GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glavna skupština Badela 1862 odlučila o istiskivanju manjinskih dioničara

Glavna skupština Badela 1862 odlučila o istiskivanju manjinskih dioničara
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 17:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština Badela 1862 u utorak je donijela odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, Meteor grupu - Labud, uz plaćanje otpremnine od 12,86 kuna za dionicu.

Glavna skupština je na zahtjev glavnog dioničara, tvrtke Meteor Grupa - Labud, donijela odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na Meteor uz plaćanje otpremnine u iznosu od 12,86 kuna za dionicu, navodi se u odlukama s glavne skupštine objavljenim na Zagrebačkoj burzi.

Po upisu te odluke u sudski registar zagrebačkog Trgovačkog suda, Meteor će manjinskim dioničarima za prenesene dionice isplatiti otpremninu od 12,86 kuna za dionicu, odnosno za 661.428 dionica, koje na dan donošenja ove odluke drže manjinski dioničari, isplatit će ukupno 8,5 milijuna kuna.

Otpremnina se isplaćuje, u skladu Zakonom o trgovačkim društvima, uvećana za pripadajuću kamatu na bankovne račune manjinskih dioničara koje su isti evidentirali pri Srdišnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD), napominje se u objavi.

Inače, Badel 1862 je početkom ožujka izvijestio da njegov glavni dioničar razmatra provođenje postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, uz isplatu primjerene otpremnine.

Sukladno zakonskim odredbama da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Meteor grupa - Labud, prema zadnjim podacima SKDD-a, ima 97 posto dionica Badela 1862.

Meteor grupa je postala strateški partner Badela 1862 u predstečajnoj nagodbi tog proizvođača pića (nagodba je sklopljena u rujnu 2017. godine), a krajem siječnja 2018. je ispunila i obvezu dokapitalizacije, i to sklapanjem ugovora kojim tražbine u iznosu od 184,15 milijuna kuna unosi u temeljni kapital Badela te uplatom novca u iznosu od 30 milijuna kuna. Meteor je tako u dokapitalizaciji Badela sudjelovao s ukupno 214,15 milijuna kuna te je tako tada stekao 84,29 posto dionica Badela 1862.

Uz odluku o istiskivanju manjinskih dioničara, glavna skupština Badela 1862 danas je odlučila i da se neto dobit iz poslovanja u 2019. u iznosu od 35,99 milijuna kuna i zadržana dobit na dan 31. prosinca 2019. od 4,19 milijuna kuna raspoređuju u cijelosti u rezerve za vlastite dionice.

Donesene su i odluke kojima se članovima Uprave i Nadzornog odbora daju razrješnice, odnosno kojima se odobrava vođenje poslova te nadzor nad vođenjem poslova u 2019. godini, a za revizora za poslovnu 2020. imenovana je zagrebačka revizorska tvrtka BDO Croatia.

Inače, sukladno ranijim odlukama sutra, 15. srpnja, je zadnji dan trgovanja dionicama Badela 1862 na Zagrebačkoj burzi.

Naime, sredinom siječnja ove godine je glavna skupština Badela 1862 odlučila o povlačenju dionica te tvrtke s Burze, nakon čega je Zagrebačka burza donijela odluku o prestanku uvrštena te dionice. Tom je odlukom utvrđeno i da je 15. srpnja zadnji dan trgovanja dionicama Badela 1862 na Burzi.

Tagovi: Badel 1862, istiskivanje manjinskih dioničara, Meteor Grupa - Labud, Meteor Grupa
PROČITAJ I OVO
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
NAGRADE
IT tvrtka Q proglašena najboljim poslodavcem regije u području employer brandinga
ZAGREB - Domaća tvrtka Q osvojila je čak šest nagrada na Best Employer Brand Awards Adria natjecanju, među kojima je i nagrada za najbolji brend poslodavca u IT sektoru.
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
SPORAZUM
Metaverse World i GT Insurance Group potpisali su sporazum o strateškoj suradnji
ZAGREB - GT Insurance Group će Metaverse Worldu osigurati dvije milijarde dolara kredita i jamstava, pružajući profesionalna i sigurna jamstva za sva ulaganja Metaverse Worlda.
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
TERET
Zračni prijevoz tereta u EU otporniji na pandemiju u 2020.
LUXEMBOURG - Pandemija covida 19 teško je pogodila zračni prijevoz putnika u 2020. godini, a smanjen je i prijevoz tereta, iako daleko blaže, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog statističkog ureda.
Uhićen direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović
UHIĆENJE
Uhićen direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović
SARAJEVO - Policija u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je uhitila direktora najveće farmaceutske tvrtke u toj zemlji Nedima Uzunovića, koji je pod istragom državnog tužiteljstva zbog sumnje da je na nezakonit način privatizirao sarajevski "Bosnalijek".
Zaigraj Barcaffè nagradnu igru – osvoji vrijedni Renault Captur automobil
PRILIKE
Zaigraj Barcaffè nagradnu igru – osvoji vrijedni Renault Captur automobil
ZAGREB - Ovih blagdana Barcaffe te nagrađuje. Kupi bilo koji Barcaffe proizvod u Konzumu u vrijednosti najmanje 15 kuna i sudjeluj u velikoj nagradnoj igri!
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE