GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gledatelji linearne televizije u regiji sve stariji, ali je ona i dalje živahna

Gledatelji linearne televizije u regiji sve stariji, ali je ona i dalje živahna
TELEVIZIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2024 / 09:35
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Drugog dana NEM Dubrovnika sudionici su se fokusirali na razgovore o sadašnjosti i budućnosti klasične linearne televizije, ali i streaminga i pay tv kanala.

Zaključak je kako je linearna televizija u regiji i dalje itekako živahna. Linearna televizija u regiji nikako ne (od)umire, upravo suprotno bez obzira na sve jaču konkurenciju streaming servisa, moglo se čuti drugog dana konferencije NEM Dubrovnik 2024.

“Linearna televizija u Hrvatskoj i regiji i dalje je snažna i to nam pruža mogućnost da unaprijedimo svoju programsku ponudu. Sport u svakom slučaju dominira, ali važni su i zabavni sadržaji. Imamo pet kanala što nam daje veliku širinu, a na ruku nam ide i relativna stagnacija kablovskih sustava u Hrvatskoj”, rekao je Robert Šveb, glavni ravnatelj HRT-a.

Glavni problem linearne televizije u regiji leži u činjenici da njihovo gledateljstvo stari pa je tako Šveb naveo podatak kako je prosječna dob gledatelja u Hrvatskoj već 64 godine. Predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska Adrian Ježina rekao je kako dobar dio korisnika vidi streaming servise kako dodatak televiziji. Pravi izazov vidi u nečem drugom.

“Izazov je spojiti sve biblioteke sadržaja, dati priliku gledateljima da imaju što je moguće širu mogućnost izbora. Bez obzira radi li se o linearnoj televiziji ili streamingu, gledatelji traže kvalitetan sadržaj i to im morate dati.”, rekao je Ježina. Sugovornici su se složili kako živimo u vremenu kad se jako puno podataka može mjeriti kako bi se isporučio individualizirani sadržaj. Sve je stvar optimizacije.

“Svi zajedno moramo se prilagoditi tržišnim prilikama u ovoj regiji. Ako to uspijemo, vidjet ćemo da ona pruža itekakve prilike samo ih treba znati prepoznati. Vidimo evoluciju medijskog okoliša u ovoj regiji i to je vrlo ohrabrujuće”, rekla je Kenechi Belusevic, potpredsjednica za poslovni razvoj i distribuciju odgovorna za poslovanje Warner Bros. Discoveryja na području Jugoistočne Europe, Baltika, ZND-a, Mediterana i Izraela.

Witak je, kako kaže moderatorica Sanja Božić Ljubičić iz Mediavisiona, odličan poznavatelj regije pa su i tržišni sudionici sretni što je baš on imenovan na važnu poziciju unutar BBC Studiosa gdje će se prvenstveno pokušati baviti koprodukcijskim projektima.

“Moj će primarni posao biti poticanje strateških partnerstava u široj regiji srednje i istočne Europe. To je usko povezano s vizijom BBC Studiosa za širenje i diversifikaciju njegovih trenutnih linija poslovanja. Ova regija ima potencijala stvarati globalno atraktivan sadržaj i mislim da im BBC u tome može puno pomoći”, optimističan je Witak.

Sudionici su se složili kako se nadopunjavanje postojećeg TV poslovanja može brzo postići kroz stratešku integraciju digitalnih platformi, implementaciju analitike podataka, interaktivne značajke, proširenu distribuciju sadržaja, integraciju društvenih medija, partnerstva, ulaganja u inovacije i agilno donošenje odluka. Sve ove inicijative proširuju doseg i pokreću rast prihoda, što je važnost za budućnost televizijskog biznisa u dinamičnom medijskom krajoliku koji se odvija pred očima gledatelja.

Tijekom rasprave End of an Era? The Rise of Streaming Partnerships panelisti su razgovarali o velikom pomaku u industriji gdje streameri naginju prema suradnji da bi osigurali profitabilno poslovanje, kvalitetu sadržaja i gledateljstvo. Govornici su bili iz kompanija Omdia, CME, AMC Networks International, Viaplay Group te Maria Valenzuela, nezavisna senior media executive.

Druženje je omogućilo nekoliko kompanija: Happy Hour by Paramount Global Content Distribution okupio je posjetitelje na Pool Terraceu, a nastavilo se tijekom Evening Reception by Wurl na poznatoj NEM Dubrovnik lokaciji, plaži Vala, nakon čega je uslijedio party Eutelsat Groupa.

Tagovi: linearna televizija, dubrovnik, šveb, hrt, televizija, witak
PROČITAJ I OVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
SKOK
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
ŽENEVA - Švicarski farmaceutski div Novartis, koji je prisutan i u Sloveniji, u drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 3,2 milijarde dolara, u usporedbi s 2,2 milijarde dolara u istom razdoblju godinu ranije.
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
DRUGI KVARTAL
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia imao je teško drugo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE