GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste Plavi kupuje Atlantic, AZ OMF skuplja dionice Luke Rijeka i Arena Hospitality Groupa

Erste Plavi kupuje Atlantic, AZ OMF skuplja dionice Luke Rijeka i Arena Hospitality Groupa
ŠTO SE KUPUJE?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2018 / 12:52
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Mirovinski fondovi bilježe solidnu aktivnost početkom rujna. 

AZ OMF kupio je početkom rujna solidne pakete dionice Luke Rijeka i Arena Hospitality Groupa. Ovaj je mirovinac kupio 1.697 dionica Rena Hospitality Groupa (ZSE:ARNT-R-A) vrijednih 640 tisduća kuna te time učvrstio treće mjesto u vlasničkoj strukturi sa 9 posto udjela odnosno 220.915 dionica. Što se tiče Luke Rijeka (ZSE:LKRI-R-A) kupioo jke 4.838 dionica vrijednih 210 tisuća kuna i time učvrstio treće mjesto u TOP 10 sa 14,81 posto udjela odnosno 1.996.024 dionica. Kupovao je dionice i druge velike hrvatske luke - Luke Ploče (ZSE:KPC-R-A) i to 15 komada čime je učvrstio drugu poziciju u vlasničkoj strukturi sa 15,73 posto udjela odnosno 66.538 dionica.

Na strani prodaje, AZ OMF prodao je 35 dionica Ilirije (ZSE:ILRA-R-A) no i dalje je šesti najveći vlasnik s 2,95 posto udjela.

Najveću pojedinačnu kupnju na početku rujna realizirao je Erste Plavi koji je kupio 1.920 dionica Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) vrijedne preko dva milijuna kuna. Time je učvrstio četvrto mjesta u TOP 10 sa 6,21 posto udjela, odnosno 206.949 dionica. Erste Plavi prodao je 916 dionica redovnog Adrisa (ZSE:ADRS-R-A) vrijednih 180 tisuća kuna, no i dalje je osmi najveći vlasnik rovinjske kompanije sa 1,76 posto udjela odnosno 73.800 dionica. 

Tagovi: Erste Plavi, Atlantic Grupa, AZ OMF, Luka Rijeka, Arena Hospitality Group, Luka Ploče, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:LKRI-R-A, ZSE:LKPC-R-A
PROČITAJ I OVO
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
MOĆ I BIZNIS
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
ZAGREB - Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji "Žene u biznisu" proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak poslovni tjednik Lider.
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
MEDIJI
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
BRUXELLES - Potpredsjednica Europske komisije za vrijednosti i transparentnost Vera Jourova izrazila je u četvrtak zabrinutost zbog odluke slovenske vlade o obustavi financiranja slovenske novinske agencije STA, istaknula da javni mediji imaju posebnu ulogu u EU-u te pozvala zemlje članice da ne vrše pritisak na njih.
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PROBLEMI
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PULA - Zvonimir Lokmer, predsjednik Nezavisnog sindikata Zračne luke Pula, poslao je danas dopis u kojem se obrušio na kolege iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD).
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
TERET
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
BEOGRAD - Uprkos usporenju globalnih lanaca snabdevanja i recesiji, kupci zatvoreni u svojim kućama naručivali su proizvode onlajn u rekordnim količinama. Proizvođači iz Kine morali su da proizvode prekovremeno, a neko je sve to morao da isporuči.
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ODLUKE
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ZAGREB - Vlada je u četvrtak donijela odluku da se poduzetnici kojima je obustavljen rad temeljem odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 oslobađaju obveze plaćanja zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora u državnom vlasništvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE