GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finski Alma Career Oy preuzima Posao.ba

Finski Alma Career Oy preuzima Posao.ba
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2019 / 09:59
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Finska kompanija Alma Career Oy sa sjedištem u Helsinkiju namjerava steći većinsku kontrolu u kompaniji Kolektiv d.o.o. Sarajevo, koja stoji iza vodećeg portala za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini Posao.ba.

Kompanija Alma Career Oy želi kupiti većinski udio osnovnog kaptala društva Kolektiv, povodom čega je podnijela prijavu Konkurencijskom vijeću BiH 10. oktobra 2019. godine.

Ova koncentrаcijа, kako se navodi u prijavi, imаt će učinak nа relevаntnim tržištima usluga oglašavanja za posao, usluga agencije za zapošljavanje iusluga učešća u projektima za zapošljavanje na području Bosne i Hercegovine.

Kompanija Alma Career Oy, prema podacima iz sudskog registra, manjinski je vlasnik društva Kolektiv sa udjelom od 30 posto, dok 70 posto posjeduje Edin Mehić.Naime, osnovni kapital kompanije Kolektiv iznosi 2.000 KM, pri čemu Alma Career Oy učestvuje sa 600 KM, a Edin Mehić sa 1.400 KM.

Alma Career Oy u vlasništvu je skandinavskog medijskog koncerna Alma Media i najvećeg svjetskog davatelja usluga internetskog zapošljavanja Monster Worldwide Inc, koji pruža pristup globalnom tržištu rada.

Alma Career Oy prisutan je u zemljama Centralne i Istočne Evrope, Baltika, Balkana i skandinavskog tržišta zapošljavanja.Facebook Twitter

Tagovi: Alma Career Oy, Posao.ba
PROČITAJ I OVO
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
REZOVI
Ralph Lauren najavljuje otpuštanja
NEW YORK - Američka kompanija Ralph Lauren odlučila smanjiti radnu snagu širom svijeta do kraja svoje fiskalne godine, u okviru sveobuhvatnog plana restrukturiranja.
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
PONUDE
Fortenova grupa zaprimila niz neobvezujućih ponuda za Ledo i Frikom
ZAGREB - Fortenova grupa je zaprimila niz neobvezujućih ponuda za preuzimanje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih kompanija čine Poslovnu grupu zamrznute hrane koja djeluje unutar divizije Prehrana Fortenova grupe.
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZELENO SVJETLO
Tonči Huljić dobio dopuštenje za Radio Toniku
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) dalo je dopuštenje društvu Tonika d.o.o., glazbenika, tekstopisca i producenta Tončija Huljića za satelitski, internetski, kabelski prijenos i druge dopuštene oblike prijenosa audio programa za kanal Radio Tonika.
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
PRIZNANJA
Importanne Resortu Finina Zlatna bilanca
ZAGREB - Dubrovačkoj tvrtki Importanne Resort u utorak je dodijeljena Finina nagrada Zlatna bilanca za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2019. godini, a uz tu nagradu za sveukupnog pobjednika, dobitnik je i Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
OČEKIVANO
TUI dodatno smanjio zimski program zbog koronaograničenja
BERLIN - Njemački turoperator TUI objavio je u utorak da je dodatno smanjio zimski program za sezonu 2020/2021. zbog naglih promjena u ograničenjima putovanja kojima vlade nastoje usporiti zarazu Covidom 19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE