GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gjalski u novom ruhu zahvaljujući investiciji zagorskog poduzetnika

Gjalski u novom ruhu zahvaljujući investiciji zagorskog poduzetnika
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2019 / 11:09
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dvorac Gjalski bio je poznat kao prava zagorska plemenitaška kurija, mjesto na kojem je rođen i umro poznati hrvatski književnik i političar Ksaver Šandor Gjalski.

Ovo atraktivno zdanje nalazi se u središtu Hrvatskog zagorja, na imanju površine 25 tisuće kvadratnih metara. Povijest mu seže u 16. stoljeće, a Gjalski je bio njegov najpoznatiji stanovnik. Smješten je u blizini izlaska s autoceste Zagreb - Macelj, dvadesetak minuta vožnje od Zagreba.

Danas je to prekrasno zdanje u kojem se spretno isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ono domaće, lokalno. Dvorac Gjalski je nedavno temeljito renoviran, s interijerom uređenim u baroknom stilu, te je nakon mnogo godina nanovo zasjao punim sjajem.

Za taj sjaj zaslužan je zagorski poduzetnik Tihomir Vorih koji ga je kupio prošle godine i krenuo u ambiciozan investicijski ciklus.

- Potpuno je uređen interijer, sobe su dobile novi sjaj. Sada, u ljetnom razdoblju, naša udarna snaga je prekrasna terasa okružena pravim zagorskim štihom - zelenim bregima. Želimo privući poslovnu klijentelu, ali otvoriti se i prema Zagorcima. Naš je prostor gotovo idealan za organizaciju domjenaka i skupova većih tvrtki. Naravno, vjerujemo da su naši kapaciteti atraktivni i za vjenčanja u prostoru koji može primiti gotovo 200 ljudi, rekao je Vorih.

Hotel Dvorac Gjalski raspolaže ukupno s dvadeset soba. Od toga je:

- 15 soba s jednim bračnim krevetom,

- 4 sobe s jednim bračnim krevetom i jednim pomoćnim te

- 1 soba s jednim bračnim krevetom i dva pomoćna.

Sve sobe hotela Dvorac Gjalski opremljene su najsuvremenijom opremom.

Uz bogatu domaću gastro i ugostiteljsku ponudu, Dvorac Gjalski nudi i mogućnost rezervacije prostorija za sastanke, seminare, zabave, druženja ili pak jedinstvena vjenčanja.

Na samom ulazu u dvorac, nalazi se atraktivna recepcija, a hotelske sobe sada krase crveni tepisi ispisani hrvatskim pleterom i citatima iz proze K. Š. Gjalskog, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Podrum dvorca, u kojem se prije 20-ak godina nalazila diskoteka, sada će se višenamjenski koristiti.

Gastronomska ponuda nešto je na čemu Vorih posebno inzistira. Pohvalio se kvalitetnim roštiljom, ali i autohtonim zagorskim delicijama.

- Naša restoranska ponuda temelji se na autohtonim zagorskim jelima, a već ostvarujemo i kvalitetnu suradnju s domaćim zagorskim OPG-ovima tako da možemo svojim gostima garantirati konstantnu kvalitetu, s namirnicama iz prirodnog uzgoja. I sve smo to posložili na način da to bude cjenovno prihvatljivo prosječnom Zagorcu, odnosno gostu - kaže Vorih.

Vorihu Gjalski nije prvi veći poslovni poduhvat. On je i nekadašnji član Nadzornog odbora Luke Zadar, lobist koji usko surađuje s Kineskom jugoistočnom europskom poslovnom asocijacijom (CSEBA), te član Nadzornog odbora Hrvatskog Ju-Jitsu Saveza.

Prije dvije godine započeo je suradnju s Kineskom jugoistočnom europskom poslovnom asocijacijom (CSEBA) koju vode Mario Rendulić i Zvonimir Zlopaša. Preko njih je došao u kontakt s kineskim investitorima koji su tražili nove projekte za investiranje na području Europske unije. Nakon Luke Zadar, Vorih surađuje sa CSEBA-om i u projektima o kojima će se tek pričati i pisati, a koji će svakako promijeniti sliku Hrvatske.

Kineski investitori su kao jednu od svojih ključnih investicijskih točaka u Hrvatskoj odredili upravo Hrvatsko zagorje.

Prva kineska investicija uopće u Hrvatskoj bila je ona u Krapinskim Toplicama, točnije u Hotel Toplice i to uz posredovanje CSEBA-e. Kako je poznato, Zhongya Nekretnine odabrane su nedavno kao kupac Hotela Zagorje, odnosno bivše Političke škole u Kumrovcu, za što će platiti više od 14 milijuna kuna. U bliskoj budućnosti očekuje se da pod upravljanje općine Kumrovec dođe i Spomen-dom za kojeg su kineski investitori također zainteresirani.

Slijedilo je potpisivanje dvaju memoranduma, kako s općinom Krapinske Toplice tako i s općinom Kumrovec kojim su određeni investicijski projekti za čiju su realizaciju zainteresirani kineski investitori. Prvenstveno se radi o projektima u zdravstvenom turizmu, ali su tu i projekti iz sektora sportske infrastrukture, edukacije, ali i sadržaji namijenjeni ljudima treće dobi.

Kineski su investitori prepoznali Hrvatsko zagorje kao zelenu destinaciju s izrazitom komparativnom prednošću koja se ogleda u visoko kvalitetnim termalnim vodama.

Jedan od zagorskih bisera koje su prepoznali kineski investitori jest i Gjalski. Zasigurno je i Gjalski jedna od lokacija koja će u bliskoj budućnosti izvući značajne koristi od prisutnosti kineskih investitora u Hrvatskom Zagorju. Tko zna, možda nije daleko dan kad će upravo kineski turisti biti jedni od najbrojnijih gostiju kako Gjalskog tako i Zagorja u cjelini.

Tagovi: Gjalski, dvorac Gjalski, Tihomir Vorih, hrvatski turizam, kineske investicije, CSEBA, Mario Rendulić, Zvonimir Zlopaša, Luka Zadar
PROČITAJ I OVO
Zelene garaže Zagrebparkinga - projekt koji pridonosi održivoj mobilnosti i očuvanju okoliša
PROJEKTI
Zelene garaže Zagrebparkinga - projekt koji pridonosi održivoj mobilnosti i očuvanju okoliša
ZAGREB - Među najvažnijim prioritetima Zagrebačkog holdinga jesu ulaganja u održivu budućnost.
Osiguravatelji odgađaju isplate oboljelima od korone
ISPLATE
Osiguravatelji odgađaju isplate oboljelima od korone
NEW YORK - Globalni osiguravatelji u segmentu životnih osiguranja nastoje ograničiti isplate povezane s pandemijom koronavirusa, uključujući njezine dugoročne posljedice po zdravlje koje nisu u potpunosti razjašnjene, tvrde izvori.
Njemački mediji: Cjepivo AstraZenece kod starijih ima učinkovitost manju od 10 posto
CJEPIVO
Njemački mediji: Cjepivo AstraZenece kod starijih ima učinkovitost manju od 10 posto
BERLIN - Kompanija AstraZeneca je u ponedjeljak priopćila da su "potpuno netočna" izvješća njemačkih medija da njena cjepiva protiv covida-19 nisu dovoljna učinkovita kod starijih osoba.
EU traži odgovore od AstraZenece: Kome ste isporučili dosad proizvedene doze?
SUKOB OKO CJEPIVA
EU traži odgovore od AstraZenece: Kome ste isporučili dosad proizvedene doze?
BRUXELLES - Europska unija je pretfinancirala razvoj i proizvodnju cjepiva i želi vidjeti povrat uloženoga.
Philips očekuje dobar početak godine zahvaljujući potražnji za medicinskim uređajima
OČEKIVANJA
Philips očekuje dobar početak godine zahvaljujući potražnji za medicinskim uređajima
AMSTERDAM - Nizozemski proizvođač medicinskih uređaja Philips izvijestio je u ponedjeljak da očekuje dobar početak 2021. godine zahvaljujući kontinuirano snažnoj potražnji za opremom za liječenje bolesnika sa covidom-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE