GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste i Zaba kreditiraju Arena Hospitality Group

Erste i Zaba kreditiraju Arena Hospitality Group
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 17:38
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group d.d. objavljuje da je danas potpisala novi Ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) s Erste & Steiermärkische bankom d.d. i Zagrebačkom bankom d.d. u Hrvatskoj za obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli.

Prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju 2020. Druga faza je trenutno u tijeku, a otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine.

Hotel koji je izgrađen početkom 1970. godine bio je jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, a u njemu su boravile mnoge poznate ličnosti (uključujući političare, umjetnike i glumce). Ovaj kultni i znameniti hotel, koji zauzima spektakularno mjesto na litici s koje se pruža širok pogled na Jadran i otočje Brijuni, bit će preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba nadovezujući se na status i reputaciju hotela, s ambicijom da postane najbolji hotel u klasi u Puli i okolici.

Hotel će imati sedam katova, unutarnji bazen, vanjski bazen i bazen za aktivnosti, bogato uređen wellness centar sa saunama i sobama za opuštanje, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja.

Očekuje se da će ukupni program obnove iznositi približno 260 milijuna kuna. Sredstva iz potpisanog Ugovora o dugoročnom zajmu od 180 milijuna kuna biti će utrošena u obnovu hotela te će se ostatak financirati iz vlastitih sredstava. Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6%.

Ovo financiranje potvrđuje potporu i dugogodišnje odnose koje Grupe uživa sa svojim financijskim partnerima. To je također potvrda strategije koju Grupa slijedi, kako prema tekućem poslovanju, tako i prema novim ulaganjima, za koja se očekuje da će ubrzati rast Grupe u narednom periodu.

Neki od projekata koje Grupa planira u kratkoročnom te srednjoročnom roku su (i) završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine, (ii) obnova kampa Stoja u Puli u kamp više kategorije, (iii) prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u srcu grada Zagreba u hotel s 113 spavaćih soba, koji će uključivati i poznati restoran i bar, wellness i spa sadržaje, fitness centar, prostor za događaje i parking, te (iv) obnova hotela Riviera u srcu grada Pule.

Tagovi: Erste, Zagrebačka banka, Hotel Brioni, 88 Rooms, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE