GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova uz protivljenje dobavljača donijela odluku o refinanciranju roll-up kredita

Fortenova uz protivljenje dobavljača donijela odluku o refinanciranju roll-up kredita
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2019 / 17:52
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Privremeno vijeće vjerovnika Agrokora prihvatilo je prijedlog uprave Fortenove o refinanciranju roll-up kredita s većinom od tri na prema dva, što znači da dvoje članova dobavljača nije glasalo za refinanciranje kredit.

Dobavljači Fortenova grupe nisu prihvatili novu ponudu, iako je ona bila znatno poboljšana, piše N1 Televizija.

"Na današnjem privremenom vjerovničkom vijeću jamstvo je izglasano s 3 glasa predstavnika financijskih vjerovnika, a predstavnici dobavljača su glasali protiv. Kako je odluka dobila podršku većine, mi ćemo nastaviti s radnjama koje su još potrebne kako bismo završili refinanciranje SPFA kredita obveznicom ovog petka.

Sada nema više nikakve prepreke za uspješno zaključenje transakcije, čime ćemo ispuniti jedan od važnih uvjeta i zadataka koji nam je postavljen nagodbom vjerovnika Agrokora, a to je refinanciranje SPFA kredita. Iako današnje glasovanje nije imalo apsolutno nikakve veze s uvjetnim plaćanjem dobavljačima, žao mi je što su pojedini predstavnici dobavljača pretpostavili taj svoj interes interesima svih drugih sudionika ovog procesa.

Žao mi je što nisu prepoznali važnost refinanciranja za budućnost Fortenova grupe i svih njezinih dionika uključujući i dobavljače. Mi smo dobavljačima ponudili plaćanje u iznosu od gotovo 9 milijuna eura u ovoj godini. Znači inicijalni prijedlog od 5 milijuna eura smo podigli, no taj naš prijedlog nije bio prihvaćen.

Podsjećamo ovom prilikom da smo dug od 17,5 milijuna eura prema dobavljačima priznali. Podsjećam i kako nagodba ni na koji način ne predviđa dinamiku plaćanja tog duga, već je ona predmet dogovora temeljeno na mogućnostima plaćanja i mi smo napravili stvarno sve što je bilo u našoj mogućnosti da dogovor postignemo. Do njega nažalost nije došlo, no ono što je najvažnije jest da refinanicranje nije dovedeno u pitanje i u konačnici to je zaista u najboljem interesu svih dionika ovog procesa, uključujući i naše dobavljače", kazao je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Tagovi: Fortenova grupa, Agrokor, dobavljači Agrokora, roll-up kredit
PROČITAJ I OVO
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAHTJEVI
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAGREB - Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
INVESTICIJE
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
LONDON - Britanska kompanija Mineco Limited, nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je danas iz ove kompanije.
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
ZAGREB - "Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je.
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
NEZADOVOLJSTVO
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
ZAGREB - Anketa udruge Glas poduzetnika (UGP) pokazala je da su poduzetnici protiv novog zatvaranja gospodarstva, nezadovoljni su trenutnim mjerama Vlade te su spremni svoje nezadovoljstvo izraziti i prosvjedom, izvijestili su u utorak iz udruge.
Cjepivo: Britanci volontere planiraju namjerno zaraziti koronavirusom
POKUSNI KUNIĆI
Cjepivo: Britanci volontere planiraju namjerno zaraziti koronavirusom
LONDON - Britanska vlada u utorak je priopćila da će podržati svoje znanstvenike koji u sklopu testiranja cjepiva za covid-19 planiraju mlade i zdrave dobrovoljce namjerno zaraziti virusom kako bi ubrzali njegov razvoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE