GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EXIT Strategy: Vodeći stručnjaci regije na panelu o oporavku turizma

EXIT Strategy: Vodeći stručnjaci regije na panelu o oporavku turizma
KONFERENCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 11:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U svjetlu nadolazećih, veoma teških ekonomskih posljedica, a koje postaju sve očiglednije kako pandemija korona virusa jenjava u brojnim zemljama svijeta, EXIT pokreće međunarodnu online konferenciju pod nazivom „EXIT strategy“.

Konferencija će pod sloganom „Izlaz iz pandemije stvaramo zajedno”, trajati više tjedana tijekom kojih će se u nekoliko panela okupiti neki od vodećih svjetskih i regionalnih aktera iz polja turizma, kulture, manifestacija, medija i drugih sfera javnog života. Prvi u ovoj seriji razgovora bit će regionalnog karaktera i nosi naziv "Turizam na respiratoru“. Ova tribina bit će održana na daljinu, a sudionici i publika će se okupiti 7. svibnja u 18 sati u direktnom prijenosu na Facebook stranicama EXIT festivala i 24sata - 24politiko.

Sudionici panela bit će prof. dr Renata Pindžo pomoćnica ministra zadužena za turizam, pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Damir Davidović - Državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Boris Žgomba - predsjednik Udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), vlasnik turističke kompanije Uniline i predsjednik ECTAAe (Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora), Žarko Radulović - predsjednik crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca hotela "Montenegro stars" i Dušan Kovačević - osnivač i direktor EXIT festivala.

Moderatorica panela bit će Silvija Ilišković Balagović, konzultant za hotelske i turističke investicije, Hotelis d.o.o.

Oni će u razgovoru pokušati odgovoriti zašto je turizam najugroženija privredna grana uslijed pandemijske krize, koje su mjere neophodne kako bi se turistička industrija što prije oporavila u sljedećem razdoblju te kako da turizam nakon krize zauzme mjesto koje zaslužuje u društvu, kao možda i najvažnija privredna grana, koja ima potencijal biti motor sveukupnog ekonomskog razvoja regije.

EXIT, kao regionalni lider na polju manifestacijskog turizma, organizira neke od vodećih i višestruko nagrađivanih festivala u Europi, na kojima se svake godine okupi gotovo pola milijuna posjetitelja iz više od 100 zemalja svijeta.

„Djeluje da kao nikada do sada nije bilo važnije imati otvoren i direktan razgovor između privatnog i javnog sektora, kako bi se u što skorijem roku otklonili ogromni negativni ekonomski efekti izazvani pandemijom, U slučaju potpunog urušavanja turizma, koji je izvjestan ako se ne poduzmu hitne sistemske mjere, došlo bi do nesagledivih posljedica i gubitka posla za stotine tisuća radnika. Veliki broj svjetskih zemalja već je pokrenuo niz mjera za oporavak turizma i manifestacijske privrede, a vjerujemo kako će ovaj dijalog pomoći da zemlje regije ne samo ne budu u zaostatku, već i da pokažu poduzetnost i inovativnost nekada svojstvenu ovim prostorima, kako bi hrabrim rješenjima dali primjer koje će druge zemlje pratiti, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač EXIT festivala.

Konferencija „EXIT strategy“ će svakog tjedna donositi novi panel koji će se moći gledati uživo ili u snimci na stranici Exitfest.org, Facebook stranici EXIT festivala i Facebook stranici 24sata – 24politiko.

Tagovi: EXIT Strategy, turizam, Damir Davidović, Boris Žgomba, Žarko Radulović, hrvatski turizam, Exit festival, Silvija Ilišković Balagović, Dušan Kovačević
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE