GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 09:17
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Operator ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija najavljuje velika otpuštanja zbog posljedica epidemije. Neslužbeno, otpušta se četvrtina zaposlenih. Sindikat se nada pomoći države.

Zbog oštrog pada prometa i skromnih predviđanja za blisku budućnost, koji su posljedica pandemije covida-19, Fraport Slovenija primoran je smanjiti broj zaposlenih.

Stoga su sindikati obaviješteni o smanjenju potreba za radom i posljedičnom prestanku potrebe za radom većeg broja radnika iz poslovnih razloga.

Pozvani su na savjetovanje o predloženim kriterijima za prepoznavanje viška, mogućih načina za sprečavanje i ograničenje viška te o mogućim mjerama za sprečavanje i ublažavanje štetnih učinaka. Savjetovanje će se održati sljedeće srijede. Nakon savjetovanja sa sindikatima, oni će moći detaljnije razgovarati o broju otpremnina.

Prema neslužbenim podacima, trenutačno je najavljeno smanjenje od 120 zaposlenika, što predstavlja četvrtinu svih zaposlenih u Fraport Slovenija (trenutno 475). U tvrtki praktički nema više povremenih djelatnika i studenata, a ostaju samo stalno zaposleni, prema podacima Slovenske agencije za tisak. objasnio je predsjednik slobodnog sindikata Zračne luke Ljubljana Klemen Lavrič.

Još nije jasno koliki će biti stvarni broj otpremnina, ali Lavrič se nada da je broj 120 samo približan maksimum, jer je to ogroman broj. Očekuje se da će to više postati jasno nakon sastanka sindikata i administracije. Lavrič smatra da će nakon toga pronaći moguća rješenja. Istodobno, nada se pomoći države, kako takva velika otpuštanja ne bi bila potrebna.

Fraport Slovenija od sredine ožujka ostvaruje samo 15 posto normalnih prihoda.

"Iako smo odmah odgovorili prilagođavanjem nehitnim troškovima, oni su i dalje prilično visoki da bi se osigurala otvorenost i relativno visoki fiksni troškovi", istaknuo je generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

Ljubljanska je zračna luka obnovila operacije prošlog petka, a prvi je sletio avion Air Serbije. Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave prijevoznika, u Fraportu očekuju da ukupni broj putnika na aerodromu Jože Pučnik Ljubljana ove godine neće prelaziti 570.000, što bi bilo 67 posto manje nego u 2019. godini.

Tagovi: Fraport Slovenija, Fraport, Aerodrom Ljubljana, Zmago Skobir, Air Serbia, Klemen Lavrič
PROČITAJ I OVO
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE