GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi

Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Talijanska osiguravajuća kuća Generali objavila je u ponedjeljak da je kupila udio u kompaniji za usluge najma bicikla i električnih romobila Ridemovi koja planira širenje u matičnoj Italiji, Španjolskoj i drugim zemljama.

Ridemovi pruža usluge mikro-mobilnosti u 17 talijanskih i španjolskih gradova, priopćio je u ponedjeljak Generali, ne precizirajući koliki je udio preko specijaliziranog fonda kupio.

Promet na dva kotača naglo je porastao u pandemiji covida 19 i postao važan dio urbane mobilnosti, podupirući kompanije i novoosnovane tvrtke koje nude usluge dijeljenja prijevoza.

Ridemovijeva flota uključuje oko 30 tisuća običnih i električnih bicikla i električnih romobila, a danas su priopćili da će im Generalijevo ulaganje kroz upravljanje fondom Ocorian pomoći da je povećaju na 70 tisuća uglavnom električnih prometala.

Osnovan prije tri godine, Ridemovi sada broji oko dva milijuna korisnika, a novo će mu financiranje omogućiti da prvenstveno ojača svoj položaj na ključnim tržištima Italije i Španjolske i da otvori nova u Europi i šire.

"Ridemovi je vodeća talijanska tvrtka u sektoru mikro-mobilnosti i razvila je vrlo učinkovit i stabilan poslovni model", rekao je upravitelj portfelja Generali Investmentsa Stefano Ferrari.

Osiguravatelji širom svijeta pod sve su većim pritiskom da se angažiraju na ublažavanju klimatskih promjena i da podupru inicijative usmjerene na zaštitu klime, podsjeća Reuters.

Tagovi: Generali, Ridemovi, Generali Investments, Stefano Ferrari
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines obnavlja flotu, postojeće zrakoplove zamijenit će Airbusom 220
FLOTA
Croatia Airlines obnavlja flotu, postojeće zrakoplove zamijenit će Airbusom 220
ZAGREB - Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA) odlučio je do 2026. godine zamijeniti sve postojeće zrakoplove novom unificiranom "single type" flotom na mlazni pogon, a za obnovu flote odabrali su zrakoplov tipa Airbus 220, europskog proizvođača Airbus.
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
PLANOVI
Luka Koper objavila revidirani poslovni plan za 2022.
ANALIZA - Revidirani prihod za 2022. procijenjen je na 300 milijuna eura (+60 milijuna eura), revidirana EBITDA procijenjena je na 99 milijuna eura (+38,3 milijuna eura), a na kraju, revidirana neto dobit procijenjena je na 62,9 milijuna eura (+31,5 milijuna eura).
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
FINANCIRANJE
Arena Hospitality Group: Kredit OTP-a za repozicioniranja hotela u Budimpešti
PULA - Arena Hospitality Group objavila je da je 3. listopada 2022. godine zaključen novi ugovor o dugoročnom kreditu s OTP bank Nyrt. u Mađarskoj za nedavno dovršenu prvu fazu projekta repozicioniranja hotela art’otel u Budimpešti.
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
KARIJERE
Miran Mišić novi direktor prodaje u GRAWE Hrvatska
ZAGREB - Prodajnom timu osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. na poziciji direktora prodaje za trenutno najuspješniji sektor pridružio se Miran Mišić koji je svoju dosadašnju karijeru na području prodaje i marketinga uspješno gradio u Konica Minolta Hrvatska.
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
POTEZI
Heathrow ukida ograničenje dnevnog broja putnika
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow priopćila je zrakoplovnim tvrtkama da će kasnije ovog mjeseca ukinuti ograničenje dnevnog broja putnika na svojim terminalima, izvijestio je u ponedjeljak Wall Street Journal, pozivajući se na ljude upoznate s tom odlukom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE