GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuzi traže smanjenje koncesijske naknade za zagrebački aerodrom

Francuzi traže smanjenje koncesijske naknade za zagrebački aerodrom
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2018 / 09:08
Autor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
ZAGREB - Kao što se moglo i očekivati – kad se pogleda unatrag na način na koji je proveden natječaj za koncesiju zagrebačkog aerodroma –  ovoga tjedna je predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Jacques Feron najavio da će od Vlade zatražiti smanjenje koncesijske naknade.

Ministra Olega Butkovića ova najava još ne zabrinjava previše.

– Zahtjev Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. (MZLZ) za smanjenjem iznosa koncesijske naknade nismo zaprimili niti je to nešto što je razmatrano ili o čemu je s koncesionarom raspravljano. Iznos koncesijske naknade – fiksne i promjenjive – utvrđen je ugovorom o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb između Republike Hrvatske i Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. i činjenica je da, uz kontinuirani rast prometa i otvaranje novih destinacija, MZLZ kao koncesionar uredno izvršava svoje obveze, i to ne samo po pitanju uplate koncesijske naknade, piše Slobodna Dalmacija.

Očito je iz odgovora, vrlo uopćenog, da Vlada nema zamjerki na trenutno poslovanje aerodroma. Odnosno da, valjda, ne vide razloga za daljnje mijenjanje ugovora.

Kao razlog najavljenog zahtjeva Feron je naveo to što visoke aerodromske takse odbijaju od Zagreba niskotarifne prijevoznike.

Činjenicu da su takse povećane upravo na zahtjev koncesionara, nakon zaključenja i protivno prvotnim odredbama ugovora, posebnim aneksom koji je bitno izmijenio smisao ugovora, Ferona nije previše uzbudila. Po njegovim riječima, takse su povećane da bi se mogla plaćati naknada koja je, po njegovim riječima, izuzetno visoka. Dakle, Francuzi su prave pregovore započeli nakon što su dobili posao na natječaju s kojega su ostali prilično ozbiljni ponuđači otpali nakon što im je rečeno da povećanje taksi nakon preuzimanja aerodroma neće biti.

Među tim ostalim ponuđačima bili su, na primjer, aerodromi Houston i Inchon, koji su imali u planu u Zagreb dovesti interkontinentalne letove iz SAD-a, odnosno Južne Koreje. No, nakon što je konzorcij – u kojem su bili ADP, s njima vlasnički povezan turski Tav, te građevinska kompanija Bouygues i hrvatski Viadukt – dobio posao, aneksima je ugovor o koncesiji temeljito izmijenjen. Praktički je jedina stavka koja još nije izmijenjena upravo koncesijska naknada. Dozvolom za povećanje taksi, prema nekim izračunima, koncesionaru je osigurano tristotinjak milijuna eura dodatnih prihoda, što je vrijednost izgrađenog terminala.

Sada bi, po zahtjevu Francuza, Hrvatska trebala odustati i od koncesijske naknade i na taj način financirati njihovo poslovanje, dok bi koncesionar uživao dobit. Valja napomenuti i da su pružanje većine usluga na terminalu preuzele tvrtke kćeri turskog TAV-a. Na taj način MZLZ bilježi začajan pad bruto prihoda, što je vidljivo već iz financijskog izvješća za prošlu godinu. Koncesijska naknada sastoji se od fiksnog i promjenjivog dijela, a promjenjivi dio je određeni postotak bruto prometa.

Dakle, koncesionar je već na dobrom putu da "riješi" pitanje promjenjivog dijela koncesijske naknade, pa od cijelog posla preostaje još samo fiksni dio naknade. To, međutim, i ne mora biti najgore: izmjenama koncesijskog ugovora hrvatska se Vlada obvezala preuzeti dugove koncesionara u slučaju poslovnih problema. Formalni koncesionar je tvrtka Zaic, koja je od suvlasnika osnovana za jedan euro.

Država bi, dakle, morala preuzeti sve dugove u slučaju da se Francuzi povuku, no u tom slučaju država preuzima i aerodrom.

Ovakve igre nisu ništa novo kad su u pitanju natječaji na kojima je pobjeđivao Bouygues. Dovoljno je pogledati primjer Istarskog ipsilona, čiji završetak ni nakon 20 godina koncesije nije na vidiku.

Tagovi: Zračna luka Zagreb, Jacques Feron, Oleg Butković, Bouygues, Viadukt, Istarski ipsilon
PROČITAJ I OVO
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
KONTAKTI
Končar održao poslovni skup u Podgorici i sastao se s crnogorskim premijerom
PODGORICA - S ciljem jačanja gospodarske suradnje uspješno je održan poslovni skup KONČARA kojem su prisustvovali ministrica gospodarstva Dragica Sekulić, ministar financija  Crne Gore Darko Radunović, ministar prometa i pomorstva Osman Nurković, kao i Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Nj. E. Veselko Grubišić.
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
POTONUĆE
Neto dobit Kraša u 2019. potonula 68,7%
ZAGREB - Kraš grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 15,6 milijuna kuna, što je smanjenje za 68,7 posto u odnosu na 2018. godinu, kada je iznosila 49,7 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša, iz kojeg napominju kako su se na ukupni rezultat odrazile povećane rezervacije.
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
PRODAJA
Thyssenkrupp prodao odjel dizala za 17 milijardi eura
FRANKFURT - Njemački industrijski div Thysenkrupp objavio je da je prodao odjel za proizvodnju dizala za 17,2 milijarde eura investicijskom konzorciju koji su oformili investicijski fondovi Advent i Cinven i zaklada njemačke rudarske tvrtke RAG.
LOT dobio odobrenje za preuzimanje Condora
ZELENO SVJETLO
LOT dobio odobrenje za preuzimanje Condora

BERLIN - Njemačka antimonopolska agencija je odbrila preuzimanje njemačke aviokompanije Condor (DE/CFG) od strane poljske vazduhoplovne grupacije PLG.

ZET uvodi novu autobusnu liniju od Dubrave do Kozari Boka
LINIJE
ZET uvodi novu autobusnu liniju od Dubrave do Kozari Boka

ZAGREB - Zagrebački električni tramvaj (ZET) najavio je kako će u ponedjeljak 2. ožujka promet pustiti novu autobusnu liniju broj 235 koja će prometovati na trasi Dubrava - Trnava - Kozari Bok.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE