GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi

Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Talijanska osiguravajuća kuća Generali objavila je u ponedjeljak da je kupila udio u kompaniji za usluge najma bicikla i električnih romobila Ridemovi koja planira širenje u matičnoj Italiji, Španjolskoj i drugim zemljama.

Ridemovi pruža usluge mikro-mobilnosti u 17 talijanskih i španjolskih gradova, priopćio je u ponedjeljak Generali, ne precizirajući koliki je udio preko specijaliziranog fonda kupio.

Promet na dva kotača naglo je porastao u pandemiji covida 19 i postao važan dio urbane mobilnosti, podupirući kompanije i novoosnovane tvrtke koje nude usluge dijeljenja prijevoza.

Ridemovijeva flota uključuje oko 30 tisuća običnih i električnih bicikla i električnih romobila, a danas su priopćili da će im Generalijevo ulaganje kroz upravljanje fondom Ocorian pomoći da je povećaju na 70 tisuća uglavnom električnih prometala.

Osnovan prije tri godine, Ridemovi sada broji oko dva milijuna korisnika, a novo će mu financiranje omogućiti da prvenstveno ojača svoj položaj na ključnim tržištima Italije i Španjolske i da otvori nova u Europi i šire.

"Ridemovi je vodeća talijanska tvrtka u sektoru mikro-mobilnosti i razvila je vrlo učinkovit i stabilan poslovni model", rekao je upravitelj portfelja Generali Investmentsa Stefano Ferrari.

Osiguravatelji širom svijeta pod sve su većim pritiskom da se angažiraju na ublažavanju klimatskih promjena i da podupru inicijative usmjerene na zaštitu klime, podsjeća Reuters.

Tagovi: Generali, Ridemovi, Generali Investments, Stefano Ferrari
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE