GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gavrilović: Krenuo izvoz za Ukrajinu

Gavrilović: Krenuo izvoz za Ukrajinu
IZVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
PETRINJA - U srijedu 2. lipnja iz petrinjskog pogona Gavrilovića kreće prva isporuka konzervi za najveći ukrajinski trgovački lanac Fozzy Grupu.

- Takvu mogućnost smo već bili najavili, a sada kreće i realizacija prvog izvoza Gavrilovićevih proizvoda u Ukrajinu. Unatoč otežanim okolnostima zbog pandemije COVID 19, izvoz hrvatskih proizvoda u Ukrajinu se nesmetano odvija. Postojeći naši proizvođači povećavaju količine i asortiman, a stalno uvodimo i nove, poput sada Gavrilovića. Naravno da na ovome nećemo stati jer radimo na plasmanu proizvoda još nekih novih hrvatskih proizvođača i na jačanju postojećih. U svemu ovome imamo izuzetnu podršku državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Tugomira Majdaka, istaknuo je Ivica Pirić počasni konzul Ukrajine u Splitu te predsjednik Ukrajinske gospodarske komore za Sloveniju, Hrvatsku i BiH, piše Jutarnji list.

Pirić je dodao da sada u situaciji kada pandemija slabi i kada svjedočimo popuštanju mjera vrlo je izgledno i organiziranje Ukrajinsko-hrvatskog gospodarskog foruma.

- Već smo i izabrali datum, a to je 23. i 24. kolovoza. To su datumi kada Ukrajina obilježava Dan neovisnosti, a ove godine će obilježiti 30 godina neovisnosti. Očekuje se posjeta hrvatskog vodstava Ukrajini. Naravno, ako se nešto nepredviđeno ne dogodi. Takvi forumi su vrlo važni jer se na njima najlakše sklapaju poslovi i dolazi do unaprjeđenja gospodarske suradnje. Sudjelovati će tvrtke iz prehrambenog, ICT, građevinskog, obrambenog, energetskog i turističkog sektora. A bit će govora i o investicijama bilo postojećim koje se razvijaju i koje su realizirane, bilo o novim investivcijama u obje države, istaknuo je Ivica Pirić.

Trpimir Lovreković, direktor marketinga i izvoza Gavrilovića otkrio je da u svom prvom izvozu za Ukrajinu Gavrilović kreće s tri proizvoda. To su konzerve mesnog doručka, šunke i šunke mandoline.

- Zahvaljujući angažmanu i posredovanju Ivice Pirića došlo je do suradnje s najvećim ukrajinskim maloprodajnim lancem. Ovo je naša prva isporuka na ukrajinsko tržište od kojega puno očekujemo. Razgovarali smo s odgovornim osobama Fozzy Grupe tako da očekujemo i proširenje asortimana i povećanje količina ova tri proizvoda. Malim koracima Gavrilović se pozicionira na svjetsko tržište a nakon Ukrajine očekujemo otvaranje tržišta zemalja koje gravitiraju tom tržištu poput Azerbejdžana i Kazahstana. Ukrajinsko tržište je prvi korak u širenju prema tim zemljama, istaknuo je Lovreković.

Tagovi: Gavrilović, Ukrajina, Ivica Pirić, Fozzy Grupa, Trpimir Lovreković
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE