GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gitone Adriatic povećala vlasnički udjel u LRH na 71,18 posto

Gitone Adriatic povećala vlasnički udjel u LRH na 71,18 posto
DOKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2019 / 16:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tvrtka Gitone Adriatic je u ponudi za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela (LRH) kupila 17,24 posto dionica, čime je svoj vlasnički udio u opatijskoj hotelskoj kompaniji povećala na 71,18 posto, proizlazi iz izvješća o preuzimanju koje je u ponedjeljak objavljeno putem Zagrebačke burze.

Kako se navodi u objavi, ponudu za preuzimanje prihvatilo je 496 dioničara LRH, od kojih je Gitone Adriatic kupio 52.165 dionica LRH, koje čine 17,24 posto temeljnog kapitala.

Tako Gitone Adriatic, koji je prije ponude za preuzimanje imao 53,94 posto, nakon ponude za preuzimanje drži ukupno 215.414 dionica ili 71,18 posto temeljnog kapitala LRH.

Gitone Adriatic ima sjedište u Zagrebu, a zajednički djeluje sa austrijskom zakladom/trustom Holster Privatstiftung i tvrtkom Gitone Beteiligungsverwaltungs iz Beča, tvrtkama Gitone Adriatic B.V. i Gitone Kvarner B.V. iz Amsterdama te Gitone Kvarner iz Zagreba.

Tvrtka Gitone Adriatic u srpnju ove godine je objavila da je od četiri tvrtke - SNH Alfa, SNH Beta, SNH Gama i SN Pectinatus - kupila 53,94 posto dionica LRH-a, čime je za tu tvrtku nastala i obveza objavljivanje ponude za preuzimanje.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je početkom listopada tvrtki Gitone Adriatic odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje LRH, i to po cijeni od 4.761,17 kuna po dionici.

Prema današnjim podacima sa Zagrebačke burze, top deset dioničara LRH sa 71,18 posto predvodi Gitone Adriatic, dok kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu drži tvrtka Nova Liburnija, čiji su osnivači Grad Opatija te općine Lovran, Mošćenička draga i Matulji.

Država, koja udio u LRH ima putem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), je svoj vlasnički udio u opatijskoj hotelskoj kući smanjila na 1,86 posto (ranije je imala 2,73 posto), dok ostali dioničari drže manje udjele (od 0,10 posto pa na niže).

Usporedba ranijih i najnovijih podataka o deset najvećih dioničara pokazuje i da među najvećim dioničarima više nije AZ obvezni mirovinski fone, koji je ranije u LRH imao vlasnički udjel od 8 posto.

Tagovi: Gitone Adriatic, Liburnia Riviera Hoteli
PROČITAJ I OVO
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
TRENDOVI
Regionalne zračne luke: Beograd u kolovozu i rujnu preskočio Zagreb i Split, fijasko Ljubljane
ANALIZA - Iako je kolovoz izgledao optimistično i stvarao je nadu da sve kreće bitno nabolje, rujan je diljem Europe, pa i svijeta, te u našoj regiji donio hladan tuš.
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
PRANJE NOVCA
Srpski penzioner u globalnom skandalu pranja novca
BEOGRAD - Vlasnik firme koja je, prema istrazi estonske policije, oprala dva miliona dolara kroz ogranak „Danske“ banke u Estoniji je srpski državljanin Živojin Nikolić iz Smedereva, otkriva KRIK u okviru globalnog novinarskog projekta „Fincen dosijei“.
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
TESTOVI
Lufthansa će od listopada putnicima nuditi brze testove na koronavirus
BERLIN - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa planira od listopada putnicima nuditi brze testove na COVID-19 a razmatra i mogućnost otvaranja testnih centara u zračnim lukama u SAD-u i Kanadi.
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
PROGRAM
BASF pokrenuo program financiranja startup ideja iz Hrvatske i regije
ZAGREB - Europski lider u istraživanju i razvoju te najveća njemačka kemijska kompanija BASF raspisuje regionalni natječaj za investiranje u domaću startup scenu, s posebnim naglaskom na one startupove čija rješenja pridonose održivu razvoju.
Amazinga otvorila vlastiti restoran
INVESTICIJE
Amazinga otvorila vlastiti restoran
ZAGREB - U sklopu Amazinge, najvećeg europskog family entertainment centra, odnedavno posluje i restoran s bogatom ponudom hrane koja, između ostalog, uključuje burgere, pizze, à la carte jela, ražanj i dnevne gablece.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE