GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Enzo Smrekar iz Atlantic Droge Kolinske izabran za menadžera godine u Sloveniji

Enzo Smrekar iz Atlantic Droge Kolinske izabran za menadžera godine u Sloveniji
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Akcijski plan za veći rast produktivnosti slovenskog gospodarstva prvi je put predstavljen na Kongresu menadžera Udruženja menadžera koji se održava u Portorožu. Ovogodišnji menadžer godine je Enzo Smrekar, izvršni direktor Atlantic Droge Kolinske.

"To je biblija slovenskog gospodarskog i društvenog preporoda", rekao je ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek opisujući plan za veći rast produktivnosti, koji je udruga pripremila zajedno s Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom ekonomskog razvoja i tehnologije.

"Dobili smo prvi ozbiljni plan za povećanje produktivnosti, koji se ne odnosi samo na ekonomske mjere, već se temelji na pet stupova. Potreban nam je dobar sustav vlasti, ulaganje u istraživanje i razvoj, odgovarajuća infrastruktura, obrazovanje i tržišna orijentacija. Govorimo o mjerama koje će imati dugoročni učinak, a provest ćemo ih samo ako smo svi jedinstveni, jer smo svi odgovorni za stanje u društvu. vrijednost koju stvorimo, svi ćemo imati više zajedno ”, dodao je.

Na kraju prvog dana ovogodišnjeg Kongresa menadžera došao je red na stol s vodećim slovenskim menadžerima o novoj stvarnosti nakon covid-19. Prema riječima sugovornika, kriza je ubrzala određene radne procese i inovacije, a pokazana je i važnost ljudskog faktora ili pripadnost i predanost zaposlenika.

Kako je primijetila direktorica Adria Doma, Marta Kelvišar, na izbijanju pandemije, "nismo vjerovali da smo jednako ranjivi kao društvo". Međutim, kriza je imala i svojih dobrih strana, jer je ubrzala provedbu promjena, poput digitalizacije.

Adria Dom zatekla je kriza usred špica sezone i tada su odlučili nastaviti raditi. Uz mjere zdravstvene zaštite, ojačali su komunikaciju sa zaposlenicima, a bili su i u svakodnevnom kontaktu s tržištem. Na temelju informacija i potreba tržišta, u odnosu na većinu tvrtki u industriji, ovaj su put postigli još više narudžbi nego u istom razdoblju prošle godine.

U logističkoj su industriji svi bili svjesni odgovornosti da ne zaustave protok robe, podsjetila je generalna direktorica DB Schenker Valerija Špacapan Friš. Istodobno je priznala da se zbog specifičnosti industrije i gubitka određenih prihoda još nisu u potpunosti oporavili te istaknula da su "prilično zaboravljeni" tijekom mjera pomoći gospodarstvu.

"Ništa što se događa na drugom kraju svijeta više nije beznačajno", rekao je Iztok Seljak, direktor Hidria Holdinga, ilustrirajući važnost globalne međuovisnosti. Tijekom krize njihova je tvrtka ubrzala prodaju električnih i hibridnih vozila i prodaju zelenih tehnologija.

Predsjednik uprave Mercatora Tomislav Čizmić naglasio je važnost motiviranih zaposlenika. "Svi smo svjesni kako je tvrtka više od obične Excel proračunske tablice", rekao je, ističući važnost predanih, odgovornih i motiviranih zaposlenika. Njihova veličina i potencijal za diverzifikaciju rizika također su se pokazali pozitivnima.

Predsjednik uprave Atlantic Droga Kolinske i ovogodišnji menadžer godine Enzo Smrekar također je pohvalio svijest svojih zaposlenika koji su, unatoč početnoj neizvjesnosti zbog nove bolesti, radnim danima i vikendom radili u tri smjene. Kako je naglasio, zaposlenici su bili svjesni da i njihov posao ima svrhu, jer "ako se prehrambeni lanac zaustavi, Slovenija staje".

Tagovi: Enzo Smrekar, Atlantic Droga Kolinska, Atlantic Grupa, Zdravko Počivalšek
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE