GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gazprom počinje s izvozom LPG-a u Kinu

Gazprom počinje s izvozom LPG-a u Kinu
IZVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2019 / 15:33
Autor: SEEbiz / energetika-net.com
MOSKVA - Ruski Gazprom po prvi je puta poslao željeznicom kompoziciju s 18 tankova s ukapljenim naftnim plinom (LPG - UNP). To je napravljeno kao priprema za izvoz iz stanice za obradu plina Amur, koja se trenutno gradi.

"Pokretanje stanice za obradu plina će značajno povećati količinu i dijapazon proizvoda našeg izvoznog programa. Trenutno aktivno tražimo marketinšku strategiju za proizvode iz te stanice i testiramo novu logistiku, što će nam omogućiti da izvoz započne brzo nakon službenog otvaranja", kažu u Gazpromu. Prvi testni teret LPG-a otišao je željenicom i cestovnim transportom već u kolovozu.

Inače, prvi plin trebao bi iz Rusije do Kine poteći u prosincu ove godine prema sjeveroistoku te zemlje, koja nema dobru opskrbu energentom. Tamošnji distributer China Gas Holdings naglašava da će plinovod Snaga Sibira svoj puni kapacitet doseći za tri do pet godina, kada se očekuje ogromna ekspanzija njegove upotrebe. Očekuje se da će isprva stizati pet milijardi kubika plina, dok je puni kapacitet 38 mlrd m3 plina. Gazprom je s Kinom potpisao 400 mlrd USD vrijedan ugovor za dobavu plina u narednih 30 godina.

Tagovi: Gazprom, LPG, plin
PROČITAJ I OVO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
PORAZNO
Omnio proglasio zagrebački aerodrom najgorim u Europi
BERLIN - Omnio, njemačka internetska platforma za putovanja vlakom, autobusom i avionom, proglasila je hrvatsku Međunarodnu zračnu luku Zagreb - Franjo Tuđman najgorom među 30 u Europi. Od mogućih 100 bodova dobila je nula.
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
LIJEK
Dostupan lijek koji sprječava širenje korone kod zaraženih
ZAGREB - Tim znanstvenika s Instituta za biomedicinske znanosti pri državnom Sveučilištu Georgia otkrio je da postoji lijek koji se može jednostavno popiti, a u potpunosti je učinkovit u sprječavanju širenja novog koronavirusa, 24 sata nakon što ga pacijent popije.
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ROĐENDAN
Super Konzum Vukovarska slavi svoj 25. rođendan
ZAGREB - Kako bi se kupcima omogućila nabava svih potrebnih namirnica na jednom mjestu te tako olakšao proces kupnje, davne 1995. na 2075 m2 prodajnog prostora otvoren je Super Konzum Vukovarska koji je, pružajući kompletnu uslugu po svim odjelima, redefinirao značenje pojma maloprodaja u Hrvatskoj, ali i u regiji.
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
LETOVI
KLM uvodi drugi dnevni let za Zagreb
ZAGREB - Nizozemski KLM, najstarija zrakoplovna aviokompanija na svijetu, od 12. veljače sljedeće godine uvodi drugi dnevni let na liniji Amsterdam – Zagreb - Amsterdam.
Telekom Srbija isplatio međudividendu
DIVIDENDA
Telekom Srbija isplatio međudividendu
BEOGRAD - Nacionalni telekomunikacioni operater, Telekom Srbija, isplatio je privremenu dividendu (međudividendu) u ukupnom iznosu od 2,07 milijardi dinara odnosno bruto 2,5814 dinara po akciji, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE