GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu

Generali: Uzlet neto dobiti u prvom kvartalu
SNAŽAN RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 14:05
Autor: SEEbiz
MILANO - Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio u utorak o dvoznamenkastom rastu dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući odjelima neživotnih osiguranja i upravljanja imovinom. Konsolidirana operativna dobit porasla je u prvom tromjesečju 11 posto, na 1,6 milijardi eura.

Najveći je skok bilježio odjel za upravljanje imovinom, za 46 posto, a dvoznamenkasti rast bilježio je i odjel neživotnih osiguranja, za 10 posto. U odjelu životnog osiguranja operativna dobit smanjena je 1,8 posto, odražavajući utjecaj niskih kamatnih stopa.

Bruto zaračunate premije uvećane su 4,2 posto, na 19,7 milijardi eura. Neto dobit iznosila je 802 milijuna eura, u usporedbi sa 113 milijuna eura u istom prošlogodišnjem razdoblju, kada su na rezultate kompanije utjecali "značajni" otpisi ulaganja i trošak posebnog međunarodnog fonda za covid 19.

"Nastavlja se proces uravnoteženja u poslovanju sa životnim osiguranjem, što nam omogućuje da sačuvamo izvrsnu profitabilnost u trenutnom okruženju niskih kamatnih stopa", istaknuo je financijski direktor Cristiano Borean.

Generalijev koeficijent solventnosti iznosio je na kraju ožujka 234 posto i veći je za 10 postotnih bodova u odnosu na kraj prosinca zahvaljujući "izvrsnom generiranju kapitala i pozitivnim tržišnim izvedbama".

Osiguravatelj je potvrdio da ove godine želi povećati dobit po dionici za šest do osam posto. Očekuju slabiju potražnju za životnim osiguranjem zbog kontinuiranog opreza kućanstava dok bi premije neživotnog osiguranja trebale porasti snažnije nego u razdoblju prije pandemije.

Tagovi: Generali, poslovni rezultati, Cristiano Borean
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE