GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fraport Slovenija ima pripremljen plan za slučaj stečaja Adrie Airwaysa

Fraport Slovenija ima pripremljen plan za slučaj stečaja Adrie Airwaysa
NA RUBU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.06.2019 / 08:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Problemi Adrie Airwaysa se gomilaju, a događaji se pomno prate u Fraportu Slovenija, koji upravlja zračnom lukom Ljubljana. Kako kažu, s odgovorima ne mogu biti konkretni, a poslovni odnosi s Adrijom smatraju korektnim. 

"Ako izgubimo najvećeg poslovnog partnera, imamo plan za zamjenu prometa", kažu.

"Bez obzira na trenutnu situaciju i alarmantne informacije u medijima, naglašavamo da zračni promet postoji uglavnom zbog potreba tržišta, potražnja za zračnim prijevozom, što govori u prilog očuvanju tih veza koje su tržišno intenzivne i potencijalno profitabilne “, objasnio je Fraport Slovenija.

Istaknuli su da raste vidljivost Slovenije na inozemnim tržištima, a samim time i interes za putovanje u Sloveniju. Tako, prema Fraportu, potreba za otvaranjem novih / dodatnih zračnih veza također raste.

Adria Airways trenutno prevozi 52 posto svih putnika koji putuju kroz Ljubljansku zračnu luku. "U datoj situaciji ne možemo biti konkretni s odgovorima, ali možemo reći da Fraport Slovenija ima pripremljen plan za zamjenu prometa u slučaju gubitka najvećeg poslovnog partnera", napisali su.
U Fraportu je Siolov web portal objasnio da je kupnja novih (novih) zrakoplovnih tvrtki za nove veze "vrlo iscrpljujući i dugotrajan proces koji obično traje do dvije godine".

Budući da je Slovenija s dva milijuna stanovnika malo tržište, zrakoplovne tvrtke se ponašaju vrlo racionalno:

"Oni radije otvaraju novu vezu gdje se avioni mogu utovariti svaki dan ili nekoliko puta dnevno, kao da negdje otvaraju novi priključak, gdje su samo dva do tri tjedno. "

Putnici mogu letjeti iz Brnika s 12 redovnih zrakoplovnih prijevoznika i više od 260 redovitih letova tjedno do 27 odredišta u 20 zemalja. Adria Airways povezuje Ljubljanu s ljetnim letovima tijekom ljeta sa 16 letova.

Tagovi: Fraport Slovenija, Adrie Airways, Feaport, Aerodrom Ljubljana
PROČITAJ I OVO
Ikea povlači dva proizvoda
POVLAČENJE
Ikea povlači dva proizvoda
ZAGREB - IKEA poziva sve kupce koji posjeduju tanjure, zdjele i šalice HEROISK ili TALRIKA da ih prestanu koristiti te da im se obrate za puni povrat novca.
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
KAPITAL
Dokapitalizacija Varteksa: Čajići će imati preko 18% udjela
VARAŽDIN - Varteks je povećao temeljni kapital za pet milijuna kuna i sada on iznosi 46.066.860 kuna.
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
PRAVOMOĆNO
Okončano prisilno poravnanje Istrabenza
KOPER - Postupak prisilne nagodbe Istrabenz završen je, priopćio je Okružni sud u Kopru. Istrabenz, koji je u međuvremenu promijenio ime u d. o. o., u godinu dana mora platiti DUTB-u 9,87 milijuna eura.
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
CJEPIVA
Johnson & Johnson prepolovio ovotjednu isporuku cjepiva u EU
NEW YORK - Johnson & Johnson je Europskoj uniji (EU) prepolovio ovotjednu očekivanu isporuku cjepiva protiv covida-19, izjavio je u ponedjeljak europski dužnosnik.
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
DIVIDENDA
Adris predlaže isplatu dividende od 12,5 kuna po dionici
ROVINJ - Uprava Adris grupe sazvala je za 30. lipnja glavnu skupštinu, na kojoj će dioničari između ostalog odlučivati o isplati dividende od 12,5 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u razdoblju od 2005.do 2011. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE