GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 09:17
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Operator ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija najavljuje velika otpuštanja zbog posljedica epidemije. Neslužbeno, otpušta se četvrtina zaposlenih. Sindikat se nada pomoći države.

Zbog oštrog pada prometa i skromnih predviđanja za blisku budućnost, koji su posljedica pandemije covida-19, Fraport Slovenija primoran je smanjiti broj zaposlenih.

Stoga su sindikati obaviješteni o smanjenju potreba za radom i posljedičnom prestanku potrebe za radom većeg broja radnika iz poslovnih razloga.

Pozvani su na savjetovanje o predloženim kriterijima za prepoznavanje viška, mogućih načina za sprečavanje i ograničenje viška te o mogućim mjerama za sprečavanje i ublažavanje štetnih učinaka. Savjetovanje će se održati sljedeće srijede. Nakon savjetovanja sa sindikatima, oni će moći detaljnije razgovarati o broju otpremnina.

Prema neslužbenim podacima, trenutačno je najavljeno smanjenje od 120 zaposlenika, što predstavlja četvrtinu svih zaposlenih u Fraport Slovenija (trenutno 475). U tvrtki praktički nema više povremenih djelatnika i studenata, a ostaju samo stalno zaposleni, prema podacima Slovenske agencije za tisak. objasnio je predsjednik slobodnog sindikata Zračne luke Ljubljana Klemen Lavrič.

Još nije jasno koliki će biti stvarni broj otpremnina, ali Lavrič se nada da je broj 120 samo približan maksimum, jer je to ogroman broj. Očekuje se da će to više postati jasno nakon sastanka sindikata i administracije. Lavrič smatra da će nakon toga pronaći moguća rješenja. Istodobno, nada se pomoći države, kako takva velika otpuštanja ne bi bila potrebna.

Fraport Slovenija od sredine ožujka ostvaruje samo 15 posto normalnih prihoda.

"Iako smo odmah odgovorili prilagođavanjem nehitnim troškovima, oni su i dalje prilično visoki da bi se osigurala otvorenost i relativno visoki fiksni troškovi", istaknuo je generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

Ljubljanska je zračna luka obnovila operacije prošlog petka, a prvi je sletio avion Air Serbije. Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave prijevoznika, u Fraportu očekuju da ukupni broj putnika na aerodromu Jože Pučnik Ljubljana ove godine neće prelaziti 570.000, što bi bilo 67 posto manje nego u 2019. godini.

Tagovi: Fraport Slovenija, Fraport, Aerodrom Ljubljana, Zmago Skobir, Air Serbia, Klemen Lavrič
PROČITAJ I OVO
Heineken udvostručio dobit, ali servirao i upozorenje
POLA GODINE
Heineken udvostručio dobit, ali servirao i upozorenje
BRUXELLES - Nizozemski proizvođač piva Heineken u prvoj polovini godine ostvario je dvostruko veću operativnu dobit nego u istom razdoblju godinu ranije, u visini od 1,63 milijarde eura prije jednokratnih stavki, objavila je u ponedjeljak ta kompanija.
Protekli vikend naplaćeno više cestarina nego rekordne 2019.
CESTARINE
Protekli vikend naplaćeno više cestarina nego rekordne 2019.
ZAGREB - Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet 926 tisuća vozila i naplaćena cestarina od 52,9 milijuna kuna, što su porasti za više od 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i blagi porasti u odnosu na rekordnu 2019., priopćili su u ponedjeljak iz HAC-a.
Evo zašto je 1.200 radnika Geoksa iz Vranja dobilo otkaz
LIKVIDACIJA
Evo zašto je 1.200 radnika Geoksa iz Vranja dobilo otkaz
VRANJE - Geoks odlazi u likvidaciju, a svi zaposleni - njih oko 1.200 - ostaju bez posla, stoji u oglasu koji je kompanija jutros objavila na oglasnoj tabli i portirnici fabrike.
Igor Džajić novi član Uprave Instituta IGH
KARIJERE
Igor Džajić novi član Uprave Instituta IGH
ZAGREB - Nadzorni odbor Instituta IGH, d.d. na sjednici održanoj 30. 7. 2021. godine imenovao je Igora Džajića, dosadašnjeg Tehničkog Direktora društva, za četvrtog člana Uprave.
Nagradu za rezultate rada primilo pola milijuna radnika
NAGRADE
Nagradu za rezultate rada primilo pola milijuna radnika
ZAGREB - Nagradu za rezultate rada ove je godine već primilo oko pola milijuna radnika zaposlenih u 39 tisuća tvrtki, svaki u prosjeku oko 2400 kuna, ukupno 1,24 milijarde kuna, piše u ponedjeljak Večernji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE