GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gordana Kovačević najmoćnija žena hrvatskog biznisa

Gordana Kovačević najmoćnija žena hrvatskog biznisa
ŽENE I MOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2018 / 13:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević u četvrtak je proglašena najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa, na 8. međunarodnoj konferenciji "Žene u biznisu" u organizaciji poslovnog tjednika Lider.

Na konferenciji je proglašeno je 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a među najmoćnijih 10 su i članica Uprave Energia naturalisa Sabina Škrtić, predsjednica Uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban, članica Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka Tamara Perko i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Atlantic grupe Lada Tedeschi Fiorio.

Na šestom mjestu je predsjednica Uprave Euroherca Ivana Bratanić, potom generalna direktorica Philip Morrisa Anita Letica, pa predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, šefica Siemensa za Hrvatsku i Sloveniju Medeja Lončar te direktorica poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria Ruža Tomić Fontana.

Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović rekao je kako je 2017. u odnosu na 2016. godinu, upravljačka moć 300 najmoćnijih žena u Hrvatskoj porasla za 15 posto.

Upravljačka moć tvrtki kojima upravljaju žene ili su im u nadzornim odborima je 41,5 milijardi eura je, dodao je, našalivši se da je to moguće povezati sa stopom rasta od tri posto te zaključiti da, što žene imaju veću upravljačku moć, to je rast bruto domaćeg proizvoda veći, staloženiji i održiviji.

„Sa sve više žena koje su na vodećim položajima u politici i biznisu, možemo uvelike promijeniti percepciju o sposobnostima ženskih vođa", rekla je zamjenica veleposlanika Finske u Hrvatskoj Virpi Turunen.

Istaknula je kako je Finska, zemlja partner 8. konferencije „Žene u biznisu", jedna od najmanje korumpiranih zemalja u svijetu, dodavši kako postoji jasna poveznica između prominentnog predstavljanja žena na vodećim pozicijama i manje korupcije

„Drugim riječima, radeći na ravnopravnosti spolova doprinosi se rješavanju problema korupcije i dobro poznatih štetnih posljedica koje korupcija ima na demokratski sustav", rekla je Turunen.

Tagovi: Gordana Kovačević, Ana Stojić Deban, Lider, Ericsson Nikola Tesla, Sabina Škrtić, Lada Tedeschi Fiorio, Tamara Perko
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE