GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glovo pokreće Impact Fund

Glovo pokreće Impact Fund
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2023 / 11:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Glovo, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za dostavu proizvoda različitih kategorija, najavila je pokretanje Impact Funda, prve inicijative takve vrste u brzo rastućoj industriji dostave gdje će mali iznos Glovo zarade od svake narudžbe biti posvećen jačanju projekata posvećenima održivosti i pozitivnim promjenama u društvu.

Do kraja 2023. Impact Fund će dodijeliti do 5 milijuna eura za projekte koji se odnose na potporu lokalnim zajednicama, inicijativama koje se bave klimatskim promjenama, digitalizaciji malih lokalnih poduzeća, smanjenju rodnog jaza u tehnološkoj industriji i programima usavršavanja kurira. Navedeno će uključivati sredstva koja su tim projektima dodijeljena od sredine 2021. godine.

Sébastien Pellion, voditelj odjela Impact and Sustainability u Glovu, rekao je: „Važno je da tvrtke pruže potporu svim onima u potrebi i doprinose zaštiti planeta. Jedinstven za industriju, Impact Fund osigurat će ključno financiranje za rješavanje socio-ekoloških izazova kao što su potpora lokalnim zajednicama, digitalizacija malih i srednjih poduzeća, klimatske inicijative, smanjenje rodnog jaza u tehnološkoj industriji i usavršavanje kurira diljem svijeta. Korisnici Glova svakom će narudžbom podržati inicijative koje stvaraju pozitivne promjene u zajednicama i prirodi.”

U 2023. godini Impact Fund bit će usmjeren na sljedeće:


• Smanjenje gladi: Pokrivanje troškova dostave za nevladine organizacije uz besplatan pristup Glovo logistici te distribucija artikala ugroženim obiteljima. Od ožujka 2020. do danas isporučeno je više od 2,3 milijuna obroka i više od 1100 tona hrane putem Glovo Access platforme. U Hrvatskoj na području Zagreba, produženo je partnerstvo s nevladinim organizacijama poput Caritasa i Projekta Sreća (dugoročna partnerstva) te s Domom Dubrava, pri čemu je bilo isporučeno oko 100 socijalnih narudžbi mjesečno, odnosno 1200 narudžbi godišnje.


• Klimatske inicijative: Glovo poduzima daljnje korake kako bi značajno smanjio svoj ugljični otisak do 2030. Impact Fund će ubrzati smanjenje emisija CO2 u cijelom vrijednosnom lancu osiguravajući resurse za daljnju elektrifikaciju flote i osiguravajući održivo pakiranje u odnosu na opcije koje se ne mogu reciklirati putem platforme Glovo Store partnerima u devet zemalja. U 2022. smanjili smo 8800 tona emisije CO2 u našem vrijednosnom lancu.


• Digitalizacija malih lokalnih poduzeća: malim i srednjim restoranima i trgovcima na malo pružamo prave alate i obuku kako bismo im pomogli u digitalizaciji i razvoju poslovanja na mreži putem našeg programa Glovo Local. Više od 100.000 naših partnera mala su lokalna poduzeća i namjeravamo povećati taj broj na 150.000 tijekom 2023. godine.


• Žene u tehnološkoj industriji: Financiramo kampove za obuku mladih žena koje žele započeti svoju tehnološku karijeru. Tijekom 2022. godine 230 žena završilo je obuku u Španjolskoj za analitiku podataka i razvoj web-stranica (eng. web development) u sklopu šestomjesečne programske stipendije KeepCoding. Ove godine bit će pokrenuti i novi program za 250 djevojaka u Poljskoj koje će pohađati tečaj kodiranja, a još 65 mladih žena pridružit će se tehnološkim radionicama (eng. Tech Bootcamps) u Gani, Španjolskoj i Poljskoj.


• Obrazovni programi za dostavljače: Omogućavanje online i uživo edukacijskih programa za dostavljače, kako bi im se pomoglo u njihovom profesionalnom razvoju i stjecanju vještina koje su im potrebne za pristup kvalificiranijim poslovima. Do danas približno 6900 dostavljača aktivno sudjeluje u programima obuke s fokusom na poduzetništvo, financijsko obrazovanje, kodiranje itd. U 2022. godini u Hrvatskoj je pokrenuta inicijativa “Obećanje dostavljačima” namijenjena dostavljačima koji surađuju s aplikacijom. Dio toga je i G-learning platforma putem koje registrirani pružatelji usluga besplatno pristupaju raznim edukacijskim tečajevima. Zahvaljujući inicijativama koje podržava Impact Fund, Glovo će nastaviti ulagati u profesionalni razvoj dostavljača, pružajući im tečajeve financijske edukacije 2023. i nekoliko drugih prilika za učenje.


• Pomoć Ukrajini: U 2023. godini Impact Fund uložit će 195.000 eura pomoći narodu Ukrajine te potpori lokalnim nevladinim organizacijama koje pomažu zajednicama pogođenima ratom. Od početka sukoba, isporučili smo više od 114.000 obroka i 54.000 kg hrane putem Glovo Access platforme te omogućili donaciju 1300 dobrotvornih obroka iz programa Glovo Cook Rooms.

Tagovi: Glovo, Impact Fund, rješavanje društveno-ekoloških izazova, ekologija, zaštita okoliša, digitalizacija, društveno odgovorno poslovanje, održivost
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE