GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Forbes hvali rovinjski hotel Adriatic

Forbes hvali rovinjski hotel Adriatic
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2019 / 11:07
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Hrvatska je mnogima omiljena destinacija za odmor, a mnogi svake godine iznova otkrivaju hrvatske ljepote. I strani mediji pišu o Hrvatskoj kao destinaciji iz snova, a sada smo pohvalu dobili i zbog još nečeg.

Ugledni Forbes objavio je priču o rovinjskom hotelu Adriatic, Collection branda Maistra, gdje su odlučili sve plastične predmete za jednokratnu upotrebu zamijeniti raspoloživim alternativama čime će postati prvi hotel u Hrvatskoj koji se aktivno zalaže za čišće radno okruženje i odmor bez plastičnog otpada. Ta je kampanja pokrenuta 22. travnja, na Dan planeta Zemlje.

"Svaki čovjek treba preuzeti odgovornost za zaštitu okoliša u kojem živimo, radimo i putujemo. Ovdje, u Rovinju, imamo hotele odmah iznad prekrasne uvale, uz zaštićenu šumu stoljetnih stabala i na glavnom gradskom trgu, " rekla je Lovorka Struna, direktorica hotela.

Kao prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu, hotel Adriatic nastoji biti predvodnik u inovativnosti i održivosti. Hotel Adriatic još lani je počeo koristiti zamjenske papirnate slamke umjesto plastičnih a do lipnja hotel će prestati koristiti 80 posto plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu te ih do kraja godine u potpunosti izbaciti u svim svojim smještajnim jedinicama, barovima i restoranu. 

Do kraja godine u Adriaticu će se koristiti isključivo biološka sredstva za čišćenje te podržavati suradnja s dobavljačima čiji se proizvodi proizvode od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala. Gosti hotela imat će priliku tijekom svog godišnjeg odmora promatrati delfine uz lokalne 'šaptače delfinima' ili se informirati o rovinjskoj ekološkoj tržnici, nagrađivanim istarskim proizvođačima ekološkog maslinovog ulja, održivim mogućnostima kupovine i slično. Hotel Adriatic prvi je hrvatski hotel bez plastike, dok je Zlarin prvi otok u Hrvatskoj na kojem se neće koristiti plastika za jednokratnu uporabu.

U ožujku je ovaj mali dalmatinski otok, na kojem nećete vidjeti niti automobile, potpisao povelju kojom se uređuje da poduzetnici na otoku neće koristiti plastiku za jednokratnu uporabu, poput vrećica, tanjura, pribora za jelo, slamke i šalice. Plastika je sve veća prijetnja za Zlarin, budući da se mali broj stanovnika ovog otoka suočava s velikimporastom turista i gostiju tijekom ljetnih mjeseci.

Tada oko 15.000 plastičnih vrećica završi u smeću, a plastikom se onečišćuje i more. Godine 2018. skupina mještana i ekoloških aktivista okupila se kako bi se pozabavila pitanjem pokretanja inicijative Plastic Free Zlarin. Prijavili su se na Adriatic Plastic Challenge, natjecanje za društvene inovacije koje je organizirala nevladina udruga Terra Hub iz Zagreba, osvojili prvu nagradu i krenuli u stvaranje prve otočne zajednice bez plastike u Hrvatskoj.

Tagovi: Forbes, Hotel Adriatic, Rovinj, Maistra, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Fraport planira otpustiti između 3.000 i 4.000 zaposlenika
REZOVI
Fraport planira otpustiti između 3.000 i 4.000 zaposlenika
FRANKFURT - Direktor aerodroma Fraport, koji također upravlja aerodromom Jože Pučnik Ljubljana, namjerava otpustiti između 3.000 i 4.000 zaposlenika zbog pada dobiti i posljedica pandemije covida-19.
Amazonu odobrena kupnja manjinskog udjela u kompaniji Deliveroo
DUGA BITKA
Amazonu odobrena kupnja manjinskog udjela u kompaniji Deliveroo
LONDON - Amazon je danas dobio suglasnost za kupovinu manjinskog udjela u britanskom startupu za dostavu hrane Deliveroo, čime je okončao dugotrajnu bitku kako bi uvjerio regulatore u Britaniji da ovaj sporazum neće naškoditi tržišnoj konkurenciji.
Coca-Cola će izmijeniti sve sporne ugovore, AZTN okončao postupak utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja
AZTN
Coca-Cola će izmijeniti sve sporne ugovore, AZTN okončao postupak utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja
ZAGREB - AZTN je postupak protiv Coca-Cole pokrenuo po službenoj dužnosti, a povod su bili ugovori koje je kompanija sklapala s kupcima u HoReCa kanalu, odnosno odredbe ugovora koje su za cilj ili posljedicu imale isključivu kupnju Coca-Colinih proizvoda.
Pavić zadovoljan prihodima ACI-ja u prvom polugodištu
ZADOVOLJSTVO
Pavić zadovoljan prihodima ACI-ja u prvom polugodištu

DUBROVNIK - Predsjednik uprave ACI-ja Kristijan Pavić izrazio je u utorak zadovoljstvo ostvarenim prihodom u prvoj polovini godine od 72 milijuna kuna, što je za 23 milijuna kuna manje nego 2019. godine, pri čemu je čak 50 milijuna kuna ostvareno od godišnjeg veza.

Bayer u gubitku zbog skupih nagodbi
U MINUSU
Bayer u gubitku zbog skupih nagodbi

LEVERKUSEN - Njemački farmaceutski div Bayer u drugom je tromjesečju poslovao s neto gubitkom od 9,5 milijardi eura, uslijed povećanih troškova u sudskim procesima zbog glifosata u njegovim herbicidima, objavila je kompanija u utorak.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE