GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glas poduzetnika traži dokaze da su teretane nova žarišta

Glas poduzetnika traži dokaze da su teretane nova žarišta
DOKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 19:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Odbor za sport udruge Glas poduzetnika upozorio je u srijedu da zatvaranje teretana, fitness centara i sportskih dvorana predstavlja snažan udar na njihovo poslovanje te zatražio od ministra zdravstva Vilija Beroša konkretne dokaze da su oni nova žarišta zaraze.

"Ministar zdravstva Vili Beroš danas je uoči sjednice užeg kabineta Vlade izjavio kako su fitness centri i teretane nova žarišta zaraze korona virusom. Odbor za sport UGP-a u ime svih teretana i fitness centara traži ministra zdravstva da predstavi dokaze na temelju kojih je donio zaključak kako su fitness centri i teretane nova žarišta zaraze korona virusom", stoji u njihovu priopćenju.

Ističu kako se svi fitness centri, teretane i sportske dvorane drže preporuka HZJZ-a vezano uz sprječavanje širenja zaraze, što uključuje držanje razmaka među spravama, dezinfekciju, mjerenje temperature na ulasku, treniranje u čistoj obući, programe za osobe iz istog socijalnog kruga i slično.

Kako je riječ o prostorima s puno manjom fluktuacijom osoba u usporedbi s drugim mjestima, upitna je zaraza na takvom mjestu, smatraju. Također ističu da kao predstavnici poduzetnika i obrtnika tog sektora ne znaju ni za jedan slučaj zaraze.

Napominju da ministar Beroš i Stožer civilne zaštite ne smiju kažnjavati poduzetnike koji neprestano ulažu u svoje objekte kako bi oni bili što sigurniji te se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Ocijenjuju paušalnim odluke koje, kako navode, "nanose još više štete".

"Nakon što su fitness centri, teretane, sportske plesne dvorane i klubovi bili zatvoreni u vrijeme kada ostvaruju najviše prihoda za pokriće hladnog pogona tijekom ljeta, njihovo ponovno zatvaranje opteretit će već ionako poljuljano gospodarstvo te ostaviti brojne obitelji bez prihoda", upozoravaju.

Pozivaju stoga da se ne zatvaraju svi navedeni objekti, već da inspekcije na terenu temeljem izvida poštivanja mjera odluče o daljnjem postupanju. Također smatraju da se dio odgovornosti mora prenijeti i na korisnike usluga.

"Apeliramo na to da svi zajedno surađujemo na sprječavanju širenja virusa, kako bismo što prije i što bezbolnije izašli iz nezavidne situacije u kojoj smo se iznenada našli", poručuju iz UGP-a.

Tagovi: Glas poduzetnika, teretane, fitness centri, Hrvoje Bujas, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE