GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge

Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi Vispak Innovation Challenge
INOVATORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 08:47
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Drugo po redu takmičenje mladih inovatora koje je organizovala kompanija Vispak d.d. Visoko je realizovano proteklog vikenda i završeno svečanim uručenjem certifikata i proglašenjem najboljih.

 Osam timova koji su učestvovali u finalu sačinjavali su mladi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Tuzle, i Visokog, a njihove inovacije iz oblasti „Marketing strategija za obilježavanje 50 godina kompanije Vispak“ i „Inovacija u pripremi i konzumaciji kafe“ pomno su pratili mentori iz odjela za razvoj i istraživanje, marketinga, proizvodnje, nabave i kontrola kvaliteta kompanije Vispak.

„Drugo Vispak Innovation Challenge takmičenje u kreativnim i inovativnim idejama je bilo ispunjeno vrhunskim prijedlozima mladih osoba i teško je bilo donijeti odluku o proglašenju prva tri mjesta. Shodno vrhunskoj pripremi i prezentaciji timova, stručni žiri je odlučio da i četvrti tim nagradi novčanom nagradom, tako da je ukupni fond u samom završetku iznosio 3.500 KM. Raduje nas činjenica da smo i ovaj put uspjeli potaknuti mlade ljude na osmišljavanje kreativnih prijedloga za rješavanje stvarnih poslovnih slučajeva. Sjajne i inovativne ideje su pokazale kako mladi u Bosni i Hercegovini imaju veliki potencijal za doprinos domaćoj privredi.“ – izjavila je Lejla Mehica Kadrić, vođa projekta Vispak Innovation Challenge.

Ovog puta stručni žiri su činili: Edhem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga; Nina Bijedić-Mujanović, direktorica društva Vispak d.d.; Amela Semić, direktorica Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju / interne kontrole; Emira Duratbegović, direktorica Direkcije za ljudske resurse AS Holdinga i Armin Hrvić, direktor Oaze i izvršni direktor AS d.o.o. Iako je bilo izrazito teško donijeti zvaničnu odluku o pobjedniku, na kraju je stručni žiri jednoglasno odlučio da nagrada za prvo mjesto ide u ruke kreativnog tima iz Tuzle u sastavu: Jasmina Jusić, Ajdin Rašidović i Kajs Hadžić. Drugo mjesto je osvojila ekipa „Kafa u kocki“, studentice Asima Buljina i Azra Zrno sa Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ekipe „Team Puzzle“ i „Fenix“ zajedno zauzimaju treće mjesto te studentice Aldina Makul, Amna Mačak, Nerma Tukulić (Team Puzzle) i Lamija Begović, Adna Karović, Ajla Žgalj (Fenix) imaju priliku implementirati svoj prijedlog u kompaniji Vispak d.d.

Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji Vispak.


Tagovi: Vispak Innovation Challenge, Vispak, Lejla Mehica Kadrić, Edhem Numić, AS Holding, Nina Bijedić-Mujanović
PROČITAJ I OVO
U kolovozu ponovo letovi između Londona i Ljubljane
LETOVI
U kolovozu ponovo letovi između Londona i Ljubljane
LJUBLJANA - Među znakovima oživljavanja zračnog prometa između Otoka i svijeta također je oživljavanje letova iz Londona za Ljubljanu.
Ringier preuzima udjele Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja
ŠIRENJE
Ringier preuzima udjele Axel Springera u Srbiji i još pet zemalja
BEOGRAD - Ringier AG širi svoje aktivnosti u Istočnoj Evropi i obogaćuje svoj međunarodni portfolio digitalnih medija i marketplace-a, a u tu svrhu Ringier preuzima udjele kompanije Axel Springer u Srbiji, Mađarskoj, Slovačkoj i u baltičkim državama Estoniji, Letoniji i Litvaniji.
BAT uvodi medicinsku kanabis u proizvodnju
KANABIS
BAT uvodi medicinsku kanabis u proizvodnju
LONDON - Najveća britanska duhanska tvrtka British American Tobacco (BAT) planira uvesti medicinsku kanabis u proizvodnju i navodi da je to "dio budućnosti".
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
SOLIDNO
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
ZAGREB - Optima Telekom Grupa je u prvih šest mjeseci 2021. godine u odnosu na isti period prethodne godine ostvarila manju EBITDA-u prije jednokratnih stavki nakon najmova za 2,7%.
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
RADIO
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
ZAGREB - Radio 101 izgubio je koncesiju. Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku da se koncesija na frekvenciji 101 MHz dodijeli Top Radiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE