GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Rijeci

Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Rijeci
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2022 / 17:41
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Ericsson Nikola Tesla otvorio je u ponedjeljak u Rijeci ured, čija su vrata otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom, priopćeno je iz te kompanije.

"Otvorenje ureda u Rijeci predstavlja još jedan korak u razvoju naše kompanije. Vjerujem da će naš riječki ured brzo rasti i postati, kao i druge naše lokacije, hub ICT eksperata koji će radom na najnovijim tehnologijama i razvojem suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga pridonositi digitalnoj transformaciji Hrvatske“, istaknula je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Dodala je da su za taj ured već zaposlili nekoliko ICT stručnjaka, a vrata su i dalje otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom.

Ta kompanija inače ima više od 3500 zaposlenih, pri čemu u njoj radi najveći broj softver dizajnera u Hrvatskoj, njih 1800.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović istaknuo je da je Rijeka vodeći smart grad u Hrvatskoj te da je odavno prepoznao potrebu razvoja i daljnjeg istraživanja pametnih tehnologija u cilju stvaranja novih ili poboljšanih proizvoda i procesa, povećanja konkurentnosti gospodarstva te otvaranja novih radnih mjesta.

Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina zahvalio je Ericssonu Nikoli Tesli što svoj ured otvara baš u Rijeci te ustvrdio da tako nastaju prijeko potrebna nova radna mjesta i visokovrijedni poslovi, čime se osigurava bolja perspektiva mladim ljudima. Također, ovo je snažna poruka za budućnost i putokaz kako upotrebom suvremenih tehnologija možemo graditi dobre preduvjete za razvoj županije, kaže se u priopćenju.

Na svečanosti otvorenja potpisan je ugovor o suradnji na projektu "Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji" između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je dodatno osnažena već postojeća kvalitetna suradnja s akademskom zajednicom.

Uz Filozofski fakultet, koji je nositelj projekta, i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Projekt je primjer idealne sinergije za multidisciplinarno iznalaženje tehnoloških rješenja, ističu iz kompanije.

Ericsson Nikola Tesla također je jedan od potencijalnih partnera na projektu EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria, čiji je prijavitelj Sveučilište u Rijeci i za koji se u idućem razdoblju očekuju rezultati evaluacije Europske komisije.

Radom na tom projektu u kojem bi Ericsson Nikola Tesla bio angažiran u tri od četiri ključne aktivnosti – test before invest, edukacija i povezivanje – kompanija ima priliku dati svoj doprinos kreiranju inovativnih digitalnih rješenja, a to je upravo područje u kojem imamo velika ekspertna znanja, iskustva i stručne kapacitete, dodaje se, između ostalog, u priopćenju.

Tagovi: Ericsson Nikola Tesla, Rijeka, Gordana Kovačević, Zlatko Komadina, Marko Filipović
PROČITAJ I OVO
Umro Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže
IN MEMORIAM
Umro Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže
KRAPINA - Gospodarstvenik Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže d.d. iz Huma na Sutli, iznenada je umro u 54. godini, potvrdili su u utorak iz te tvrtke.
Allianz ostvario operativnu dobit od 3,5 milijardi eura
U PLUSU
Allianz ostvario operativnu dobit od 3,5 milijardi eura
MUNCHEN - Ukupni prihodi Allianza porasli su za 8,2 posto na 37,1 milijardu eura (u usporedbi s 34,3 milijarde eura iz drugog tromjesečja 2021. godine), ponajviše zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja, koji je zabilježio rast broja polica i povoljan utjecaj cijena.
Pfizer preuzeo Global Blood Therapeutics za 5,4 milijardi dolara
AKVIZICIJE
Pfizer preuzeo Global Blood Therapeutics za 5,4 milijardi dolara
NEW YORK - Pfizer Inc u ponedjeljak je pristao platiti 5,4 milijarde dolara u gotovini za proizvođača lijekova za bolest srpastih stanica Global Blood Therapeutics, jer želi iskoristiti porast prihoda od svog cjepiva i liječenja protiv COVID-19.
Češki fond korak je bliže gradnji marine uz Brodotrogir
INVESTICIJE
Češki fond korak je bliže gradnji marine uz Brodotrogir
ZAGRE - Ono što je namjeravao Danko Končar još kad je prije devet godina preuzeo u privatizaciji posrnuli trogirski škver – sagraditi novu modernu marinu uz Brodotrogir – sada će izgleda realizirati novi vlasnik kojemu je lani Končar prepustio tvrtku Servisni centar Trogir, piše u utorak Večernji list.
BioNTech s rastom neto dobiti od 40%.
SJAJNE BROJKE
BioNTech s rastom neto dobiti od 40%.
BERLIN - Njemački farmaceutski koncern BioNTech ostvario je u prvom polugodištu ove godine 5,37 milijardi eura čiste dobiti, što je 37,2 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine, objavila je tvrtka koja je zajedno s Pfizerom razvila jedno od prvih cjepiva protiv covida.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE