GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPCG ostvarila rekordnu dobit od 50 miliona eura

EPCG ostvarila rekordnu dobit od 50 miliona eura
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2018 / 08:25
Autor: SEEbiz / CdM / Dnevne novine
PODGORICA - Elektroprivreda EPCG je od početka 2018. godine ostvarila dobit veću od 50 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije Đoko Krivokapić, prenose Dnevne novine.

Povoljni hidrološki uslovi i spremnost proizvodnih objekata su, kako je kazao, glavni uzroci ostvarenog poslovnog rezultata.

"Izvjesno je da ćemo, ukoliko u narednim danima hidrološke prilike budu na nivou prosjeka za ovaj period godine, bez obzira na dosta sušni novembar, 2018. godinu završiti rekordnim poslovnim rezultatom", naveo je Krivokapić u intervjuu za list Elektroprivreda.

On je podsjetio da je kompanija ove godine ušla i u investicioni ciklus vrijedan 170 miliona eura.

"Investicioni prioriteti su rekonstrukcija i modernizacija hidroelektrana Piva i Perućica, ukupne vrijednosti skoro 40 miliona eura. Sanacija prvog bloka Termoelektrane Pljevlja za koju ćemo, zajedno sa rekultivacijom deponije šljake i pepela na Maljevcu, opredijeliti oko 60 miliona eura, takođe je bitan projekat", rekao je Krivokapić, dodajući da prve analize pokazuju znatno veći kapacitet prvog bloka od predviđenog.

U državnoj energetskoj kompaniji su fokusirani i na početak izgradnje hidroelektrane na Komarnici.

"Predstavnici Instituta "Jaroslav Černi i Energoprojekta nedavno su održali prezentaciju modaliteta idejnog projekta koji će nam omogućiti preduslove i početak izgradnje objekta na Komarnici. Naredne godine počećemo i geološka istraživanja u cilju dobijanja predinvesticione studije za izgradnju hidroelektrane", istakao je Krivokapić.

U toku je i inoviranje projektnog rješenja o početku investicije prevođenja dijela voda rijeke Zete u akumulacije Krupac i Slano.

"EPCG je fokusirana i na izgradnju vjetroparka Gvozd u nikšićkoj opštini. Zadovoljan sam i što smo izabrani na tenderu za izgradnju solarne energije na Briskoj gori u Ulcinju, u saradnji sa finskim Fortumom", naglasio je Krivokapić.

Na pitanje kako vidi poziciju kompanije na domaćem i stranom tržištu, Krivokapić odgovara da će se modernizacijom postojećih objekata i uvećanjem proizvodnih kapaciteta pozicionirati kao ozbiljni igrači u regionu.

Tagovi: Elektroprivreda Crne Gore, EPCG
PROČITAJ I OVO
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
FOND
Europska komisija predlaže fond od 15 milijardu eura pomoći za strateške tvrtke
BRUXELLES - Europska komisija predložila je uspostavu fonda vrijednog 15 milijardi eura koji bi poslužio investiranju u strateške tvrtke pogođene krizom prouzročenom pandemijom koronavirusa.
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
OTVARANJE
Terme Tuhelj u petak otvaraju bazene i kamp, potom hotel i novi glamping
ZAGREB - Terme Tuhelj u petak otvaraju unutarnje i vanjske bazene, u skladu s mjerama zaštite i preporukama HZJZ-a, idući petak otvaraju i hotel, a sredinom lipnja planiraju dovršetak uređenja novog glamping naselja, investicije vrijedne oko 3 milijuna eura, doznaje se iz tih Termi.
Croatia Airlines najavio nove letove
LETOVI
Croatia Airlines najavio nove letove
ZAGREB - Croatia Airlines objavio je svoj privremeni raspored do 14. lipnja, u kojem će prijevoznik nastaviti operacije od Zagreba do Zuricha, te domaći servis Zagreb - Pula - Zadar od 8. lipnja.
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
PROMET
Aerodrom Ljubljana: Obnavlja se redovni putnički promet
LJUBLJANA - Nakon višemjesečnog zatišja zbog pandemije covida-19, danas će se na aerodromu Ljubljana obaviti prvi redoviti putnički let.
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
REZOVI
Kuwait Airways otpušta 1.500 stranih radnika
LONDON - Kuwait Airways je danas objavio otpušta oko 1.500 stranih zaposlenih, odnosno 25 posto svojih stranih radnika, zbog velikih teškoća izazvanih negativnim utjecajem pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE