GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Forbes hvali rovinjski hotel Adriatic

Forbes hvali rovinjski hotel Adriatic
POHVALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2019 / 11:07
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Hrvatska je mnogima omiljena destinacija za odmor, a mnogi svake godine iznova otkrivaju hrvatske ljepote. I strani mediji pišu o Hrvatskoj kao destinaciji iz snova, a sada smo pohvalu dobili i zbog još nečeg.

Ugledni Forbes objavio je priču o rovinjskom hotelu Adriatic, Collection branda Maistra, gdje su odlučili sve plastične predmete za jednokratnu upotrebu zamijeniti raspoloživim alternativama čime će postati prvi hotel u Hrvatskoj koji se aktivno zalaže za čišće radno okruženje i odmor bez plastičnog otpada. Ta je kampanja pokrenuta 22. travnja, na Dan planeta Zemlje.

"Svaki čovjek treba preuzeti odgovornost za zaštitu okoliša u kojem živimo, radimo i putujemo. Ovdje, u Rovinju, imamo hotele odmah iznad prekrasne uvale, uz zaštićenu šumu stoljetnih stabala i na glavnom gradskom trgu, " rekla je Lovorka Struna, direktorica hotela.

Kao prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu, hotel Adriatic nastoji biti predvodnik u inovativnosti i održivosti. Hotel Adriatic još lani je počeo koristiti zamjenske papirnate slamke umjesto plastičnih a do lipnja hotel će prestati koristiti 80 posto plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu te ih do kraja godine u potpunosti izbaciti u svim svojim smještajnim jedinicama, barovima i restoranu. 

Do kraja godine u Adriaticu će se koristiti isključivo biološka sredstva za čišćenje te podržavati suradnja s dobavljačima čiji se proizvodi proizvode od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala. Gosti hotela imat će priliku tijekom svog godišnjeg odmora promatrati delfine uz lokalne 'šaptače delfinima' ili se informirati o rovinjskoj ekološkoj tržnici, nagrađivanim istarskim proizvođačima ekološkog maslinovog ulja, održivim mogućnostima kupovine i slično. Hotel Adriatic prvi je hrvatski hotel bez plastike, dok je Zlarin prvi otok u Hrvatskoj na kojem se neće koristiti plastika za jednokratnu uporabu.

U ožujku je ovaj mali dalmatinski otok, na kojem nećete vidjeti niti automobile, potpisao povelju kojom se uređuje da poduzetnici na otoku neće koristiti plastiku za jednokratnu uporabu, poput vrećica, tanjura, pribora za jelo, slamke i šalice. Plastika je sve veća prijetnja za Zlarin, budući da se mali broj stanovnika ovog otoka suočava s velikimporastom turista i gostiju tijekom ljetnih mjeseci.

Tada oko 15.000 plastičnih vrećica završi u smeću, a plastikom se onečišćuje i more. Godine 2018. skupina mještana i ekoloških aktivista okupila se kako bi se pozabavila pitanjem pokretanja inicijative Plastic Free Zlarin. Prijavili su se na Adriatic Plastic Challenge, natjecanje za društvene inovacije koje je organizirala nevladina udruga Terra Hub iz Zagreba, osvojili prvu nagradu i krenuli u stvaranje prve otočne zajednice bez plastike u Hrvatskoj.

Tagovi: Forbes, Hotel Adriatic, Rovinj, Maistra, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ODLIČAN POTEZ
Bubamara Točkica pridružuje se Zumićima na hvalevrijednom zadatku
ZAGREB - Konzum i Zumići u suradnji s Hrvatskom udrugom pčelara Pčelinjak pokreću humanitarni projekt za spašavanje pčela.
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
VLAKOVI
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 21 elektromotornog vlaka
ZAGREB - Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. vrijedan nešto više od milijardu kuna, temeljem kojeg će se financirati nabava 21 elektromotornog vlaka za HŽ Putnički prijevoz iz EU Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., potpisan je u ponedjeljak.
Uplata dva minimalca za oko 10.000 preduzeća
MINIMALCI
Uplata dva minimalca za oko 10.000 preduzeća
BEOGRAD - Zaposlenima u 10.289 novosnovanih preduzeća u Srbiji danas treba da bude uplaćena pomoć iz bužeta od po 36.440 dinara za dve minimalne zarade od 60 odsto.
Sindikat PPDIV-a traži hitan sastanak s Plenkovićem zbog očuvanja proizvodnje u Kanfanaru
INICIJATIVE
Sindikat PPDIV-a traži hitan sastanak s Plenkovićem zbog očuvanja proizvodnje u Kanfanaru
ZAGREB - Sindikat PPDIV-a obratio se predsjedniku Vlade RH za održavanjem hitnog sastanka vezano uz očuvanje proizvodnje duhanskih proizvoda u Kanfanaru.
Altmaier: EU će poduprijeti čeličane
NAJAVE
Altmaier: EU će poduprijeti čeličane
BERLIN - Europska unija će poduprijeti industriju čelika kroz prijelazno razdoblje na ekološki prihvatljivu proizvodnju, iako će to biti skuplje u vrijeme prekomjernih kapaciteta na svjetskoj razini, rekao je njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE