GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura

Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 16:18
Autor: SEEbiz
TRST - Osnovan u Trstu 26. prosinca 1831. godine, Generali navršava 190 godina. Ova povijesna obljetnica proslavit će se tijekom 2021. nizom inicijativa za zaposlenike, agente, klijente i zajednice u kojima Grupa djeluje.

Povodom ove prilike i ostavljanja opipljivog i trajnog prepoznavanja veze između kompanije i regija u kojima je rođena i napredovala, Generali najavljuje Fenice 190, plan ulaganja u iznosu od 3,5 milijardi eura za potporu oporavku europskih ekonomija pod utjecajem Covida-19, počevši od Italije, Francuske i Njemačke, a zatim kroz petogodišnji plan ciljano i u svim europskim zemljama u kojima Generali posluje.

Fenice 190 će time učiniti trajnima izvanredne inicijative pokrenute 2020. godine za suzbijanje učinaka pandemije, što je uključivalo ulaganja u potporu malim i srednjim poduzećima i realnom gospodarstvu koje već sada premašuju utvrđeni cilj od milijardu eura. Kao dodatak ovom početnom iznosu, Generali se obvezuje 500 milijuna eura godišnje, tijekom sljedećih pet godina, usmjeravati na održivi rast putem međunarodnih investicijskih fondova usredotočenih na infrastrukturu, inovacije i digitalizaciju, mala i srednja poduzeća, zeleno stanovanje, zdravstvene ustanove i obrazovanje.

Izvršni direktor Generali Grupe, Philippe Donnet, rekao je: „Generali je jedna od rijetkih kompanija na svijetu koja se može pohvaliti tako dugom poviješću. Posjeduje izuzetno bogatstvo znanja i iskustva, zahvaljujući kojima se Grupa može suočiti s današnjim izazovima, doprinoseći istovremeno boljoj budućnosti zajednica u kojima djeluje, podjednako kao osiguratelj i socijalni inovator. 190. obljetnica dolazi u odlučujućoj godini u kojoj moramo prevladati najozbiljniju globalnu krizu poslijeratnog razdoblja i postaviti temelje globalnog oporavka. S Fenice 190 želimo biti predvodnici na ovom putu, ostavljajući konkretno nasljeđe za budućnost, uz značajnu potporu najinovativnijim, održivim i strateškim sektorima za ponovno pokretanje europskog gospodarstva, istodobno potičući uključivanje onih koje je kriza najviše pogodila."

Plan Fenice 190 provodi se putem multi-boutique platforme Generali Investments, a otvoren je za nezavisne fondove i institucionalne investitore, kao i za sve kompanije Grupe, koje mogu sudjelovati u raspodjeli ulaganja na temelju vlastitih ciljeva. Odabir inicijativa vodi investicijski odbor Poslovne jedinice za upravljanje imovinom, na čelu s izvršnim direktorom Carlom Trabattonijem, sa stručnjacima za realnu imovinu, održivost, privatna tržišta, kredit i kapital. Izvršni direktor kompanije Generali Real Estate, Aldo Mazzocco, zadužen je za odbor koji koristi pristup zasnovan na poštivanju 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs) i specifičnog cilja za stvaranje pozitivnog učinka na gospodarski oporavak i realnih gospodarstava u Europi.

Do danas je već identificirano deset prilika za ulaganje za višestruku obvezu od 1,05 milijardi eura, u rasponu od potpore europskim malim i srednjim poduzećima, zelenom stanovanju i infrastrukturi s posebnim naglaskom na digitalnu, zdravstvenu i energetsku tranziciju koje dijele snažan fokus na okoliš i socijalnu održivost.

Tagovi: Generali, Philippe Donnet, Generali Investments, Generali Real Estate, Aldo Mazzocco
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE