GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova

Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2021 / 19:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.

Riječ je o projektu programske platforme putem koje se realizira Operativni program konkurentnost i kohezija i ostvaruje komunikacija između Ministarstva, svih posredničkih tijela i korisnika ugovora o dodjeli europskih sredstava. Cilj mu je osigurati održavanje sustava eFondovi te prilagodbu, implementaciju i osmišljavanje novih funkcionalnosti sustava potrebnih za nesmetano upravljanje novim programskim razdobljem.

Platforma eFondovi, navodi se, iznimno je važna za 330 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, gotovo 8.000 potpisanih ugovora i oko 9 milijardi eura bespovratnih sredstava ESI fondova.

Provedba projekta započela je u srpnju 2021. godine te traje do srpnja 2023. godine, a ukupni prihvatljivi troškovi iznose 14,12 milijuna kuna, od čega je bespovratno gotovo 12 milijuna kuna.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak kazala je kako je riječ o kompleksnom sustavu kojim Fina postaje važna podrška sustavu za upravljanje i kontrolu.

„Sporazumom između Ministarstva regionalnoga razvoja i Fine omogućavamo i nadogradnju same aplikacije kako bismo koristili sve javne registre i kako bismo dodatno administrativno rasteretili korisnike za dostavu dokumenata jer su isti već digitalizirani i nalaze se u odgovarajućim registrima. Govorimo o godišnjem financijskom izvještaju poduzetnika, o postojanju ili nepostojanju duga prema poreznoj, ali i svim ostalim javno dostupnim registrima koji su u Fini“, naglasila je ministrica Tramišak.

Najavila je i kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije već sada planira i programira novo financijsko razdoblje 2021.-2027.

Predsjednik uprave Financijske agencije Dražen Čović izjavio je kako Fina već godinama tehnološki pomaže i vodi različite registre poput Središnjeg sustava državne riznice, COP-a.

„Mi smo za jedan dobar dio ministarstava informatička infrastruktura po kojoj teku servisi bez kojih ne možete zamisliti život u Hrvatskoj“, naglasio je Čović.

Tagovi: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Financijska agencija, Nataša Tramišak, Dražen Čović
PROČITAJ I OVO
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE