GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fiat 500L ostaje u Srbiji, verovatna električna verzija

Fiat 500L ostaje u Srbiji, verovatna električna verzija
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2018 / 17:31
Autor: SEEbiz / Beta
TORINO - Proizvodnja "fiata 500L" ostaje u Srbiji izjavio je danas u godišnjem govoru u Baloku kod Torina generalni predsednik i direktor kompanije "FIAT-Chrysler" Sergio Marchionne. 

Italijanski sajt "Blogo" koji prenosi sukcesivno to izlaganje, ne pominje da li ima detalja plana Fiata za Kragujevac, ali ističe da je Marchionne rekao da je "fiat 500 idealan da postane 100 odsto električni model", za Evropu.

Marchionne je najavio niz poteza, medju kojima "fiat pandu" takodje na električni pogon, uz selidbu proizvodnje iz Italije u Poljsku, zatim neizvesnu perspektivu nastavka proizvodnje "fiata tipo" u Turskoj, povećanje proizvodnje u Italiji automobila najviše klase.

Fiat u budućem poslovanju naročito računa na nove modele svojih marki "Maserati" i "Alfa Romeo".

Marchionne je rekao da je dug nasledje koje je pratilo Fiat i Chrysler decenijama i da je brisanje duga osnovna promena u tome kako se gleda na kompaniju. Dug će biti eliminisan ovog meseca.

"To predstavlja značajan medjaš u procesu lečenja strukturne slabosti", rekao je Markione.

Marchionne je rekao da će Fiat Chrysler investirati devet milijardi evra u razvoju hibridnih vozila na struju i benzin, i potpuno električnih vozila, s namerom da nadoknadi svoj zaostatak u tom segmentu tržišta. Istovremeno kompanija neće odustati od proivzodnje vozila s motorima na unutrašnje sagorevanje.

"Smanjenje naše zavisnosti od nafte jedna je najvećih izazova s kojim je suočena naša kompanija", rekao je Marchionne predstavljajući poslovni plan.

On je rekao da u kompaniji FCA ne veruju u jedno rešenje, u magičnu formulu da se reši taj problem.

"Verujemo da treba da se ostvari kvantni skok, ceo sistem, politički, ekonomski in industrijski treba da rade zajedno s odgovarajućom dozom realizma zasnovanog na odgovarajućoj ravnoteži izmedju nivoa potrošnje, troškova i efikasnosti", rekao je on.

On je rekao da će istovremeno "konvencionalna vozila na unutrašnje sagorevanje nastaviti da postoje u velikoj većini proizvodnje" kompanije.

Fokus prezentacije bila su terenska vozila Jeep, kamioni RAM i premijum brendovi Maserati i Alfa Romeo koji zajedno donose najveći deo prihoda kompanije, rekao je Marchionne.

Planira se širenje vozila na električni pogon, pošto je to tehnologija u kojoj je kompanija Fiat Chrysler jako zaostajala.

Uočljiv je bio izostanak brendova iz samog naziva firme Fijata i Krajslera koji predstavljaju manje profitabilna putnička vozila koja trenutno nisu najprivlačnija za kupce. To posebno važi za SAD gde Fiat Chrysler ostvaruje veći deo svoje dobiti, kao i za Kinu.

Svi modeli marke Jeep, Maserati i Alfa Romeo koji budu lansirani u narednih pet godina imaće neku verziju motora na struju, dok će se eliminisati dizel, rečeno je na prezentaciji.

Tagovi: Fiat 500L, Sergio Marchionne, Fiat Chrysler automobili Srbija, Alfa romeo, Maserati, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Turkish Airlines ugodno iznenadio: Cargo segment zaslužan za dobit
U PLUSU
Turkish Airlines ugodno iznenadio: Cargo segment zaslužan za dobit
ISTANBUL - Turkish Airlines postao je jedan od prvih velikih zrakoplovnih prijevoznika koji je ove godine zabilježio dobit, jer su mu prihodi od tereta pomogli da prevlada oštar pad broja putnika uzrokovan pandemijom koronavirusa.
Washington zagovara ukidanje patenata za cjepivo protiv covida
PATENTI
Washington zagovara ukidanje patenata za cjepivo protiv covida

WASHINGTON - Sjedinjene Države zagovaraju ukidanje zaštite intelektualnog vlasništva za cjepivo protiv covida-19 kako bi se ubrzali proizvodnja i raspodjela dragocjenog seruma u svijetu, priopćila je u srijedu Bidenova administracija.

Energoprojekt u 2020. ostvario milijardu dinara neto dobiti
U PLUSU
Energoprojekt u 2020. ostvario milijardu dinara neto dobiti
BEOGRAD – Energoprojekt holding AD u 2020. godini ostvario je prihod od 28,3 milijardi dinara i neto dobitak od milijardu dinara.
Njemačka, Francuska i Španjolska dogovorile se o borbenom avionu
DOGOVOR
Njemačka, Francuska i Španjolska dogovorile se o borbenom avionu
BERLIN - Francuska, Njemačka i Španjolska dogovorile su se o idućim koracima u razvoju zajedničkog borbenog zrakoplova i nadaju se da će do sredine svibnja usuglasiti sve pojedinosti, izjavio je u srijedu izvor iz njemačkog ministarstva obrane.
Deutsche Post utrostručio dobit zahvaljujući procvatu internetske trgovine
UZLET
Deutsche Post utrostručio dobit zahvaljujući procvatu internetske trgovine
BERLIN - Njemačka logistička tvrtka Deutsche Post izvijestila je u srijedu da je utrostručila dobit u prvom tromjesečju zahvaljujući procvatu internetske trgovine, predviđajući nastavak tog trenda i oživljavanje globalne razmjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE