GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson Nikola Tesla u prvom polugodištu s 17,6 posto višim prihodom od prodaje

Ericsson Nikola Tesla u prvom polugodištu s 17,6 posto višim prihodom od prodaje
RAST PRIHODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2020 / 21:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla objavio je u petak za Zagrebačkoj burzi poslovne rezultate za prvo polugodište 2020. Prihodi od prodaje iznosili su im 966 milijuna, uz bruto maržu od 7,7 posto te operativnu dobit od 42,7 milijuna kuna.

Neto dobit Ericssona iznosila je 35 milijuna kuna, a novčani tok od poslovnih aktivnosti 157,6 milijuna kuna. Gordana Kovačević, predsjednice Ericssona Nikole Tesle, povodom objave rezultata rekla je: 'Izvanredne okolnosti izazvane pandemijom COVID-19 koje su obilježile kraj prvog tromjesečja 2020. godine, nastavljaju se i dalje. Iako su mnoge zemlje tijekom svibnja i lipnja započele s popuštanjem strogih mjera ograničenja kretanja i distanciranja, kretanje ljudi i roba i dalje je ograničeno što utječe na globalno poslovno okruženje'

'Budući da Ericsson Nikola Tesla Grupa posluje globalno, vidljiv je negativan utjecaj ovih poremećaja na dio našeg poslovanja. Pojedini kupci i partneri usporili su ili odgodili implementaciju ugovorenih poslova te smanjili investicije, a primjetan je i trend sve većeg broja zahtjeva za odgodom naplate potraživanja i novim modelima plaćanja. Prioritet nam je osigurati zdravlje i sigurnost naših zaposlenika, kupaca, partnera i dobavljača te nastavak stabilnog poslovanja. Stoga, većina naših zaposlenika nastavlja raditi od kuće kvalitetno pružajući usluge našim kupcima, dok određeni broj zaposlenika radi u uredima. Uz to, zbog ograničenja kretanja, otežano je obavljanje pojedinih poslova koji zahtijevaju putovanje', zaključila je.

Prihodi od prodaje iznose im 966,3 milijuna kuna (1. polugodište 2019.: 821,7 milijuna kuna), 17,6 posto su viši u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U ukupnim prihodima od prodaje udio domaćeg tržišta čini 43,6 posto, usluge za Ericsson 45,5 posto, dok ostala izvozna tržišta sudjeluju s 10,9 posto.

Kao posljedica niže bruto marže i većih prodajnih i administrativnih troškova operativna dobit niža je 49,0 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznosi 42,7 milijuna kuna (1. polugodište 2019.: 83,7 milijuna kuna).

Tagovi: Ericsson Nikola Tesla, Ericsson NT, Gordana Kovačević
PROČITAJ I OVO
United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe
AKVIZICIJE
United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe
ZAGREB - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.
Neozbiljno: Nakon Pfizera i Moderne, i AstraZeneca obavijestila EU da će kasniti s isporukom
BLAMAŽA
Neozbiljno: Nakon Pfizera i Moderne, i AstraZeneca obavijestila EU da će kasniti s isporukom
LONDON - AstraZeneca rekla europskim koordinatorima za cijepljenje u četvrtak da će u prvom tromjesečju isporučiti značajno manju količinu cjepiva nego što je dogovoreno.
HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela
IZBORI
HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela
ZAGREB - Vijeće članova HUP-a u petak je odlučilo raspisati izbore za sva ključna tijela Hrvatske udruge poslodavaca - predsjednika, Izvršni i Nadzorni odbor, "koji će se provesti prema najvišim mogućim demokratskim standardima, transparentno i u skladu s pozitivnim promjenama kroz koje HUP prolazi", priopćeno je iz HUP-a.
Kina i digitalni odjel poduprli Siemensove kvartalne rezultate
DOBRE BROJKE
Kina i digitalni odjel poduprli Siemensove kvartalne rezultate
BERLIN - Njemački inženjerski konglomerat Siemens preliminarno je izvijestio o dobrim rezultatima digitalnog odjela i "značajnom" rastu u Kini u prvom fiskalnom tromjesečju, najavivši izmjenu procjena za cijelu fiskalnu 2021. godinu.
Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica
TURIZAM
Rogaška postala nova vlasnica Medijskih toplica
LJUBLJANA - Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja prodaje, tvrtka Medijske toplice u stečaju dobila je novog vlasnika. Stečajni upravitelj lječilišta Igor Bončina rekao je danas da je slatinska tvrtka Hoteli in turizem Rogaška u četvrtak platila otkupnu cijenu. Nije mogao reći koje planove ima novi vlasnik lječilišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE