GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste fondovi drže gotovo 24% udjela u Lencu

Erste fondovi drže gotovo 24% udjela u Lencu
DOKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2018 / 19:03
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Fondovi Erstea drže gotovo 24 posto glasačkih prava u Viktoru Lencu nakon recentnih kupovina dionica ovoga škvera.

Sada ukupno drže 4.033.215 dionica, odnosno 20 posto udjela u apsolutnom iznosu, odnosno 23,99 posto u relativnom iznosu. To daje ukupno 23,99 posto glasačkih prava u Lencu.

Od prije dva tjedna, Palumbo Group u obvezi je podnošenja ponude za preuzimanje Viktora Lenca. Talijanski brodograditelj koji djeluje zajedno s malteškim P&L Shiprepair Holdingom drži ukupno 40,52 posto udjela u Lencu.  Palumbo aktivno kupuje dionice Lenca još od početka svibnja. 

Dionice su prodavali Tankerska plovidba i Uljanik.

Tankerska plovidba prodala je sve svoje dionice tog brodogradilišta. U obavijesti na Zagrebačkoj burzi stoji kako su, kao najveći dioničar s udjelom od 22,28 posto, sve dionice prodali tvrtci P&L Shiprepair Holding Limited s Malte.

Isto tako, i Uljanik je prodao svoje dionice. U obavijesti na ZSE stoji kako je Uljanik prodao 2,42 milijuna dionica Viktora Lenca, a kupac je (prema podacima SKDD-a) Erste Plavi obvezni mirovinski fond. Time je Ersteov fond postao drugi po veličini dioničar s udjelom od 21,98 posto.

Dionice Viktora Lenca (ZSE:VLEN-R-B) danas su zaključile na 9,50 kuna. 

Tagovi: Erste Plavi, Viktor Lenac, Palumbo Group, Tankerska plovidba, Uljanik
PROČITAJ I OVO
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
MOĆ I BIZNIS
Lada Tedeschi Fiorio ponovno najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj
ZAGREB - Članica Uprave Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio drugu je godinu zaredom na Liderovoj konferenciji "Žene u biznisu" proglašena najmoćnijom poslovnom ženom u Hrvatskoj, objavio je u četvrtak poslovni tjednik Lider.
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
MEDIJI
EK: Javni mediji imaju posebnu ulogu, zabrinutost zbog STA
BRUXELLES - Potpredsjednica Europske komisije za vrijednosti i transparentnost Vera Jourova izrazila je u četvrtak zabrinutost zbog odluke slovenske vlade o obustavi financiranja slovenske novinske agencije STA, istaknula da javni mediji imaju posebnu ulogu u EU-u te pozvala zemlje članice da ne vrše pritisak na njih.
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PROBLEMI
Opća svađa u Zračnoj luci Pula
PULA - Zvonimir Lokmer, predsjednik Nezavisnog sindikata Zračne luke Pula, poslao je danas dopis u kojem se obrušio na kolege iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD).
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
TERET
Nestašica brodskih kontejnera izbacila u prvi plan luke Koper i Trst
BEOGRAD - Uprkos usporenju globalnih lanaca snabdevanja i recesiji, kupci zatvoreni u svojim kućama naručivali su proizvode onlajn u rekordnim količinama. Proizvođači iz Kine morali su da proizvode prekovremeno, a neko je sve to morao da isporuči.
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ODLUKE
Vlada: Ugostitelji oslobođeni plaćanja dijela naknada
ZAGREB - Vlada je u četvrtak donijela odluku da se poduzetnici kojima je obustavljen rad temeljem odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 oslobađaju obveze plaćanja zakupnine i naknade za korištenje poslovnih prostora u državnom vlasništvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE