GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo kako će izgledati novi stadion u Opatiji

Evo kako će izgledati novi stadion u Opatiji
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 09:28
Autor: SEEbiz / Novi list
OPATIJA - Nakon pet godina razmišljanja o varijanti uređenja opatijskog nogometnog igrališta, Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici definiralo projektno rješenje prema kojem će se graditi stadion.

Podržana je varijanta uređenja koja uključuje parkiralište ispod pomoćnog igrališta, a koja bi trebala stajati oko 40 milijuna kuna. Postojala je i varijanta uređenja koja nije uključivala prostor za parkiranje, a koja bi iznosila oko 25 milijuna kuna, te varijanta u sklopu koje bi se ispod glavnog igrališta gradilo veliko parkiralište s 300 mjesta, a cijena takve investicije stajala bi možda čak i 15 milijuna eura, piše Novi list.

– Bili smo zadovoljni svim rješenjima jer su sva nudila bolje uvjete, pa tako i ovim rješenjem prema kojem ćemo urediti glavno igralište, pomoćno igralište s manjim parkiralištem, te dobiti oko 700 sjedećih mjesta na tribinama ispod kojih će biti klupske prostorije i svlačionice. Zadovoljni smo da smo se pomakli s »mrtve točke« te se nadamo da će se čim prije krenuti u realizaciju ovog rješenja – rekao je predsjednik NK Opatija Robert Perčić nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je, na prijedlog predsjednika Vijeća Fernanda Kirigina, usvojen zaključak koji će omogućiti bržu realizaciju projekta.

– Prijedlog je da se ide u varijantu s parkiralištem ispod pomoćnog igrališta koja je svima najbolja, ali da se projekt realizira u fazama. Namjera nam je pokušati već ove godine u rebalansu naći sredstva za prvu fazu koja bi uključivala uređenje glavnog terena s drenažom, uklanjanje materijala iza istočnoga gola kako bi se dobio dodatni prostor za igru te bolje ograđivanje kako bi se spriječili neovlašteni ulasci na tribine tijekom noćnih sati. Treći dio zaključka je da se predstavnik kojeg ovlasti klub uključi u proces izrade dokumentacije kako bi mogao utjecati na proces – predložio je Kirigin, a većina vijećnika (uz samo jednog suzdržanog) se s takvim prijedlogom i suglasila.

Tagovi: stadion u opatiji, Opatija, NK Opatija, Robert Perčić, Fernando Kirigin
PROČITAJ I OVO
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
DONACIJA
PPD donirao 20 vozila Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a
ZAGREB - Tvrtka "Prvo plinarsko društvo" iz Vukovara donirala je Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a 20 dostavnih vozila i kombija koji će služiti za provođenje protuepidemijskih mjera, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAHTJEVI
HUP traži proširenje odluke glavnog ravnatelja HRT-a o ukidanju RTV pristojbe
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u četvrtak je pozdravila odluku glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije o privremenom ukidanju obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe za sve subjekte kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, ali i zatražila da se ona proširi na sve subjekte pogođene krizom.
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
POHVALNO
Uprava i rukovodeći kadar ACI-a poklanjaju mjesečnu plaću za pomoć Zagrebu
RIJEKA - Uprava i rukovodeći kadar, članovi nadzornog i revizorskog odbora, tvrtke Adriatic Croatia International Club (ACI) svoje će mjesečne plaće i naknade za ožujak donirati akciji „Zajedno za Zagreb“, na račun koji je Vlada otvorila za pomoć glavnom gradu nakon potresa.
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja
ORUŽJE
Njemačka i u vrijeme pandemije nastavlja s rekordnim izvozom oružja

BERLIN - Njemački izvoz oružja je i u prvom kvartalu ove godine u daljnjem porastu pri čemu raste izvoz u zemlje koje nisu članice Europske unije ni NATO-a.

Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja
PORUKE
Francuski regulator: Google mora medijskim kućama platiti objavu sadržaja

PARIZ - Google mora platiti francuskim izdavačkim kućama i novinskim agencijama objavu sadržaja koji su kreirale, odlučio je u četvrtak regulator za zaštitu tržišnog natjecanja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE