GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali: Smanjena neto dobit zbog Rusije

Generali: Smanjena neto dobit zbog Rusije
PRITISCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2022 / 20:44
Autor: SEEbiz
MILANO - Talijanska osiguravajuća grupacija Generali u prvom je dijelu ove godine zabilježila devet posto manju neto dobit nego u istom lanjskom razdoblju, ali bi neto rezultat, ako se ne uzme u obzir slabljenje ulaganja u Rusiji, bio na razini razini prošle godine.

Dobit iz poslovanja porasla je za gotovo pet posto, bruto premija za posto i pol.

Bruto zaračunate premije porasle su na 41,9 milijarde eura (+2,4%), potaknute snažnim rastom u neživotnim osiguranjima (P&C, +8,5%), predvođene linijom nemotornih osiguranja. Premije životnih osiguranja bile su stabilne (-0,5%). Neto prihodi životnih osiguranja bili su otporni dosegavši 6,2 milijarde eura, podržani rastom zaštitnih linija proizvoda i linija povezanih s unit-linked osiguranjima, nadoknađujući smanjenje štedne linije, u skladu s repozicioniranjem poslovnog portfelja životnih osiguranja

Operativni rezultat nastavio je rasti do 3,1 milijarde eura (+4,8%), zahvaljujući pozitivnim rezultatima životnih i neživotnih (P&C) osiguranja, Holdinga i ostalih poslovnih segmenata. Kombinirana kvota bila je 92,5% (+2,8 p.p.). Izvrsna marža novih poslova dosegla je 5,23% (+0,59 p.p.)

Neto rezultat iznosio je 1.402 milijuna eura (1.540 milijuna eura u prvoj polovici 2021.). Isključujući umanjenja ulaganja u Rusiji, neto rezultat bio bi 1.541 milijun eura

Izuzetno solidna kapitalna pozicija s omjerom solventnosti od 233% (227% FG 2021.), nakon što se uzme u obzir otkup dionica u iznosu od 500 milijuna eura

Tagovi: Generali, Rusija, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
AKVIZICIJE
Bosnalijek preuzeo Pharmacy 4 iz Ilijaša
SARAJEVO - Sarajevski Bosnalijek preuzeo je kompaniju Pharmacy 4 iz Ilijaša, u vlasništvu istoimene njemačke firme koja upravlja apotekom Pharmacy4You, izvještava Indikator.ba.
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
PRINUDNO SLETIO
Drama u avionu Air Serbie iznad Tivta
TIVAT - Avion Air Serbie, Airbus A 319, na liniji Tivat-Beograd 45 minuta nakon poletanja sa tivatskog aerodroma oko 15:45 morao je prinudno da sleti zbog kvara na motoru....
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
DOBRE BROJKE
Walmart objavio rezultate bolje od očekivanja
NEW YORK - Walmart je u utorak priopćio da je prodaja porasla za više od 8%, ali se dobit smanjila u drugom fiskalnom tromjesečju, jer su se potrošači okrenuli diskonteru za namirnice i osnovne potrepštine.
Lindt napušta Rusiju
ODLAZAK
Lindt napušta Rusiju
MOSKVA - Švicarski proizvođač čokolade Lindt & Springly objavio je danas da je odlučio napustiti rusko tržište zbog invazije na Ukrajinu.
Bayer nastavlja s izvozom sjemena i pesticida u Rusiju
IZVOZ
Bayer nastavlja s izvozom sjemena i pesticida u Rusiju
LONDON - Njemački Bayer priopćio je da će nastaviti s izvozom osnovnih proizvoda za poljoprivredu u Rusiju, promijenivši stav iz ožujka da će isporuke u idućoj godini ovisiti o tome hoće li Rusija prestati s napadima na Ukrajinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE