GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 12:23
Autor: SEEbiz
VELENJE - Obuka radnika za novu tvornicu Hisense televizora u Velenju, koja će biti u vlasništvu Hisense Visual Technology i Gorenja, započet će sljedeći tjedan.

Oni imaju mnogo potencijalnih kandidata za rad u novoj tvornici iz tvrtki Gorenje na lokaciji u Velenju, a razgovori s njima još uvijek traju, rekli su za Slovensku tiskovnu agenciju.

Ako se premalo zaposlenika Gorenja odluči za ponovno zapošljavanje, objavit će i natječaj za vanjsko zapošljavanje. Nova tvornica, koja će proizvoditi televizore za europsko tržište, trebala bi započeti s radom početkom siječnja, dodao je Hisense Gorenje.

Poslovni sindikat Skei također je uključen u prelazak radnika na nova radna mjesta.

Njegov predsjednik Žan Zeba objasnio je da sindikat surađuje na najlakšem i najsigurnijem i legalnom prijenosu radnika te da će ugovor o radu osigurati očuvanje svih prava koja radnici već imaju. Također su nedavno potpisali sporazum o nastavku uključivanja u dopunsko mirovinsko osiguranje.

Kao i u ostalim velenjskim tvrtkama Hisense Gorenje, sindikat će raditi u novoj tvornici televizora, a svi sadašnji i novi članovi imat će iste beneficije kao i drugdje, kaže Zeba.

U novoj tvornici također će se uspostaviti radničko vijeće uz dovoljnu podršku zaposlenika.

"Život je pun izazova i prilika, čak je i prelazak na novi posao uvijek izazov i prilika. Svaki pojedinac odlučuje o prihvaćanju izazova. Hisense dobro surađuje s nama tijekom krize i za razliku od nekih tvrtki širom svijeta u kojima radnici nemaju posla, i dalje ga imamo previše”, kaže Zeba.

Prema njegovim riječima, moraju se usuglasiti pravila igre koja će osigurati sigurnost, zadovoljavajući socijalni status i najbolje moguće međusobne odnose u tvrtki Hisense Gorenje.

Kao što je nedavno najavljeno u tvrtki, u prvoj fazi za rad u novoj tvornici bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzet će se u obzir i stručno osoblje, a do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta, na gotovo četiri milijuna televizora godišnje.

Tagovi: Gorenje, Hisense Visual Technology, Žan Zeba, Hisense
PROČITAJ I OVO
Trgovci najavljuju ustavnu tužbu u slučaju zabrane rada nedjeljom
OGORČENJE
Trgovci najavljuju ustavnu tužbu u slučaju zabrane rada nedjeljom
ZAGREB - Bude li zabranjen rad trgovina nedjeljom i blagdanima, uz mogućnost rada samo 16 nedjelja u godini, kako je to prezentirao premijer, dio branše već najavljuje da će podnijeti ustavnu tužbu.
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
KARIJERE
Rožmarin na čelu banjalučkog Triglav osiguranja
BANJA LUKA - Nove promjene događaju se u rukovodstvu Triglav osiguranja a.d. Banja Luka.
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
LOŠE VIJESTI
Uvodi se PDV na male pakete iz Kine
ZAGREB - Loše vijesti za sve one koji naručuju iz Kine jeftinije proizvode. Naime, paketi male vrijednosti do 160 kuna poskupjet će 25 posto od 1. srpnja.
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
TRENDOVI
Potkraj travnja veliki rast broja novoosnovanih tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice travnja.
Butković: Najvjerojatnije uvodimo elektroničke vinjete
VINJETE
Butković: Najvjerojatnije uvodimo elektroničke vinjete
RIJEKA - Dio Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO) odnosi se i na plan razvoj konkurentnog, energetski održivog i učinkovitog prometnog sustava, koji je vrijedan 5,5 milijarda kuna, istaknuo je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je prometni dio NPOO-a predstavio u Lučkoj upravi Rijeka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE