GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Galebovim kampom će upravljati tvrtka Rudan iz Žminja

Galebovim kampom će upravljati tvrtka Rudan iz Žminja
KAMP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2022 / 21:02
Autor: SEEbiz / H
OMIŠ - Gradski vijećnici Omiša izglasali su u utorak navečer na sjednici Gradskog vijeća odluku o davanju u zakup na 20 godina turističkog kampa na predjelu Ribnjak, tvrtki Rudan iz Žminja.

Od 14 prisutnik gradskih vijećnika deset ih je bilo za, a četvero protiv - i to tri vijećnika HDZ- a i jedan Mostov.

Prije glasanja izvjestitelj Stipe Žuljević Mikas je omiški gradskim vijećnicima rekao kako nije bilo elemenata za prigovor tvrtke Galeb iz Omiša, te su taj prigovor odbili kao neosnovanog.

Do sada je, naime, koncesiju nad kampom imala omiška tvornica trikotaže Galeb, čiji su radnici prošli tjedan na prosvjedu tražili poništenje natječaja, na kojem je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana tvrtka Rudan iz Žminja u Istri.

Član uprave tvrtke Rudan zadužen za turizam, Goran Fabris, je Hini ranije izjavio kako su neprihvatljive insinuacije da je netko drugi tko se javio na natječaj, bolji od njih s "obzirom da će oni više od drugih Omišu donijeti dodatne prihode". Turistički kamp žele podignuti na razinu pet zvjezdica i da radi tijekom cijele godine.

Zastupnik tvrtke Galeb, splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, je s tim u vezi gradu Omišu uputio prigovor i najavio poduzimanje svih redovitih pravnih sredstava.

Smatra da je prilikom izbora došlo do povrede zakona, jer se, među ostalim, nisu poštivali utvrđeni uvjeti natječaja, a i predloženi kandidat nije imao odgovarajući broj noćenja koji je bio jedan od izričitih uvjeta natječaja.

Prema prijedlogu gradskog povjerenstva upućenom na odlučivanje Gradskom vijeću Omiša, kampom će od početka 2023. idućih 20 godina upravljati žminjska tvrtka Rudan, koja je na natječaju ponudila zakupninu u iznosu od 711 tisuća eura.

Radnici Galeba su prije šest dana tijekom prosvjeda isticali da tvrtka Rudan nema pet godina rada u turizmu niti traženih minimalno 40 tisuća noćenja godišnje u svojim turističkim objektima u proteklih pet godina, a upravo su to bili uvjeti natječaja.

Tagovi: Galebov kamp, Goran Fabris, tvrtka Rudan iz Žminja, Vinko Ljubičić
PROČITAJ I OVO
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
POSLOVI
Dalekovodu novi poslovi u Sloveniji i Albaniji vrijedni više od 27 milijuna eura
ZAGREB – Dalekovod, vodeća domaća kompanija za projektiranje, proizvodnju i izgradnju energetske infrastrukture, uz nove poslove u Norveškoj, Švedskoj i Njemačkoj, nastavlja jačati svoju poziciju i u regiji.
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ODLUKE
Adris: Predložen novi sastav Nadzornog odbora i isplata dividende od 2,57 eura po dionici
ROVINJ - Nadzorni odbor Adris grupe, na sjednici održanoj danas u Rovinju, razmatrao je i utvrdio revidirana konsolidirana i nekonsolidirana godišnja financijska izvješća za 2023. godinu, te usvojio prijedloge odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini.
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
RAST
Nestlé: Snažan rast u Hrvatskoj u prvom tromjesečju
ZAGREB – Kompanija Nestlé objavila je financijske rezultate za prva tri mjeseca 2024. godine.
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE