GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finansijska policija FBiH ušla u mostarski Aluminij

Finansijska policija FBiH ušla u mostarski Aluminij
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.08.2019 / 14:20
Autor: SEEbiz / Klix.ba
MOSTAR - Službenici Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine danas su po nalogu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona ušli u prostorije Aluminija, potvrđeno je za Klix.ba.

Tužilaštvo HNK ranije je medijima potvrdilo da već postupaju u više slučajeva prijava i formiranih predmeta, a u vezi s preduzećem Aluminij d.d. Mostar.

"Pojedini predmeti su u ovom tužilaštvu formirani na temelju prijava uposlenih radnika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju izvještaja Finansijske policije FBiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima se uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar", rečeno je iz Tužilaštva HNK.

Kako su naveli u ovoj pravosudnoj instituciji formirano je šest predmeta od kojih su dva predmeta zaprimljena u julu 2019. godine.

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj u julu ove godine zadužila je Finansijsku policiju FBiH da izvrši uvid u Aluminiju, kontrolu svih novčanih tokova, ugovora i računa, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. jula 2019. godine, kada je ugašena proizvodnja. Od Finansijske policije FBiH zatraženo je i da ispita i utvrdi činjenično stanje, na osnovu čega će biti poduzete odgovarajuće mjere i aktivnosti. Istu obavezu dobila je i Porezna uprava Federacije BiH.

Informativni portal Klix.ba još od 2015. godine otvoreno je pisao o brojnim nepravilnostima u Aluminiju kao i neracionalnom trošenju sredstava za vrijeme mandata bivših direktora, a posebno za vrijeme mandata Mije Brajkovića.

Tagovi: Aluminij, Aluminij Mostar
PROČITAJ I OVO
Valamar pokrenuo Valfresco Direkt
USLUGE
Valamar pokrenuo Valfresco Direkt
POREČ - U okviru priprema za restart poslovanja, Valamar Riviera, najveća hrvatska turistička kompanija, je u proteklih 60 dana osmislila i razvila novu uslugu online trgovine pod nazivom Valfresco Direkt, koja se otvara 8. lipnja za područje Istre.
Lufthansa u gubitku, najavljuje restrukturiranje
GUBICI
Lufthansa u gubitku, najavljuje restrukturiranje
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa u prvom je tromjesečju zabilježila neto gubitak od 2,1 milijarde eura te najavila plan preustroja budući da je pandemija koronavirusa zaustavila većinu letova od početka ožujka.
HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna
POSLOVI
HAC traži graditelje obilaznice Novi Vinodolski vrijedne pola milijuna kuna

ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) u srijedu su objavile natječaj za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog, čime će se prema očekivanjima riješiti gužve i ljetni zastoji na toj dionici, a procijenjena vrijednost radova je 495 milijuna kuna, izvijestili su iz HAC-a.

TUI odgodio narudžbe 737 MAX-a
ODGODA
TUI odgodio narudžbe 737 MAX-a
BERLIN - Najveći europski turoperator TUI potpisao je sporazum s proizvođačem zrakoplova Boeingom o kompenzaciji i kasnijim isporukama zrakoplova 737 MAX, kako bi pospiješio oporavak financija pritisnutih krizom zbog pandemije koronavirusa, objavila je njemačka kompanija.
Croatia Airlines želi bazu na Brniku
INTERES
Croatia Airlines želi bazu na Brniku
LJUBLJANA - Nakon propasti Adria Airwaysa, Zračna luka Ljubljana više nije dom nijedne aviokompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE