GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu

Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 09:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održana je u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. godine u sjedištu kompanije u Krapinskoj 45, u Zagrebu.

Za sudjelovanje u radu Skupštine prijavilo se 88.648.800 kuna dioničkog kapitala ili 66,57 posto ukupnog kapitala Društva što je bilo dovoljno da Skupština može donositi pravovaljane odluke.

Skupštinu je vodila predsjednica Skupštine Branka Vučemilo Elezović, dok je rad Skupštine nadgledao javni bilježnik Vladimir Marčinko.
Uz predstavnike dioničara i članove kompanijskog rukovodstva rad Skupštine pratili su Franck Pierre Roland Bouétard, predsjednik Nadzornog odbora Društva te članovi Olgica Spevec, Vladimir Filipović i Ana Vrsaljko Metelko.

Prije glasanja o predloženim odlukama direktorica Društva Gordana Kovačević detaljno je prezentirala poslovanje Grupe i Društva Ericsson Nikola Tesla u 2021. godini dok je direktor financija, nabave i upravljanja komercijalnim ponudama Damir Bušić prezentirao financijska izvješća te ključne financijske pokazatelje ostvarene u 2021. godini.

Izvješće neovisnog revizora prezentirao je Domagoj Hrkać, partner u revizorskoj kući KPMG Croatia. Olgica Spevec, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora predstavila je Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva u 2021. godini.

U skladu s objavljenim Dnevnim redom Glavna skupština Ericssona Nikole Tesle d.d donijela je sljedeće Odluke:

Točka 5.
„Prihvaća se Izvješće Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru u 2021. godini.“

Točka 6.
"Dobit Društva za financijsku godinu 2021. u iznosu od 115.206.994,95 kuna rasporedit će se u zadržanu dobit.

Iznos od 10.000.000,00 kuna iz zadržane dobiti za 2020. godinu rasporedit će se u rezerve za vlastite dionice.

Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu od 64 kune po dionici iz zadržane dobiti iz 2020. i 2021. godine.
Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 30.06.2022. godine (ex date).“

Točka 7.
„Uzimajući u obzir poslovne rezultate Društva u prethodnim razdobljima, daje se suglasnost Upravi društva da se zaposlenicima Društva podijeli do 5.000 trezorskih dionica.“

Točka 8.
„Odobrava se Izvješće o primicima isplaćenim članovima Nadzornog odbora i Upravi tijekom poslovne godine 2021. zajedno s Neovisnim izvješćem o izražavanju ograničenog uvjerenja o ispitivanju Izvješća o primicima za društvo Ericsson Nikola Tesla d.d.“

Točka 9.
“Daje se razrješnica Gordani Kovačević, direktorici Društva, kako je vodila Društvo u 2021. godini.”

Točka 10.
“Daje se razrješnica predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Društva kako su nadzirali vođenje Društva u 2021. godini.”

Točka 11.
„Donosi se odluka o reizboru:
Franck Pierre Roland Bouétard, Regionalni direktor u korporaciji Ericsson za Francusku, Alžir, Tunis, Belgiju i Luksemburg te Globalni direktor za kupce Orange, Altice i Iliad, Francuska, 6 Avenue Alfred de Musset, 78170 La Celle- Saint-Cloud, OIB: 27316928665, ponovno se izabire za člana Nadzornog odbora na mandat od četiri godine.“

Točka 12.
“Za revizora poslovanja u 2022. godini imenuje se KPMG Croatia d.o.o., Ivana Lučića 2a/17, 10000 Zagreb.“

Tagovi: Ericsson Nikola Tesla, dividenda, Gordana Kovačević, Damir Bušić, KPMG Croatia
PROČITAJ I OVO
Država prva potiho ovršila i blokirala Varteks
U TIŠINI
Država prva potiho ovršila i blokirala Varteks
VARAŽDIN - Iz Grada Varaždina u srijedu su priopćili kako je Varteks d.d. nakon raskida predugovora s Kauflandom, u velikoj tišini i bez ikakve informacije u javnosti, prva blokirala i ovršila država.
Grupa Sava osiguranje smanjila dobit za trećinu u prvom polugodištu
PAD
Grupa Sava osiguranje smanjila dobit za trećinu u prvom polugodištu
LJUBLJANA - Grupa Sava osiguranje u prvom je polugodištu ostvarila 364,2 milijuna eura prihoda, što je 0,1 posto više nego u istom razdoblju lani. Čista dobit manja je za 33,4 posto na 28,9 milijuna eura. Očekivani pad prvenstveno je rezultat porasta učestalosti šteta u autoosiguranju na razinu prije pandemije, napisali su.
Istarska tvrtka preuzela Terme Jezerčica i nekoliko hotela na Jadranu
AKVIZICIJE
Istarska tvrtka preuzela Terme Jezerčica i nekoliko hotela na Jadranu
ZAGREB - Istarska tvrtka Rudan iz Žminja, poznata po energetskoj obnovi, snažno je iskoračila u turistički sektor preuzimanjem nekoliko hotela i turističkih objekata u Vodicama, na Pagu, u Istri i Termi Jezerčica u Hrvatskom zagorju.
Brodosplit dogovorio ogroman posao
POSLOVI
Brodosplit dogovorio ogroman posao
SPLIT - Masivni brod imat će mjesta za 547 rezidencija, a tvrtke potpisnici ugovora, vjeruju da će biti prvi takve vrste koji će imati pogon na tekući prirodni plin.
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ODUSTAJANJE
Sanofi odustao od razvoja lijeka za rak dojke, nakon neuspješnog ispitivanja
ZAGREB - Sanofi je zaustavio daljnji rad na amcenestrantu, za koji se nekada smatralo da ima veliki potencijal u borbi protiv raka dojke, nakon što je drugo neuspješno ispitivanje zadalo veliki udarac razvojnim izgledima francuske zdravstvene tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE