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE