GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora

Fortenova na skupštini potvrdila promjene u Upravi Mercatora
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 19:11
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Fortenova grupa je na glavnoj skupštini Mercatora, kao jedini vlasnik, potvrdila promjene u Upravi ovog trgovačkog društva.

U Upravu će ući novi članovi Hrvoje Bošnjak i Tomislav Kramarić, dok Dragi Cukjati i Igoru Mamuzi ističe mandat. Predsjednik Uprave ostaje Tomislav Čizmić.

Bošnjak, bivši direktor kontrolinga u Fortenovi, bit će zadužen za financije u Upravi Mercatora, dok će Kramarić, bivši član Uprave Konzuma za maloprodaju, biti odgovoran za maloprodaju.

“Bošnjak i Kramarić u Mercator donose iskustvo poslovnog restrukturiranja i značajnog jačanja Mercatorove uprave”, napisao je u priopćenju Fabris Peruško, član uprave i izvršni direktor Fortenova grupe. Cukjati i Mamuza odlaze iz Mercatora.

Mercator je od travnja prošle godine pod okriljem hrvatske grupe Fortenova. Tada su na nju prenesene dionice propalog Agrokora, koji je slovenskog trgovca kupio 2014. Fortenova je prvo bila vlasnica 89,11 posto Mercatora, a od ovog proljeća njegova je jedina vlasnica.

Potpunom konsolidacijom Mercatora i stjecanjem 100-postotnog vlasništva uz potpunu otplatu više od 55 vjerovnika Mercatora i zajamčeno refinanciranje u iznosu od 480 milijuna eura, Fortenova je završila jednu od najvažnijih faza restrukturiranja grupe u proteklih pet godina. Tijekom tog razdoblja konsolidirana operativna dobit grupe Fortenova porasla je sa 122 milijuna eura na više od 300 milijuna eura, navodi Fortenova u priopćenju za javnost.

Dodali su kako je dodatno stabilizirano poslovanje i financije Mercatora unutar Fortenova grupe, a Fortenova je konsolidirala jedinstvenu i najveću maloprodajnu mrežu u jugoistočnoj Europi s ključnim brendovima Mercator, Konzum i Ideja.

U protekloj godini promijenjeni tržišni uvjeti donijeli su inflaciju koja se očituje u povećanju troškova energije i rada, dok smanjenje kupovne moći negativno utječe na profitabilnost i investicijsku sposobnost. Fortenova stoga nastavlja s restrukturiranjem grupe u području trgovine, upravljanja grupama proizvoda i operativnim troškovima.

Tagovi: Fortenova grupa, Mercator, Igor Mamuza, Drago Cukjati, Tomislav Čizmić, Hrvoje Bošnjak, Tomislav Kramarić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE