GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Flutter preuzeo MaxBet za 141 milijun eura

Flutter preuzeo MaxBet za 141 milijun eura
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2023 / 12:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Najveća svjetska internetska kladionica Flutter preuzela je MaxBet, jednu od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji,.

Flutter je kupio početnih 51% udjela u srbijanskom sportskom kladioničaru MaxBet za 141 milijun eura (148,95 milijuna dolara). To je dio plana tvrtke za širenje na Balkanu.

Ova sinergija doprinijet će novim uspjesima i revolucionarni razvoj tvrtke, naveli su iz MaxBeta.

Flutter, najveća svjetska internetska kladionica, istaknula je da je srpsko kladioničarsko tržište vrijedno 700 milijuna eura atraktivno zbog relativno niske online penetracije od oko 35 posto i očekivanog godišnjeg online rasta do 2025. od približno 15 posto.

MaxBet, koji je u godini do lipnja ostvario pro forma potpuno regulirane prihode od 145 milijuna eura, od čega 44% online, također je prisutan u Bosni, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

"Vjerujemo da je MaxBet izvrsna prilika za ponavljanje uspjeha koji smo postigli na tržištima kao što su Gruzija, Indija i Italija", rekao je izvršni direktor Fluttera Peter Jackson u izjavi, navodeći slične akvizicije na tim tržištima.

Flutter, koji generira 78% svojih prihoda iz svojih glavnih odjela u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji i Irskoj, posluje u više od 100 zemalja diljem svijeta.

Finalizacija ovog sporazuma, koji je MaxBet sklopio uz savjetodavnu podršku Oakvale Capital LLP i Schoenherr, označava početak uzbudljivog puta prema daljnjem razvoju i prosperitetu tvrtke za MaxBet. Ovaj važan korak dokaz je apsolutne predanosti MaxBeta pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva igračima, a sada će zajedno s tvrtkom Flutter igru podići na još višu razinu.

MaxBet je jedna od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Sa preko 4.400 igraonica na više od 400 lokacija na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije i sa više od 3.000 zaposlenih

Tagovi: Flutter, MaxBet, klađenje, kladionice
PROČITAJ I OVO
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
SMJENA
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
RIJEKA - Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj u pozivu na Glavnu skupštinu 3. maja protivi se usvajanju izvještaja Uprave o poslovanju društva u 2023. godini.
Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija
ODLUKE
Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija
ZAGREB - Glavna skupština dioničara Pevexa prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora (NO) da se dobit ostvarena u 2023. rasporedi u zadržanu dobit, koja će se usmjeriti na daljnju investicijsku ekspanziju.
Dodikov prijatelj će kontrolirati tržište oglašavanja u BiH
SUMNJIVO
Dodikov prijatelj će kontrolirati tržište oglašavanja u BiH
SARAJEVO - Novoosnovana kompanija "SEE Media Research", ulazi na tržište mjerenja TV gledanosti u Bosni i Hercegovini, ali su njihovom dolasku prethodile promjene zakona u Institutu za mjeriteljstvo BiH, što je izazvalo sumnju u nezakonite aktivnosti i "namještanje" posla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE