GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson NT: Novi ugovori vrijedni više od 17 milijuna kuna

Ericsson NT: Novi ugovori vrijedni više od 17 milijuna kuna
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.03.2022 / 11:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je dva nova ugovora na domaćem tržištu vrijedna 17,4 milijuna kuna, objavili su u petak iz te kompanije.

Ericsson NT i slovenski Realis informacijske tehnologije, kao zajednica ponuditelja, potpisali su s Hrvatskim cestama ugovor vrijedan 3,9 milijuna kuna.

Riječ je o projektu uspostave nacionalne pristupne točke za multimodalne informacije u prometu kao i razvoja rutnog vodiča u sklopu pružanja usluga multimodalnih informacija u prometu.

Nacionalna pristupna točka, kako se navodi u priopćenju, omogućava korisnicima dostup podacima o putovanjima i prometu te povijesne podatke o prometu za različite načine prijevoza.

Tijela nadležna za promet u državama članicama EU odnosno prijevoznici, upravitelji infrastrukture ili pružatelji usluga prijevoza daju i ažuriraju podatke na zahtjev.

Putem nacionalne pristupne točke omogućena je razmjena statičnih i dinamičnih informacija.

Statični podaci o putovanjima i prometu neophodni su za potrebe informiranja i planiranja prije putovanja te ih stoga zahtijevaju sve države članice EU. Dinamični podaci o putovanjima i prometu, primjerice smetnje i kašnjenja, omogućuju krajnjim korisnicima da donesu dobro informirane odluke o putovanju i uštede vrijeme.

Sastavni dio nacionalne pristupne točke su informacije o linijama javnog prijevoza, o stajalištima, o voznim redovima i ostale informacije koje su utvrđene regulativom EU.

Također, Ericsson NT je u konzorciju s tvrtkom King ICT potpisao novi trogodišnji okvirni sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske o održavanju sustava za hitne pozive vrijedan 13,5 milijuna kuna.

Tagovi: Ericsson NT, King ICT
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE