GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge

Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge
INOVATORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 08:47
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Drugo po redu takmičenje mladih inovatora koje je organizovala kompanija Vispak d.d. Visoko je realizovano proteklog vikenda i završeno svečanim uručenjem certifikata i proglašenjem najboljih.

 Osam timova koji su učestvovali u finalu sačinjavali su mladi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Tuzle, i Visokog, a njihove inovacije iz oblasti „Marketing strategija za obilježavanje 50 godina kompanije Vispak“ i „Inovacija u pripremi i konzumaciji kafe“ pomno su pratili mentori iz odjela za razvoj i istraživanje, marketinga, proizvodnje, nabave i kontrola kvaliteta kompanije Vispak.

„Drugo Vispak Innovation Challenge takmičenje u kreativnim i inovativnim idejama je bilo ispunjeno vrhunskim prijedlozima mladih osoba i teško je bilo donijeti odluku o proglašenju prva tri mjesta. Shodno vrhunskoj pripremi i prezentaciji timova, stručni žiri je odlučio da i četvrti tim nagradi novčanom nagradom, tako da je ukupni fond u samom završetku iznosio 3.500 KM. Raduje nas činjenica da smo i ovaj put uspjeli potaknuti mlade ljude na osmišljavanje kreativnih prijedloga za rješavanje stvarnih poslovnih slučajeva. Sjajne i inovativne ideje su pokazale kako mladi u Bosni i Hercegovini imaju veliki potencijal za doprinos domaćoj privredi.“ – izjavila je Lejla Mehica Kadrić, vođa projekta Vispak Innovation Challenge.

Ovog puta stručni žiri su činili: Edhem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga; Nina Bijedić-Mujanović, direktorica društva Vispak d.d.; Amela Semić, direktorica Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju / interne kontrole; Emira Duratbegović, direktorica Direkcije za ljudske resurse AS Holdinga i Armin Hrvić, direktor Oaze i izvršni direktor AS d.o.o. Iako je bilo izrazito teško donijeti zvaničnu odluku o pobjedniku, na kraju je stručni žiri jednoglasno odlučio da nagrada za prvo mjesto ide u ruke kreativnog tima iz Tuzle u sastavu: Jasmina Jusić, Ajdin Rašidović i Kajs Hadžić. Drugo mjesto je osvojila ekipa „Kafa u kocki“, studentice Asima Buljina i Azra Zrno sa Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ekipe „Team Puzzle“ i „Fenix“ zajedno zauzimaju treće mjesto te studentice Aldina Makul, Amna Mačak, Nerma Tukulić (Team Puzzle) i Lamija Begović, Adna Karović, Ajla Žgalj (Fenix) imaju priliku implementirati svoj prijedlog u kompaniji Vispak d.d.

Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji Vispak.


Tagovi: Vispak Innovation Challenge, Vispak, Lejla Mehica Kadrić, Edhem Numić, AS Holding, Nina Bijedić-Mujanović
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE