GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glavna skupština Badela 1862 odlučila o istiskivanju manjinskih dioničara

Glavna skupština Badela 1862 odlučila o istiskivanju manjinskih dioničara
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 17:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština Badela 1862 u utorak je donijela odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, Meteor grupu - Labud, uz plaćanje otpremnine od 12,86 kuna za dionicu.

Glavna skupština je na zahtjev glavnog dioničara, tvrtke Meteor Grupa - Labud, donijela odluku o prijenosu dionica manjinskih dioničara na Meteor uz plaćanje otpremnine u iznosu od 12,86 kuna za dionicu, navodi se u odlukama s glavne skupštine objavljenim na Zagrebačkoj burzi.

Po upisu te odluke u sudski registar zagrebačkog Trgovačkog suda, Meteor će manjinskim dioničarima za prenesene dionice isplatiti otpremninu od 12,86 kuna za dionicu, odnosno za 661.428 dionica, koje na dan donošenja ove odluke drže manjinski dioničari, isplatit će ukupno 8,5 milijuna kuna.

Otpremnina se isplaćuje, u skladu Zakonom o trgovačkim društvima, uvećana za pripadajuću kamatu na bankovne račune manjinskih dioničara koje su isti evidentirali pri Srdišnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD), napominje se u objavi.

Inače, Badel 1862 je početkom ožujka izvijestio da njegov glavni dioničar razmatra provođenje postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, uz isplatu primjerene otpremnine.

Sukladno zakonskim odredbama da bi glavni dioničar mogao ići u postupak prijenosa dionica manjinskih dioničara (istiskivanje malih dioničara ili squeeze out) mora imati najmanje 95 posto dionica te kompanije.

Meteor grupa - Labud, prema zadnjim podacima SKDD-a, ima 97 posto dionica Badela 1862.

Meteor grupa je postala strateški partner Badela 1862 u predstečajnoj nagodbi tog proizvođača pića (nagodba je sklopljena u rujnu 2017. godine), a krajem siječnja 2018. je ispunila i obvezu dokapitalizacije, i to sklapanjem ugovora kojim tražbine u iznosu od 184,15 milijuna kuna unosi u temeljni kapital Badela te uplatom novca u iznosu od 30 milijuna kuna. Meteor je tako u dokapitalizaciji Badela sudjelovao s ukupno 214,15 milijuna kuna te je tako tada stekao 84,29 posto dionica Badela 1862.

Uz odluku o istiskivanju manjinskih dioničara, glavna skupština Badela 1862 danas je odlučila i da se neto dobit iz poslovanja u 2019. u iznosu od 35,99 milijuna kuna i zadržana dobit na dan 31. prosinca 2019. od 4,19 milijuna kuna raspoređuju u cijelosti u rezerve za vlastite dionice.

Donesene su i odluke kojima se članovima Uprave i Nadzornog odbora daju razrješnice, odnosno kojima se odobrava vođenje poslova te nadzor nad vođenjem poslova u 2019. godini, a za revizora za poslovnu 2020. imenovana je zagrebačka revizorska tvrtka BDO Croatia.

Inače, sukladno ranijim odlukama sutra, 15. srpnja, je zadnji dan trgovanja dionicama Badela 1862 na Zagrebačkoj burzi.

Naime, sredinom siječnja ove godine je glavna skupština Badela 1862 odlučila o povlačenju dionica te tvrtke s Burze, nakon čega je Zagrebačka burza donijela odluku o prestanku uvrštena te dionice. Tom je odlukom utvrđeno i da je 15. srpnja zadnji dan trgovanja dionicama Badela 1862 na Burzi.

Tagovi: Badel 1862, istiskivanje manjinskih dioničara, Meteor Grupa - Labud, Meteor Grupa
PROČITAJ I OVO
Preminuo Larry King
IN MEMORIAM
Preminuo Larry King
NEW YORK - Legendarni američki tv i radijski voditelj Larry King umro u u subotu ujutro u dobi od 87 godina u medicinskom centru Cedars-Sinai u Los Angelesu, službeno je na Twitteru objavio njegov produkcijski studio Ora Media, a prenose američki mediji.
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
CJEPIVO
AstraZeneca smanjuje isporuke cjepiva u EU za 60 posto u prvom kvartalu
BRUXELLES - AstraZeneca rekla je dužnosnicima EU-a u petak da će smanjiti isporuke svog cjepiva protiv covida-19 Europskoj uniji za 60 posto na 31 milijun doza u prvom tromjesečju ove godine zbog problema s proizvodnjom, kazao je visoki europski dužnosnik agenciji Reuters.
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
BRODARI
Jadroplov dogovorio prodaju broda Bene
SPLIT - Jadroplov je izvijestio kako je danas sa zainteresiranim kupcem dogovorio prodaju broda Bene.
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
AKREDITACIJA
Beogradskom aerodromu međunarodna zdravstvena akreditacija
BEOGRAD – Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je Aerodromu „Nikola Tesla“ dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome za veoma temeljne sanitarne mere koje se primenjuju u cilju suzbijanja pandemije kovida 19, saopštio je danas beogradski aerodrom.
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
SIGNALI
Na početku godine osnovano znatno manje tvrtki nego lani
ZAGREB - Fininfo.hr (www.fininfo.hr) donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje prve polovice siječnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE