GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FlixMobility preuzeo Greyhound

FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.

Ova kupovina obilježava važan sljedeći korak u nastojanju FlixMobility grupe da pruži jednostavna, pristupačna i ekološki prihvatljiva putovanja za putnike diljem svijeta.

FlixBus globalna mreža autobusnih linija obuhvaća više od 2.500 destinacija u 36 zemalja izvan SAD-a s 400.000 dnevnih veza. Greyhound trenutno povezuje gotovo 2.400 destinacija diljem Sjeverne Amerike kojeg koristi gotovo 16 milijuna putnika svake godine.
Međunarodni autobusi su ključni za revoluciju održive mobilnosti diljem svijeta upravo zahvaljujući izvrsnoj ekološkoj učinkovitosti u smislu otpuštanja emisije CO2. Nedavni krug financiranja FlixMobility grupe osigurao je značajno približavanje svojoj viziji provođenja zelenih i pristupačnih putovanja dostupnih svima.

˝Putnici diljem Sjeverne Amerike sve više traže pristupačna, udobna, pametna i održiva rješenja za mobilnošću. Primamljiva ponuda će zasigurno privući značajan broj putnika s privatnih automobila na međugradske autobuse. FlixBus i Greyhound će zajedno doskočiti ovoj potražnji. Kako se naše poslovanje nastavlja oporavljati od posljedica pandemije, s našim inovativnim pristupom i fokusom na putnika, ponovit ćemo uspjeh koji smo postigli već u 37 zemalja,˝ izjavio je André Schwämmlein, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.
˝Neprestano širenje naše mreže autobusnih linija kroz partnerstva i akvizicije oduvijek je bilo integrirani dio naše strategije u stvaranju globalne prisutnosti. Akvizicija Greyhounda je ogroman korak prema naprijed i značajno jačanje FlixBus pozicije u SAD-u. FlixBus i Greyhound timovi dijele zajedničku viziju kako bi osigurali dostupnu pametnu, pristupačnu i održivu mobilnost za sve,˝ - izjavio je Jochen Engert, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.

˝Prodaja Greyhounda FlixMobility grupi dio je naše strategije u racionalizaciji portfelja kako bismo FirstGroup preusmjerili na svoje vodeće tvrtke u javnom prijevozu u Velikoj Britaniji. Snaga Greyhounda predstavljaju njegovi ljudi i želja mi je zahvaliti im za nepokolebljivu predanost putnicima i zajednicama. Kao dio FlixMobility grupe, siguran sam da će Greyhound biti pozicioniran u smjeru rasta i razvoja svoje ikonske usluge u godinama koje dolaze,˝ - izjavio je David Martin, Izvršni predsjednik FirstGroup plc.

U posljednjih osam godina, FlixMobility grupa je postigla značajan uspjeh zahvaljujući rastu FlixBusa koji je postao najveća europska mreža autobusnih linija te preveo više od 62 milijuna putnika u 2019. godini. Kupovina Greyhounda obilježava važnu prekretnicu u FlixMobility globalnoj strategiji rasta i ključan je pokretač budućeg razvoja kompanije.
FlixBus je prve linije u SAD-u pokrenuo 2018. godine diljem jugozapadnog dijela SAD-a, uključujući Los Angeles, Las Vegas i Phoenix. Od tada je kompanija proširila poslovanje na dodatne destinacije u jugozapadnom dijelu te je povezala i destinacije na jugu, sjeveroistoku i sjeverozapadu zemlje.

Tagovi: FlixMobility, Greyhound, Jochen Engert,
PROČITAJ I OVO
Američki senat podržao prodaju raketa Saudijskoj Arabiji
RAKETE
Američki senat podržao prodaju raketa Saudijskoj Arabiji
WASHINGTON – Američki senat u utorak je odbacio rezoluciju kojom bi se zabranila 650 milijuna dolara vrijedna prodaja 280 naprednih raketa srednjeg dometa Saudijskoj Arabiji.
Pfizerovo cjepivo djelomično štiti od omikron varijante koronavirusa
ZAŠTITA
Pfizerovo cjepivo djelomično štiti od omikron varijante koronavirusa
ZAGREB - Omikron varijanta koronavirusa može jednim dijelom zaobići zaštitu koju pruža Pfizerovo i BioNTechovo cjepivo, ali ne u potpunosti, prenosi u utorak Reuters izvješće Bloomberga koji se poziva na južnoafričkog znanstvenika.
Kutjevo želi preuzeti i Koku
PONUDA
Kutjevo želi preuzeti i Koku
ZAGREB - Hrvatska vinarija Kutjevo zainteresirana je za kupnju domaćeg proizvođača peradi Koka, objavila je u utorak Koka pozivajući se na obavijest odvjetničkog društva koje zastupa vinariju.
Fortenova grupa najavljuje veliku investiciju u Jani
INVESTICIJE
Fortenova grupa najavljuje veliku investiciju u Jani
ZAGREB - Fortenova grupa je u gospodarstva Hrvatske i regije investirala ove godine 125 milijuna eura, a iduće planira još 130 milijuna, istaknuo je u utorak član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško na konferenciji za novinare.
Studija u ranoj fazi: Lijek GSK-a i tvrtke Vir djeluje protiv mutacija omikrona
LIJEK
Studija u ranoj fazi: Lijek GSK-a i tvrtke Vir djeluje protiv mutacija omikrona
LONDON - Britanski proizvođač lijekova Glaxo Smith Kline u utorak je objavio da je njegova terapija protiv covida-19 (utemeljena na antitijelima), na kojoj rade s partnerom iz Sjedinjenih Država, tvrtkom Vir Biotechnology, učinkovita protiv svih mutacija nove varijante koronavirusa - omikrona, ističući da je riječ o najnovijim podacima studije u ranoj fazi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE