GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 12:23
Autor: SEEbiz
VELENJE - Obuka radnika za novu tvornicu Hisense televizora u Velenju, koja će biti u vlasništvu Hisense Visual Technology i Gorenja, započet će sljedeći tjedan.

Oni imaju mnogo potencijalnih kandidata za rad u novoj tvornici iz tvrtki Gorenje na lokaciji u Velenju, a razgovori s njima još uvijek traju, rekli su za Slovensku tiskovnu agenciju.

Ako se premalo zaposlenika Gorenja odluči za ponovno zapošljavanje, objavit će i natječaj za vanjsko zapošljavanje. Nova tvornica, koja će proizvoditi televizore za europsko tržište, trebala bi započeti s radom početkom siječnja, dodao je Hisense Gorenje.

Poslovni sindikat Skei također je uključen u prelazak radnika na nova radna mjesta.

Njegov predsjednik Žan Zeba objasnio je da sindikat surađuje na najlakšem i najsigurnijem i legalnom prijenosu radnika te da će ugovor o radu osigurati očuvanje svih prava koja radnici već imaju. Također su nedavno potpisali sporazum o nastavku uključivanja u dopunsko mirovinsko osiguranje.

Kao i u ostalim velenjskim tvrtkama Hisense Gorenje, sindikat će raditi u novoj tvornici televizora, a svi sadašnji i novi članovi imat će iste beneficije kao i drugdje, kaže Zeba.

U novoj tvornici također će se uspostaviti radničko vijeće uz dovoljnu podršku zaposlenika.

"Život je pun izazova i prilika, čak je i prelazak na novi posao uvijek izazov i prilika. Svaki pojedinac odlučuje o prihvaćanju izazova. Hisense dobro surađuje s nama tijekom krize i za razliku od nekih tvrtki širom svijeta u kojima radnici nemaju posla, i dalje ga imamo previše”, kaže Zeba.

Prema njegovim riječima, moraju se usuglasiti pravila igre koja će osigurati sigurnost, zadovoljavajući socijalni status i najbolje moguće međusobne odnose u tvrtki Hisense Gorenje.

Kao što je nedavno najavljeno u tvrtki, u prvoj fazi za rad u novoj tvornici bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzet će se u obzir i stručno osoblje, a do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta, na gotovo četiri milijuna televizora godišnje.

Tagovi: Gorenje, Hisense Visual Technology, Žan Zeba, Hisense
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE