GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova: Skladišta su puna, robe ima za nekoliko mjeseci potražnje

Fortenova: Skladišta su puna, robe ima za nekoliko mjeseci potražnje
STABILNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 14:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U svim svojim proizvodnim i poljoprivrednim pogonima te u maloprodaji, Fortenova grupa je provela cijeli niz mjera kojima je osiguran kontinuitet poslovanja u izvanrednim uvjetima obrane od širenja korona virusa.

Uz pojačane mjere sanitarne i osobne higijene, zaposleni Jamnice, Zvijezde, PIK-a Vrbovec, Leda, Belja, PIK-a Vinkovci i svih drugih kompanija Fortenova grupe normalno rade i osiguravaju proizvode za police i za zalihe u maloprodaji, čime se tržištu jamči dostupnost tih roba u narednom razdoblju. 

S obzirom da je iznimno velika potražnja proteklih dana u trgovinama Konzuma stvorila gužve zbog kojih je, unatoč trudu zaposlenika, police u trgovinama bilo vrlo teško puniti tempom kojim su ih kupci praznili, Fortenova grupa naglašava kako robe u najvećem maloprodajnom lancu u Hrvatskoj ima dovoljno, a posebno ključnih prehrambenih i higijenskih proizvoda, koje građani u ovoj situaciji najviše traže. Velika potražnja je uzrokovala i porast prometa koji su u pojedinim Konzumovim trgovinama u trenucima najvećih gužvi bili značajno veći od uobičajenih.

„Pojačana potražnja i to prije svega za određene artikle jedini je razlog zbog kojeg su police povremeno prazne, dok ih se ne stigne ponovo napuniti. Mi smo s pripremama za ovu situaciju krenuli prije nekoliko tjedana, promatrajući iskustva iz Italije te smo dodatno pojačali zalihe.

Skladišta su puna i robe ima za nekoliko mjeseci potražnje. Trgovine prehrambenim proizvodima će sigurno ostati otvorene, u skladu s nacionalnim mjerama obrane od zaraze koronavirusom, i u Konzumu odnosno Fortenova grupi ćemo osigurati da svih ključnih proizvoda bude u dovoljnim količinama“ – izjavio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Peruško je posebno naglasio kako je u trenutnoj situaciji Konzumova velika prednost dugogodišnja strateška suradnja s domaćim dobavljačima, koja je ujedno i jamstvo da u Konzumovim trgovinama neće biti poremećaja isporuka kao niti podizanja cijena.

„Premda je najveći dio naših prehrambenih artikala domaćeg porijekla, već neko vrijeme radimo i na uspostavljanju alternativnih izvora nabave, ukoliko dođe do većeg ograničenja i prekida isporuke robe koju uvozimo iz najugroženijih zemalja. Kupce molimo za razumijevanje – velike navale stvaraju pritisak na trgovine te se povećavaju zdravstveni rizici i za kupce i za zaposlenike. Stoga pozivam naše kupce na poštivanje odredbe o držanju razmaka na blagajnama i u trgovini kao i na korištenje prije svega beskontaktnog odnosno plaćanja karticama, jer su te mjere ključne za čuvanje zdravlja svih koji se nalaze u trgovinama.“ – izjavio je Zoran Mitreski, član Uprave Konzuma za nabavu i marketing.

„Svi naši zaposlenici, osobito oni čiji se posao ne vidi jer rade u proizvodnji ili u logističkom lancu, daju sve od sebe da održe poslovanje u bitno otežanim okolnostima. Ovo je prilika da se zahvalim i njima, i zaposlenicima Konzuma, na trudu koji ulažu da sustav funkcionira u izvanrednim okolnostima, da robe bude dovoljno i da svi kupci budu usluženi. Kao poslodavci, pronaći ćemo način da ih za taj angažman i posebno nagradimo“ – rekao je Fabris Peruško i ponovio kako će prehrambena proizvodnja Fortenova grupe, kao i Konzumove trgovine i dalje funkcionirati te da je sada najvažnije da mirnih glava i bez panike prebrodimo dane vjerojatno još strožih mjera obrane protiv širenja virusa koji su pred nama.

Tagovi: Fortenova grupa, Fabris Peruško, Konzum, Jamnica, Ledo, PIK Vinkovci, PIK Vrbovec, Zvijezda, Zoran Mitreski
PROČITAJ I OVO
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
TUŽBE
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
WASHINGTON - Čak 3.500 američkih kompanija tužilo je Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini teških više od 300 milijardi dolara.
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE