GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filpović dao 30.000 eura tvrtki s jednim zaposlenim da popisuje proizvode

Filpović dao 30.000 eura tvrtki s jednim zaposlenim da popisuje proizvode
KONTROVERZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2023 / 20:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prije tjedan dana iz Filipovićevog Ministarstva gospodarstva na stranicu Kretanje cijena ubacili su i cijene iz sedam trgovačkih lanaca koji im nisu htjeli dostavljati cijene.

Mediji se od tada pitaju tko su popisivači, koja je tvrtka popisala te cijene za Ministarstvo i koliko to košta. Naime, stranicu Kretanje cijena platili su 24.100 eura bez PDV-a.

Davor Filipović ni na presici održanoj ovaj tjedan nije želio reći koja je to tvrtka plaćena novcem građana popisivala proizvode po trgovačkim lancima da bi ih unijela u lošu, nepotrebnu i neposjećenu stranicu Kretanje cijena. Novi list je danas objavio o kome se radi.

Iz Ministarstva su im na upit odgovorili kako su na natječaju izabrali tvrtku 4 Market Research, i to nakon što su proveli postupak jednostavne nabave, procijenjene vrijednosti 26 tisuća eura bez PDV-a, za poslove popisivanja cijena dva puta mjesečno s unaprijed utvrđenog popisa proizvoda, koji se nalaze u sedam trgovačkih lanaca koji ne dostavljaju cijene izravno Ministarstvu za sudjelovanje u projektu Kretanje cijena.

Kažu da su zahtjev za dostavu ponuda uputili na pet gospodarskih subjekata, a da su im ponudu dostavila njih tri.

"Ponuda ponuditelja 4 Market Research d.o.o. u iznosu od 24.360,00 eura bez PDV-a, odnosno 30.450,00 eura s PDV-om, sukladno kriteriju za odabir, ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom ponudom te je 6. ožujka 2023. izdana narudžbenica dobavljaču 4 MARKET RESEARCH d.o.o. za popisivanje cijena dva puta mjesečno u razdoblju od 15. ožujka do 31. prosinca 2023.", odgovorili su iz Ministarstva gospodarstva na upit Novog lista.

Prema podacima iz službenih izvora, tvrtka ima jednu zaposlenu osobu, a ovo joj nije prvi put da se spominje u medijima. Naime, prošle je godine Jutarnji list objavio da je HNB dao posao vrijedan 4.2 milijuna anonimnoj tvrtki s jednim zaposlenim. To je bila upravo ta tvrtka koja danas popisuje proizvode za 30 tisuća naših eura.

Tvrtka 4 Market Research potpuno je nepoznata agencija s jednim zaposlenim, koja je na temelju lažnih referenci pobijedila na nedavnom natječaju Hrvatske narodne banke (HNB), vrijednom više od četiri milijuna kuna, pisao je Jutarnji list, no nakon tog otkrića iz HNB-a su rekli da ipak neće angažirati tu tvrtku.

Naime, tvrtka je kao reference za posao navela da je radila velike ankete za maleni obrt i tvrtke koje posluju u istim uredima kao i 4 Market Research, a to se nije poklapalo s njihovim financijskim izvještajima. HNB je izabrao ovu agenciju i potpisat će ugovor s njima iako ih je prije dvije godine odbio jer su bili lažirali istraživanje za JYSK, pisao je Jutarnji list.

"Tvrtka m(Research osnovana je 2001. u Grazu i jedna je od najvećih tvrtki za istraživanje tržišta u Austriji s brojnim nacionalnim i međunarodnim klijentima, kojima pomaže riješiti važne poslovne i tržišne izazove kroz analizu informacija o odgovarajućem tržištu. U Zagrebu je 2018. osnovala svoj prvi međunarodni ured koji će pokrivati tržište Jugoistočne Europe", stoji na webu te tvrtke.

Tagovi: Davor Filipović, 4 Market Research, popisivanje proizvoda, Hrvatska narodna banka
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE