GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EPCG ostvarila rekordnu dobit od 50 miliona eura

EPCG ostvarila rekordnu dobit od 50 miliona eura
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2018 / 08:25
Autor: SEEbiz / CdM / Dnevne novine
PODGORICA - Elektroprivreda EPCG je od početka 2018. godine ostvarila dobit veću od 50 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije Đoko Krivokapić, prenose Dnevne novine.

Povoljni hidrološki uslovi i spremnost proizvodnih objekata su, kako je kazao, glavni uzroci ostvarenog poslovnog rezultata.

"Izvjesno je da ćemo, ukoliko u narednim danima hidrološke prilike budu na nivou prosjeka za ovaj period godine, bez obzira na dosta sušni novembar, 2018. godinu završiti rekordnim poslovnim rezultatom", naveo je Krivokapić u intervjuu za list Elektroprivreda.

On je podsjetio da je kompanija ove godine ušla i u investicioni ciklus vrijedan 170 miliona eura.

"Investicioni prioriteti su rekonstrukcija i modernizacija hidroelektrana Piva i Perućica, ukupne vrijednosti skoro 40 miliona eura. Sanacija prvog bloka Termoelektrane Pljevlja za koju ćemo, zajedno sa rekultivacijom deponije šljake i pepela na Maljevcu, opredijeliti oko 60 miliona eura, takođe je bitan projekat", rekao je Krivokapić, dodajući da prve analize pokazuju znatno veći kapacitet prvog bloka od predviđenog.

U državnoj energetskoj kompaniji su fokusirani i na početak izgradnje hidroelektrane na Komarnici.

"Predstavnici Instituta "Jaroslav Černi i Energoprojekta nedavno su održali prezentaciju modaliteta idejnog projekta koji će nam omogućiti preduslove i početak izgradnje objekta na Komarnici. Naredne godine počećemo i geološka istraživanja u cilju dobijanja predinvesticione studije za izgradnju hidroelektrane", istakao je Krivokapić.

U toku je i inoviranje projektnog rješenja o početku investicije prevođenja dijela voda rijeke Zete u akumulacije Krupac i Slano.

"EPCG je fokusirana i na izgradnju vjetroparka Gvozd u nikšićkoj opštini. Zadovoljan sam i što smo izabrani na tenderu za izgradnju solarne energije na Briskoj gori u Ulcinju, u saradnji sa finskim Fortumom", naglasio je Krivokapić.

Na pitanje kako vidi poziciju kompanije na domaćem i stranom tržištu, Krivokapić odgovara da će se modernizacijom postojećih objekata i uvećanjem proizvodnih kapaciteta pozicionirati kao ozbiljni igrači u regionu.

Tagovi: Elektroprivreda Crne Gore, EPCG
PROČITAJ I OVO
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
TUŽBE
Čak 3.500 američkih kompanija tužilo Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini
WASHINGTON - Čak 3.500 američkih kompanija tužilo je Trumpovu administraciju zbog nametanja carina Kini teških više od 300 milijardi dolara.
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
NA RUBU
Sindikalni čelnik: easyJet na rubu bankrota
LONDON - Britanska low-cost aviokompanija easyJet na rubu je propasti. To tvrdi sindikalni predstavnik u kompaniji Martin Entwisle u snimku koji je procurio u javnost i došao do novinara BBC-a, a na kojoj se čuje kako on kaže da je kompanija u vrlo teškoj situaciji.
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
INOVACIJE
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
Putnički avion na vodik odradio prvi let (VIDEO)
LONDON - Britanska tvrtka ZeroAvia uz pomoć znanstvenika Sveučilišta Cranfield, uspješno je izvela prvi pokusni let zrakoplovom za šest putnika na pogon vodikovih ćelija koje napajaju pogonske elektromotore.
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE