GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Franck ove godine investirao 17 milijuna kuna

Franck ove godine investirao 17 milijuna kuna
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 09:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupne investicije Francka u prvih šest mjeseci ove godine iznosile su 17 milijuna kuna i financirane su vlastitim sredstvima, objavila je u četvrtak ta zagrebačka tvrtka.

U Francku ističu kako su i u zahtjevnim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije nastavili s redovnim investicijama u proizvodne pogone, IT sustave te, u manjem obujmu, u ugostiteljsku opremu.

Najveća pojedinačna investicija Francka u ovoj godini, vrijedna 6,5 milijuna kuna, ulaganje je u mlin i sustav silosa u pogonu kave koji je trenutno u završnoj fazi.

"Investicijom u nabavu mlina za fino mljevenje kave, Franck će optimizirati proizvodnju i postići veći kapacitet i fleksibilnost u cijelom pogonu kave, što nam je važno za postojeću proizvodnju i nove razvojne projekte", rekao je izvršni direktor Franckova lanca opskrbe Zoran Škevin.

Investicija obuhvaća i automatizaciju te povećavanje učinkovitosti završnog, transportnog pakiranja u pogonu za proizvodnju cappuccina i drugih instant proizvoda poput funkcionalnih napitaka s kavom.

Riječ je o nastavku projekta povećanja kapaciteta pakiranja koji je pokrenut 2018. godine, navode iz Francka.

Nastavljen je i razvoj novih proizvoda u skladu s aktualnim potrošačkim trendovima, kažu u Francku.

Uz to je, kako se navodi, pojačana mreža od više od 1.000 lokacija "kave za van" te samoposlužnih aparata s digitalnom tehnologijom.

Iz Francka ističu kako su uoči reaktivacije ugostiteljstva, koje je bilo snažno pogođeno protuepidemijskim mjerama, odradili i niz pripremnih aktivnosti uz učinkovit operativni model kako bi pružili punu podršku svojim partnerima i cijelom sektoru.

Tako su nastavljeni projekti s ciljem unapređenja profesionalnih vještina u sklopu Franckove barističke akademije, kao i projekt regionalnog barističkog natjecanja.

Tagovi: Franck, investicije, Zoran Škevin
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE