GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fina: U blokadi 938 OPG-ova s dugovima od 414,6 milijuna kuna

Fina: U blokadi 938 OPG-ova s dugovima od 414,6 milijuna kuna
BLOKADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2017 / 11:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na kraju lipnja ove godine blokirane račune imalo je 938 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva (OPG), čija su ukupna dugovanja iznosila 414,6 milijuna kuna, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).

U Jedinstvenom registru računa evidentirana su 8.226 otvorena računa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, pa podaci s kraja lipnja pokazuju da je trenutno u blokadi 11,4 posto ukupnog broja OPG-ova.

U odnosu na kraj prvog polugodišta lani broj blokiranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava je do kraja lipnja ove godine smanjen za njih 60, dok je iznos blokada unazad godinu dana smanjen za 2,7 posto.

Finini podaci obuhvaćaju pregled broja blokiranih OPG-ova i iznosa blokada unazad gotovo pet godina, odnosno od kraja lipnja 2011. godine, kada je u blokadi bilo 830 OPG-ova s 222,5 milijuna kuna neplaćenih obveza.

Iz toga proizlazi da je od sredine 2011. do kraja lipnja ove godine broj OPG-ova čiji su računi blokirani porastao za 13 posto, dok je iznos njihovih blokada povećan za 86,3 posto.

Promatra li se dug OPG-ova po županijama, prema stanju na dan 30. lipnja ove godine, najzaduženiji su bili OPG-ovi Osječko-baranjske županije, na koje se odnosilo 21,9 posto prijavljenih neizvršenih osnova za plaćanje (90,9 milijuna kuna).

Slijede oni Virovitičko-podravske županije s udjelom od 13,2 posto (54,9 milijuna kuna), Vukovarsko-srijemske s udjelom od 10,6 posto (43,8 milijuna kuna), Koprivničko-križevačke s udjelom od 8,4 posto (34,9 milijuna kuna), Sisačko-moslavačke županije s udjelom od 7,4 posto (30,9 milijuna kuna) te Bjelovarsko-bilogorske županije s udjelom od 7,2 posto (29,9 milijuna kuna).

Na obiteljska poljoprivredna gospodarstva navedenih šest županija odnosilo se 68,7 posto neizvršenih osnova za plaćanje svih OPG-ova. Ostalih 31,3 posto iznosa raspršeno je na 15 ostalih županija, s udjelima od 0,1 posto u Ličko-senjskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji do 5,9 posto u Brodsko-posavskoj županiji, navode iz Fine.

Prema ukupnom broju blokiranih OPG-ova, najviše je blokiranih u Osječko-baranjskoj (23 posto) i Vukovarsko-srijemskoj županiji (15,4 posto).

U odnosu na ukupan broj blokiranih fizičkih osoba koje obavljaju registriranu djelatnost promatrano na razini pojedine županije, najviše je blokiranih OPG-ova u Požeško-slavonskoj (19,9 posto), Virovitičko-podravskoj (19,4 posto) te Osječko-baranjskoj županiji (19,2 posto).

Tagovi: obiteljska poljoprivredna gospodarstva, blokade računa, Financijska agencija
PROČITAJ I OVO
Axel Springer otpustio glavnog urednika Bilda nakon seksualne afere
OTKAZ
Axel Springer otpustio glavnog urednika Bilda nakon seksualne afere
FRANKFURT - Njemački medijski div Axel Springer priopćio je u ponedjeljak da je otpustio Juliana Reichelta, glavnog urednika Bilda, jednog od svojih najprodavanijih tabloida, nakon napisa u listu New York Times o njegovim navodnim nepriličnim odnosima sa zaposlenicama.
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE