GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPCG ostvarila rekordnu dobit od 50 miliona eura

EPCG ostvarila rekordnu dobit od 50 miliona eura
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2018 / 08:25
Autor: SEEbiz / CdM / Dnevne novine
PODGORICA - Elektroprivreda EPCG je od početka 2018. godine ostvarila dobit veću od 50 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije Đoko Krivokapić, prenose Dnevne novine.

Povoljni hidrološki uslovi i spremnost proizvodnih objekata su, kako je kazao, glavni uzroci ostvarenog poslovnog rezultata.

"Izvjesno je da ćemo, ukoliko u narednim danima hidrološke prilike budu na nivou prosjeka za ovaj period godine, bez obzira na dosta sušni novembar, 2018. godinu završiti rekordnim poslovnim rezultatom", naveo je Krivokapić u intervjuu za list Elektroprivreda.

On je podsjetio da je kompanija ove godine ušla i u investicioni ciklus vrijedan 170 miliona eura.

"Investicioni prioriteti su rekonstrukcija i modernizacija hidroelektrana Piva i Perućica, ukupne vrijednosti skoro 40 miliona eura. Sanacija prvog bloka Termoelektrane Pljevlja za koju ćemo, zajedno sa rekultivacijom deponije šljake i pepela na Maljevcu, opredijeliti oko 60 miliona eura, takođe je bitan projekat", rekao je Krivokapić, dodajući da prve analize pokazuju znatno veći kapacitet prvog bloka od predviđenog.

U državnoj energetskoj kompaniji su fokusirani i na početak izgradnje hidroelektrane na Komarnici.

"Predstavnici Instituta "Jaroslav Černi i Energoprojekta nedavno su održali prezentaciju modaliteta idejnog projekta koji će nam omogućiti preduslove i početak izgradnje objekta na Komarnici. Naredne godine počećemo i geološka istraživanja u cilju dobijanja predinvesticione studije za izgradnju hidroelektrane", istakao je Krivokapić.

U toku je i inoviranje projektnog rješenja o početku investicije prevođenja dijela voda rijeke Zete u akumulacije Krupac i Slano.

"EPCG je fokusirana i na izgradnju vjetroparka Gvozd u nikšićkoj opštini. Zadovoljan sam i što smo izabrani na tenderu za izgradnju solarne energije na Briskoj gori u Ulcinju, u saradnji sa finskim Fortumom", naglasio je Krivokapić.

Na pitanje kako vidi poziciju kompanije na domaćem i stranom tržištu, Krivokapić odgovara da će se modernizacijom postojećih objekata i uvećanjem proizvodnih kapaciteta pozicionirati kao ozbiljni igrači u regionu.

Tagovi: Elektroprivreda Crne Gore, EPCG,
PROČITAJ I OVO
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
SJAJNE BROJKE
Uzlet neto dobiti Optima Telekoma u 2019.
ZAGREB - Optima Telekom je u prošloj godini zabilježila pad prihoda od prodaje za 2,6 posto, na 524,6 milijuna kuna, no neto je dobit uvećana za 172,8 posto (9,1 mil kuna apsolutno) na 12,5 milijuna kuna.
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
OSTAVKA
Predsjednik Odbora direktora Luke Bar podnio ostavku
BAR - Višemjesečna blokada rada Odbora direktora većinski državne Luke Bar okončana je ostavkom predsjednika borda Vojina Žugića.
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
NABAVKE
Obustavljena nabavka u kojoj je Telekomu dodeljeno 60 miliona dinara
BEOGRAD - Ministarstvo pravde obustavilo je postupak javne nabavke u kojoj je posao vredan skoro 60 miliona dinara dodelila Telekomu Srbije, nakon rešenja Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po žalbi drugog ponuđača.
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
PREGOVORI
Rusija i Srbija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz svinjetine
MOSKVA - Srbija i Rusija pregovaraju o ukidanju ograničenja na uvoz srpske svinjetine u Rusku Federaciju, koje je Moskva uvela u avgustu prošle godine zbog pojave afričke svinjske kuge u pojedinim delovima Srbije.
Istraživanje: Hrvatske tvrtke uglavnom ne koriste business intelligence sustave
SIGURNOST
Istraživanje: Hrvatske tvrtke uglavnom ne koriste business intelligence sustave
ZAGREB - Samo mali broj tvrtki koje posluju u Hrvatskoj sustavno se bavi prikupljanjem podataka za sigurnije poslovanje, a ostale su izložene hirovima zbivanja na svjetskom tržištu, pokazuje istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu velikogoričkog Veleučilišta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE