GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Galenika Fitofarmacija: Rast prihoda, pad profitabilnosti

Galenika Fitofarmacija: Rast prihoda, pad profitabilnosti
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 17:06
Autor: SEEbiz / Kamatica / Momentum
BEOGRAD - Zemunski proizvođač pesticida, Galenika Fitofarmacija (FITO), objavio je nerevidirane poslovne rezultate za 2019. u kojoj je kompanija nastavila rast realizacije uz pad profitabilnosti.

Poslovni prihod je porastao 6,7 odsto na 4,43 milijarde dinara zahvaljujući rastu prihoda od prodaje proizvoda i usluga. Usled viših cena sirovina poslovna dobit kompanije oslabila je 18,7 odsto na nepunih 765 miliona dinra, dok je neto dobit bila niža za 7,9 odsto i iznosila je 687 miliona dinara. Blažem padu krajnjeg rezultata doprineo je pozitivni efekat od prihoda od usklađivanja vrednosti ostale imovine.

Kompanija je i na kraju decembra zadržala nivo totalne nezaduženosti uz jaku poziciju likvidnosti. Gotovina i kratkoročni finansijski plasmani porasli su 19,7 odsto na 3,2 milijarde dinara.

Krajem prošle godine Fitofarmacija je na ceni od 3.050 dinara preuzeta od strane Agromarketa koji je stigao nadomak praga od 90 odsto akcija. Poslednja cena akcija je 2.550 dinara što odgovara tržišnoj vrednosti kompanije od 6,73 milijarde dinara (57,3 miliona evra).

Tagovi: Galenika Fitofarmacija, Agromarket
PROČITAJ I OVO
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE