GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goran Šaravanja od 1. lipnja novi glavni ekonomist HGK

Goran Šaravanja od 1. lipnja novi glavni ekonomist HGK
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 22:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Goran Šaravanja, makroekonomski konzultant s bogatim iskustvom rada u velikim kompanijama poput Zagrebačke banke i INA-e, od 1. lipnja postaje novi glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore.

Na to mjesto Šaravanja dolazi s pozicije direktora savjetodavne tvrtke Imelum d.o.o. koju je sam osnovao, a koja je specijalizirana za pružanje samostalnih makroekonomskih i sektorskih analiza i savjeta u Jugoistočnoj Europi.

U Zagrebačkoj banci Šaravanja je proveo četiri godine na mjestu glavnog ekonomista, a u INA-i je obnašao mnoge funkcije, od kojih je zadnja ona direktora sektora strateškog razvoja. U svom je radu upravljao kompleksnim procesima strateškog razvoja domaćih, EU i globalnih regulatornih okvira te surađivao s renomiranim međunarodnim institucijama poput MMF-a i Svjetske banke.

Šaravanja će u HGK biti zadužen za upravljanje ekonomskom strategijom, pripremom i izradom makroekonomskih analiza, prognoza i prijedloga za poboljšanje gospodarskog rasta u svim sektorima koje Komora okuplja u svojim udruženjima.

„Zahvaljujem na ukazanom povjerenju koje nosi posebnu težinu u ovim nadprosječno izazovnim vremenima u kojima se nalazimo i koja sa sobom nose zahtjevne procese odlučivanja i upravljanja. Hrvatska čeka odluku o pristupanju euro području 1. siječnja 2023., spremna je za Schengen, a sljedeći je cilj pristupiti OECD-u. To su važni događaji za poboljšanje poslovnog okruženja koje će hrvatski poduzetnici znati iskoristiti, kao što su iskoristili naš ulazak u EU. I da je inozemno gospodarsko okruženje idealno, a nije, trebali bismo težiti stalnom unapređenju poslovnog okruženja i institucionalnog okvira. Tako bi poduzetnici bili u prilici još više doprinijeti razvoju društva i gospodarstva. Vjerujem da svojim znanjima i iskustvom mogu pomoći nositeljima odluka u Komori u donošenju što kvalitetnijih prijedloga vezanih za poboljšanje poslovnog okruženja i poduzetničke klime u zemlji. “, izjavio je Šaravanja.

Uz kontinuirano praćenje, izvještavanje i procjenu utjecaja tržišnih promjena na regionalnoj i globalnoj razini na brojne tvrtke članice koje Komora oko sebe okuplja, Šaravanja će razvijati suradnju s nacionalnim i međunarodnim istraživačkim ustanovama i stručnjacima, u cilju razvijanja što kvalitetnijeg okvira za potporu svim članicama.

Tagovi: Goran Šaravanja, Hrvatska gospodarska komora, Zagrebačka banka, kompanija Ina
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE