GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Enterprise Investors preuzima punu kontrolu nad PAN-PEK-om

Enterprise Investors preuzima punu kontrolu nad PAN-PEK-om
DOKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2020 / 09:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB — Poljski Enterprise Fund VII (PEF VII), fond privatnog kapitala kojim upravlja Enterprise Investors (EI), postigao je dogovor kojim će preuzeti preostalih 35% udjela u PAN-PEK-u, vodećem hrvatskom proizvođaču pekarskih proizvoda i lancu pekarnica.

EI je dogovorio otkup udjela od Ivana Paraća, osnivača PAN-PEK-a;

• PEF VII je u prvoj fazi, u svibnju 2018., preuzeo 65% udjela u društvu. Nakon finalizacije nove transakcije, PEF VII će postati stopostotni vlasnik PAN-PEK-a;
• Vrijednost transakcije nije otkrivena;
• Finalizacija transakcije je uvjetovana dobivanjem odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

PAN-PEK je osnovan 1992. godine i jedan je od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u Adria regiji. Društvo svojim proizvodima opslužuje moderne trgovačke lance u Hrvatskoj i upravlja vlastitom prodajnom mrežom pekarnica prvenstveno u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim kontinentalnim gradovima, kao i na jadranskoj obali. Trenutno ima 65 prodajnih mjesta. PAN-PEK prodaje različite vrste kruha, bageta i sendviča kroz trgovačke lance i vlastitu maloprodajnu mrežu. U posljednje dvije godine kontinuirano razvija svoj portfelj proizvoda kako bi svojim kupcima ponudio najbolje proizvode. Glavna proizvodnja nalazi se u Zagrebu, a drugi, manji proizvodni pogon smješten je u Đakovu.

“Željeli bismo se zahvaliti gospodinu Paraću na partnerstvu u zadnje dvije godine. Gospodin Parać je vrlo iskusni i uspješni poduzetnik za čijeg je upravljanja PAN-PEK kontinuirano osvajao nove kupce i otvarao nova prodajna mjesta, te u 2019. godini postigao rekordnu prodaju od 36 milijuna Eura. Nastavit ćemo s njegovim naporima da osnažimo PAN-PEK-ovu vodeću poziciju u Adria regiji pod upravljačkom palicom aktualnog glavnog izvršnog direktora, Jánosa Királya.” rekao je Michał Kędzia, partner u Enterprise Investorsu odgovoran za investiciju.

Enterprise Investors jedan je od najvećih fondova privatnog kapitala u srednjoj i istočnoj Europi. Fond je aktivan od 1990. godine i do danas je prikupio sredstva za devet fondova, čija je vrijednost prikupljenog kapitala premašila 2.5 milijarde eura. Spomenuti fondovi investirali su dvije milijarde eura u 144 kompanije iz različitih sektora, te izlaskom iz 134 kompanije ostvarili prihode od 4.1 milijarde eura.

Tagovi: Enterprise Investors, PAN-PEK, Michał Kędzia, Ivan Parać
PROČITAJ I OVO
Nestle preuzeo Freshly
DOSTAVA
Nestle preuzeo Freshly
NEW YORK - Nestle je preuzeo kompaniju za dostavu hrane Freshly u poslu koji se procjenjuje na 950 milijuna dolara.
Pandemija oštro srezala prodaju vinjeta
VINJETE
Pandemija oštro srezala prodaju vinjeta
LJUBLJANA - Europski statistički ured objavit će prvu procjenu kretanja bruto domaćeg proizvoda u Europskoj uniji i eurozoni za treće tromjesečje ove godine.
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
SOLIDNO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
ZAGREB - Poslovni prihodi Grupe iznose 944,2 milijuna kuna i veći su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
OTVORENJE
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
BERLIN - U subotu je s devet godina zakašnjenja i nakon mnogobrojnih skandala otvoren središnji berlinski aerodrom koji nosi ime bivšeg berlinskog gradonačelnika i njemačkog kancelara Willyja Brandta.
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
GUBITAK
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
RAB - Zbog negativnih utjecaja pandemije, hotelska grupacija Imperial Riviera u prvih devet mjeseci ove godine bilježila je gubitak od 22,2 milijuna kuna, nasuprot neto dobiti od gotovo 64 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE