GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 09:17
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Operator ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija najavljuje velika otpuštanja zbog posljedica epidemije. Neslužbeno, otpušta se četvrtina zaposlenih. Sindikat se nada pomoći države.

Zbog oštrog pada prometa i skromnih predviđanja za blisku budućnost, koji su posljedica pandemije covida-19, Fraport Slovenija primoran je smanjiti broj zaposlenih.

Stoga su sindikati obaviješteni o smanjenju potreba za radom i posljedičnom prestanku potrebe za radom većeg broja radnika iz poslovnih razloga.

Pozvani su na savjetovanje o predloženim kriterijima za prepoznavanje viška, mogućih načina za sprečavanje i ograničenje viška te o mogućim mjerama za sprečavanje i ublažavanje štetnih učinaka. Savjetovanje će se održati sljedeće srijede. Nakon savjetovanja sa sindikatima, oni će moći detaljnije razgovarati o broju otpremnina.

Prema neslužbenim podacima, trenutačno je najavljeno smanjenje od 120 zaposlenika, što predstavlja četvrtinu svih zaposlenih u Fraport Slovenija (trenutno 475). U tvrtki praktički nema više povremenih djelatnika i studenata, a ostaju samo stalno zaposleni, prema podacima Slovenske agencije za tisak. objasnio je predsjednik slobodnog sindikata Zračne luke Ljubljana Klemen Lavrič.

Još nije jasno koliki će biti stvarni broj otpremnina, ali Lavrič se nada da je broj 120 samo približan maksimum, jer je to ogroman broj. Očekuje se da će to više postati jasno nakon sastanka sindikata i administracije. Lavrič smatra da će nakon toga pronaći moguća rješenja. Istodobno, nada se pomoći države, kako takva velika otpuštanja ne bi bila potrebna.

Fraport Slovenija od sredine ožujka ostvaruje samo 15 posto normalnih prihoda.

"Iako smo odmah odgovorili prilagođavanjem nehitnim troškovima, oni su i dalje prilično visoki da bi se osigurala otvorenost i relativno visoki fiksni troškovi", istaknuo je generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

Ljubljanska je zračna luka obnovila operacije prošlog petka, a prvi je sletio avion Air Serbije. Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave prijevoznika, u Fraportu očekuju da ukupni broj putnika na aerodromu Jože Pučnik Ljubljana ove godine neće prelaziti 570.000, što bi bilo 67 posto manje nego u 2019. godini.

Tagovi: Fraport Slovenija, Fraport, Aerodrom Ljubljana, Zmago Skobir, Air Serbia, Klemen Lavrič
PROČITAJ I OVO
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
PRAVOMOĆNO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
KOPER - Postupak prisilne nagodbe Istrabenz završen je, priopćio je Okružni sud u Kopru. Istrabenz, koji je u međuvremenu promijenio ime u d. o. o., u godinu dana mora platiti DUTB-u 9,87 milijuna eura.
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
CJEPIVA
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
NEW YORK - Johnson & Johnson je Europskoj uniji (EU) prepolovio ovotjednu očekivanu isporuku cjepiva protiv covida-19, izjavio je u ponedjeljak europski dužnosnik.
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
ROVINJ - Uprava Adris grupe sazvala je za 30. lipnja glavnu skupštinu, na kojoj će dioničari između ostalog odlučivati o isplati dividende od 12,5 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005.do 2011. godine.
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
CJEPIVO
EMA: Moguće čuvati cjepivo Pfizera u običnom hladnjaku do mjesec dana
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove (EMA) preporučila je u ponedjeljak produljenje vrijeme skladištenja Pfizer/BioNTech cjepiva na normalnoj temperaturu hladnjaka s pet na 31 dan, olakšavajući time logističke izazove za provedbu cijepljenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE