GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge

Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge
INOVATORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 08:47
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Drugo po redu takmičenje mladih inovatora koje je organizovala kompanija Vispak d.d. Visoko je realizovano proteklog vikenda i završeno svečanim uručenjem certifikata i proglašenjem najboljih.

 Osam timova koji su učestvovali u finalu sačinjavali su mladi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Tuzle, i Visokog, a njihove inovacije iz oblasti „Marketing strategija za obilježavanje 50 godina kompanije Vispak“ i „Inovacija u pripremi i konzumaciji kafe“ pomno su pratili mentori iz odjela za razvoj i istraživanje, marketinga, proizvodnje, nabave i kontrola kvaliteta kompanije Vispak.

„Drugo Vispak Innovation Challenge takmičenje u kreativnim i inovativnim idejama je bilo ispunjeno vrhunskim prijedlozima mladih osoba i teško je bilo donijeti odluku o proglašenju prva tri mjesta. Shodno vrhunskoj pripremi i prezentaciji timova, stručni žiri je odlučio da i četvrti tim nagradi novčanom nagradom, tako da je ukupni fond u samom završetku iznosio 3.500 KM. Raduje nas činjenica da smo i ovaj put uspjeli potaknuti mlade ljude na osmišljavanje kreativnih prijedloga za rješavanje stvarnih poslovnih slučajeva. Sjajne i inovativne ideje su pokazale kako mladi u Bosni i Hercegovini imaju veliki potencijal za doprinos domaćoj privredi.“ – izjavila je Lejla Mehica Kadrić, vođa projekta Vispak Innovation Challenge.

Ovog puta stručni žiri su činili: Edhem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga; Nina Bijedić-Mujanović, direktorica društva Vispak d.d.; Amela Semić, direktorica Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju / interne kontrole; Emira Duratbegović, direktorica Direkcije za ljudske resurse AS Holdinga i Armin Hrvić, direktor Oaze i izvršni direktor AS d.o.o. Iako je bilo izrazito teško donijeti zvaničnu odluku o pobjedniku, na kraju je stručni žiri jednoglasno odlučio da nagrada za prvo mjesto ide u ruke kreativnog tima iz Tuzle u sastavu: Jasmina Jusić, Ajdin Rašidović i Kajs Hadžić. Drugo mjesto je osvojila ekipa „Kafa u kocki“, studentice Asima Buljina i Azra Zrno sa Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ekipe „Team Puzzle“ i „Fenix“ zajedno zauzimaju treće mjesto te studentice Aldina Makul, Amna Mačak, Nerma Tukulić (Team Puzzle) i Lamija Begović, Adna Karović, Ajla Žgalj (Fenix) imaju priliku implementirati svoj prijedlog u kompaniji Vispak d.d.

Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji Vispak.


Tagovi: Vispak Innovation Challenge, Vispak, Lejla Mehica Kadrić, Edhem Numić, AS Holding, Nina Bijedić-Mujanović
PROČITAJ I OVO
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
Ghetaldus se širi u Sloveniji
ŠIRENJE
Ghetaldus se širi u Sloveniji
LJUBLJANA - Hrvatska optika Ghetaldus, koja ove godine slavi 64. godišnjicu postojanja svoje poslovanje odlučila je proširiti na Sloveniju.
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
BRODARI
Potraga za nestalim članom posade Atlantske plovidbe u Japanu
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je u subotu da se traga za članom posade njihovog broda u Japanskom moru, nakon što je oko 9 sati po lokalnom vremenu primijećen njegov nestanak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE