GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gigant brze hrane otpušta u Srbiji

Gigant brze hrane otpušta u Srbiji
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 20:36
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Zaposleni u "McDonalds" restoranima u Srbiji od 1. juna dobijaće platu nižu i do 20 odsto, požalili su se redakciji Nova.rs radnici ovih restorana.

U kompaniji koja upravlja ovim restoranima za Nova.rs potvrđuju da će biti smanjenja zarada i da će se po oporavku poslovanja - vratiti na stari nivo.

“Usled situacije sa koronavirusom, grupacija Nicefood, koja zapošljava više od 900 radnika u Srbiji, odlučila je da svim zaposlenima smanji zarade počevši od 1. juna 2020. godine do daljnjeg”, ističu zaposleni u “McDonalds” restoranima, koji su se obratili redakciji Nova.rs.

Zaposlenima su, kako ističu, ponuđeni aneksi o smanjenju koji im se nudi da prinudno potpišu.

“U protivnom se upozoravaju da odbijanje potpisivanja aneksa do 29. maja 2020. predstavlja osnov otpuštanja. Da šteta bude veća, osim smanjenja zarada zaposlenih smanjuje se i značajan broj bodova koji su osnovica za zaradu. Proces sticanja bodova je dugotrajan i zahteva dosta testova i obuka tokom više meseci pa i godina, pa su samim tim zaposleni dvostruko oštećeni”, navodi izvor Nova.rs.

U kompaniji “Nicefood restorani”, koja upravlja “McDonalds” restoranima za Nova.rs potvrđuju da će doći do pada zarada.

“Kompanija McDonald’s je, kao i većina privrednih subjekata, u prethodna dva meseca usled COVID-19 pandemije pretrpela znacajne poslovne gubite zbog nemogucnosti da normalno odvija poslovanje”, navode u kompaniji.

Najveci broj restorana je, kako ističu, bio zatvoren i velika većina zaposlenih je bila na plaćenim odsustvima.

“Nakon odluke Vlade Srbije od 4. maja do danas su svi restorani poceli sa radom, ali smo morali da donesemo određene odluke na nivou kompanije koje se izmedju ostalog tiču i smanjenja osnovice između devet i 20 odsto, što je privremena mera kako bismo sačuvali sva radna mesta. Čim se poslovanje oporavi, plate će biti vraćene na nivo pre pandemije”, ističu u kompaniji “Nicefood restorani”.

Tagovi: McDonalds, Nicefood, otpuštanja, Srbija
PROČITAJ I OVO
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE